Saturday, July 23, 2011

Review: Essence 50's Girls Reloaded

De volgende producten heb ik begin deze week gekocht van de 50's Girls Reloaded limited edition van Essence:
Ik vind dit een leuke collectie en ik vind het kleurthema in marine-stijl ook erg leuk voor een zomercollectie.

Lipsticks
Om te beginnen heb ik beide lipsticks uit de collectie gekocht:Wat een heerlijk crèmige lipsticks zijn dit! Ze geven ook erg goed pigment af. Ik vind het echte aanraders en ik ben blij dat ik beide kleuren gekocht heb. Ik heb slechts één andere, rode lipstick, namelijk die van Lanvin for H&M. Van peachy oranjeroze lipsticks heb ik er echter al veel meer, dus het leek me leuk om I'm Sailing eens met wat andere lipsticks te vergelijken:
Van links naar rechts: Fresh Salmon (MAC), Cut a Caper (MAC), I'm Sailing (Essence) en 53Q (Manhattan). I'm Sailing heeft bijna exact dezelfde kleur als Cut a Caper (die een fractie meer roze is). Dupe? Hieronder zie je de lipsticks op dezelfde volgorde.

Ook heb ik I'm Sailing nog vergeleken met twee meer nudekleurige lipsticks:
Van links naar rechts: Soft Nude (Revlon), I'm Sailing (Essence) en Marie Antoinette (Catrice, Urban Baroque). Onderstaand de lipsticks.

Je ziet dus dat I'm Sailing aan veel andere lipstickkleuren raakt. Ik vind het een prachtig perzikkleurtje dat veel meiden goed zal staan.

Ook heb ik nog lipswatches van beide kleuren:
I'm Sailing
Back to the 50's

Nagellak
Dan heb ik één nagellak uit de collectie meegenomen, namelijk You're a Heartbreaker:

Dit is een blauwgrijs kleurtje dat ik zelf erg mooi vind. Op mijn nagels:

Ik heb twee laagjes op. Hij lakt makkelijk en droogt snel. Over de houdbaarheid kan ik niet veel zeggen, want ik heb hem net op. So far, so good.

Translucent Loose Powder

Dit is een transparante, losse poeder die verkrijgbaar is in één variant; Ahoy! Dit poeder gebruik je om je gezicht na de foundation mee af te poederen, zodat je een matte finish hebt en je foundation beter en langer blijft zitten.
Het potje heeft een sponsje erbij en een handig systeem met een tussendekseltje dat de gaatjes goed afsluit, zodat de poeder niet door het hele deksel verstuift:De poeder zelf:

Op de onderste foto is die nog niet volledig vervaagd zoals je op je gezicht natuurlijk wel zou doen. Je ziet dat die iets in de lijntjes trekt. Ik heb deze poeder nog niet op mijn gezicht gebruikt, dus wat ik nu vertel, is op basis van een eerste indruk. De poeder lijkt inderdaad mega-matterend. Wel voelt die wat grof aan. De geur viel me trouwens gelijk op; een beetje kokosachtig!

De prijzen
- Lipstick: € 1,99
- Nagellak: € 1,79
- Translucent Loose Powder: € 2,99

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om de door mij aangeschafte producten uitgebreid te zien. Ik zou echt iedereen aanraden om in elk geval de lipstick I'm Sailing te kopen, omdat deze gewoon prachtig is voor de zomer en bij vrijwel iedereen zal staan. Dit is ook zo leuk aan de limited editions van Essence; Leuke, goede producten die toch heel betaalbaar zijn. Ik ben er gek op!

Heb jij iets aangeschaft van deze collectie?

Alvast een fijne zondag!

3 comments:

 1. Dat lakje vind ik wel heel erg leuk!
  Liefs, xxxx

  ReplyDelete
 2. Ik heb nu nog niks, maar denk dat ik zeker de rode lippenstift koop, mooie kleur. En een nagellakje, alleen weet nog niet welke.
  xx

  ReplyDelete
 3. @Nyria (beautyforgirls): Gaaf kleurtje he!

  @Merel: Ja, ik zou als ik jou was zeker even kijken naar de producten. 't Is echt een geslaagde collectie! Er zijn trouwens ook nog mooie oogschaduwduo's (zelf heb ik alleen al veel van die blauwe en grijze kleuren, luxeprobleem dus).

  ReplyDelete