Sunday, August 28, 2011

Mijn nieuwe kapsel!

Een ruime week geleden had ik een idee gekregen voor een nieuw kapsel (zie dit artikel) en inmiddels heb ik dit kapsel.

Zo was mijn haar before. Deze foto's zijn even snel genomen voor mijn kappersbezoek:

Ik had het een dag eerder gewassen en zo valt mijn langere haar van nature, want ik heb het verder niet gestyled en er zitten geen producten in (dus ook geen haarspray o.i.d.). De laatste keer dat ik er highlights in had laten zetten was in januari van dit jaar, dus ik liep al een tijdje met een soort nonchalant ombre haar rond, al lijkt mijn haar hier door de lichtinval (die is van rechts) nog donkerder bovenop dan in het echt het geval was.

En deze foto's heb ik 's avonds laat genomen toen ik weer thuis was, want na de kapper ben ik nog weggeweest. Dit is mijn nieuwe kapsel, after dus:


De kapster heeft het stijl gemaakt met de stijltang. Hierboven zie je nog niet goed hoeveel lichter mijn haar is geworden. Dat is op de foto's verderop bij daglicht beter te zien.

Ik heb gisteren vrijwel de hele middag bij de kapsalon, Cosmo, doorgebracht, omdat mijn haar niet alleen geknipt werd, maar ook gehighlight. Er gingen maar liefst 52 stukken folie in mijn haar! De kapster had voor een vrij witblonde kleur gekozen, omdat het anders niet zou opvallen in mijn reeds deels warmblonde lokken. De kleuring, of eigenlijk ontkleuring, moest ook behoorlijk lang in mijn haar blijven zitten voor het gewenste resultaat, dus al met al zat ik erg lang met een soort space coupe door die folies onder een warmtelamp.

Mijn haar is geknipt in een rechte lijn, maar aan de voorkant is het wat langer. Toch zitten er nog wat laagjes rond mijn gezicht, zodat het daar niet te zwaar valt. Een echt schuine boblijn zou alleen mooi zijn wanneer het haar korter geknipt zou worden en dat wilde ik nu niet, dus het is uiteindelijk een soort tussenvorm van een rechte lijn en een boblijn (schuin van achter naar voor) geworden.

Ik vind het toch wel wat weg hebben van Lauren Conrad's kapsel dat ik in het vorige artikel had geplaatst:
Natuurlijk is het haar bij haar wel anders gestyled, vooral de lok aan de voorkant.

Vandaag heb ik nog foto's in daglicht genomen. Dan zie je dat de highlights echt behoorlijk licht zijn. Ik ben nu voor mijn doen erg blond, maar ik vind het zelf leuk en fris staan:


Ik ben wel benieuwd hoe het morgen zit als ik het gewassen heb. Misschien dat ik nu zelf ook wat vaker de stijltang pak, want met stijl haar komt de lijn in het model goed tot uiting.

Al met al ben ik echt megablij dat ik de stap genomen heb om weer eens wat anders te doen met mijn haar. Er is best een stuk af, maar ik voel me er supergoed, vrouwelijk en sexy mee (Can i say that? Why not!).

Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden! Fijne zondagavond!

Ps. Eigenlijk zou ik eerst een artikel plaatsen met een shoplog van mijn mini-break in Zeeland, maar ik was gewoon te excited over mijn kapsel en wilde het zo graag aan jullie laten zien... De shoplog volgt dus nog wel een keer.

9 comments: