Wednesday, August 31, 2011

Latest music obsession: Electronische muziek

Sinds ik de MTV-serie Skins kijk, ben ik meer naar allerlei electro/dubstep en andere electronische muziek (zoals ik het zelf maar even noem) gaan luisteren. Dit zijn de nummers waar ik de laatste tijd veel naar luister:

Skrillex- Slats slats slats

Dit nummer knalt door je boxen en juist door de veelheid aan eigenlijk irritante geluidjes blijft het boeien. Ook vind ik de opbouw in dit nummer erg goed.

Mumdance - Don't forget me now


Jokers of the Scene - Baggy Bottom Boys

Ja, je bent een tiener van de jaren 90 of niet... (dit doet me namelijk erg aan jaren 90 house muziek denken).

(Fat) Segal - Buss Dat

Geen idee onder wat voor muziekstroom dit nummer eigenlijk valt.

Phantogram - Mouthful of Diamonds

Deze is wat meer chill...

Bovenstaande muziek is allemaal in de serie Skins gebruikt. Mijn andere ontdekking op electronisch muziekgebied zijn de Spaans/Engelse Chrystal Fighters:

Behalve het nummer The Plage dat bijna iedereen wel kent, blijven ook onderstaande nummers mij boeien (met weirde videoclips):
Iemand omschreef ze op YouTube als 'Manu Chao meets electro' en dat vind ik wel een goede omschrijving voor hun muziek.

Voor de rest vind ik M.I.A. en Moby ook nog altijd goed, als ik die ook maar even onder de noemer electronische muziek mag wegzetten...

Ok, ik snap heel goed dat er mensen zijn die dit alleen maar herrie vinden, maar als de melodie├źn en opbouw in de nummers een beetje boeiend zijn, met een goede bass erin vind ik het soms best even lekker om naar te luisteren, vooral als het volume hoog staat. Juist ter afwisseling van de R&B, pop- en rockmuziek die ik ook luister.

Iets voor jou of vind je het verschrikkelijk?

2 comments:

  1. Niet alles vind ik mooi. Persoonlijk is dit niet echt mijn smaak.
    Liefs, xxx

    ReplyDelete
  2. @Nyria (beautyforgirls): Haha, kan ik begrijpen hoor. Mijn smaak wisselt nogal eens en soms heb ik hier gewoon zin in. Zo vind ik net zo goed Sean Paul met 'Got 2 Love U' en Noel Gallagher's High Flying Birds met 'The Death of You and Me' leuk op dit moment.

    ReplyDelete