Saturday, July 9, 2011

Geshopt: Mac Semi-Precious en Fashion Flower

Vanmorgen stond ik om 9.00 uur in de regen bij de Douglas in Utrecht voor de deur voor de Semi-Precious collectie van MAC. Ik moest en zou de Mineralize Skinfinish (MSF) Rose Quartz bemachtigen. Voor het eerst dat ik daarom zo vroeg voor de deur stond. Of het nou door de regen kwam of door de zomervakantie, maar ik was de eerste en enige. Normaal hoor ik altijd verhalen over een stormloop en dat producten binnen no time zijn uitverkocht... Ik ben ook wel eens een uur na opening langs gegaan en dan waren gewilde producten van tijdelijke collecties vaak al uitverkocht. Het hele kwartier dat ik daar heb rondgelopen, heb ik niemand anders gezien dus ik kon rustig kijken. Toen ik klaar was met het uitzoeken en de make up artist mijn producten bij elkaar zocht, zag ik ineens dat de Fashion Flower collectie er ook al was! Daar heb ik dan ook gelijk maar wat van meegenomen. Verderop in dit artikel laat ik mijn MAC producten zien.

Na mijn bezoekje aan de Douglas heb ik nog uren verder geshopt met een vriendin. Sales he! Dit is de buit:
Ik ga niet alle kleren afzonderlijk laten zien. Er zitten veel basics bij en vaak fotografeert dat niet zo goed. Daarom doe ik het zo:

Ik heb al mijn hele leven iets met veterlaarsjes. Geen idee waarom, maar deze kon ik dus niet laten staan. De hak is hoog, maar onder de zool zit een goed profiel, dus er valt best op te lopen. Nu loop ik met zomerweer niet op laarzen, dus ik zal ze nog even bewaren. Ik heb trouwens ook nog wat spulletjes bij Xenos en Blokker geshopt. Die staan helemaal niet op de foto, want die zijn verder niet zo interessant (bekers etc.).

Nu terug naar mijn MAC aankopen:

De producten uit de doosjes:

- Lipgelée Budding Beauty (Fashion Flower)
- Eye Shadow Jade's Fortune (Semi-Precious)
- Eye Shadow Hint of Sapphire (Semi-Precious)
- Mineralize Skinfinish Rose Quartz (Semi-Precious)

Ik heb dus de door mij zo gewilde Rose Quartz MSF kunnen bemachtigen. Dit is mijn eerste MSF. Is die niet prachtig:
Een Mineralize Skinfinish kan zowel als blush/highlighter of als poeder over het hele gezicht (voor een gezonde gloed) worden aangebracht. Een multifunctioneel product dus.

Ook zitten er supermooie oogschaduws in de collectie. Ik heb er twee gekocht (al twijfelde ik tussen meerdere):
Hint of Sapphire

Jade's Fortune

Hint of Sapphire zat al in mijn hoofd en die bleek in werkelijkheid ook prachtig te zijn. Er komt een lilablauwe kleur vanaf. Al is het met deze bijzondere oogschaduws zo dat ze per aangebracht laagje weer anders kunnen ogen, omdat er steeds andere kleuren boven komen. Zo lijkt Jade's Fortune voornamelijk geel te zijn in het doosje, maar hier komt juist een heel mooie blauwgroene kleur vanaf die naar petrol neigt. Ik vind ze zo mooi, dat ik er wel naar blijven kijken kan.

Van de Fashion Flower collectie heb ik alleen een Lipgelée gekocht in de kleur Budding Beauty. Een Lipgelée is een vrij dikke, glinsterende lipgloss in een tube. Ik heb ook de Ever Hip lipstick in de winkel geswatched. Ik vond hem wel mooi, maar besloot toch om deze niet te kopen, omdat ik al een paar koraalrode lipsticks heb. De oogschaduws van Fashion Flower zijn leuk, maar lang niet zo bijzonder als die van Semi-Precious dus daar had ik geen aandacht meer voor. Wel heeft Fashion Flower nog twee mooie Beauty Powders in de collectie, maar ik vond het nu wel genoeg om het bij een Mineralize Skinfinish te houden.

Ik zal later in een apart artikel nog swatches plaatsen, maar nu wil ik er nog even van genieten dat ze helemaal nieuw en onaangeraakt zijn.

Heb jij ook geshopt in de sale? En heb jij nog wat van de MAC collecties op het oog?

4 comments:

 1. Wow, wat een fijne aankoopjes! Ik kon vandaag helaas niet gaan shoppen voor Semi-Precious (had nog wel een lipstick en een blush op mijn wishlist), maar jij hebt goed ingeslagen. Ik ben wel superbenieuwd naar de swatches, want die oogschaduws zien er supermooi uit!

  ReplyDelete
 2. Wat leuk dat 'fashion flower' ook al in de winkels lag, twee vliegen in een klap! Die lipgelée wil ik ook, ik ben enorme fan van lipgelées!

  ReplyDelete
 3. @NeonRocks: Ja, ben ook blij met mijn aankoopjes! De oogschaduws zijn echt apart. Swatches volgen nog. Ga je nog een poging wagen om wat aan te schaffen (misschien meer kans in A'dam)?

  @Peggy: Ja, ik was er wel verrast door. Die lipgelée is zeker fijn (het is mijn tweede)!

  @Marijke: Thanks, ja he!

  ReplyDelete