Sunday, July 17, 2011

E.l.f. oogschaduw en eyeliner pen

De meesten van jullie zullen e.l.f. wel kennen al wordt het niet in de Nederlandse winkels verkocht. E.l.f. staat voor eyes lips face. Ze hebben geweldige budget proof producten.

Eerder (zie dit artikel) had ik er eens wat producten van besteld via de Engelse webshop. De vloeibare gezichtsproducten en die in stickvorm vond ik niet zo fijn vanwege de chemische geur. Een minerale poederblush die ik ervan heb, is wel mooi en prettig in gebruik, evenals een fan brush.

Nu heb ik sinds kort twee producten van e.l.f. voor de ogen. Deze zijn voor mij meegebracht vanuit Amerika waar de meeste e.l.f.-producten maar $1 kosten. Ik heb een zwarte waterproof eyeliner pen en een oogschaduwpaletje in de kleur Day 2 Night:
Over deze producten ben ik het meest enthousiast van alle e.l.f.-producten die ik tot nu toe geprobeerd heb.

De oogschaduw

Ik had speciaal om dit paletje gevraagd, omdat ik de kleuren wel bijzonder vind. Dit is paletnummer 2018 in de kleur Day 2 Night.

Swatches op mijn arm zonder basis eronder:
Ik vind de pigmentatie prima. Met een basis eronder zijn de kleuren zelfs nog wat sterker. De structuur van de oogschaduw is heel zacht en hierdoor een beetje kruimelig. Dit vind ik niet zo'n probleem, want een zachte oogschaduw is goed te vervagen. Ik vind het een leuk paletje en de kleuren laten mijn blauwe ogen goed uitkomen.

De eyeliner pen
Wauw, over dit product ben ik echt enorm te spreken! De eyeliner pen heeft een vrij lange, vilten punt:

Vaak is mijn probleem als ik eyeliner opbreng, dat het kwastje mijn wimperharen aanraakt, maar met deze heb ik daar helemaal geen last van. Misschien omdat de punt vrij lang is? Deze eyeliner pen is echt de meest makkelijke eyeliner die ik ook gebruikt heb. Ik kan hem in één keer goed aanbrengen. Daarnaast is die waterproof en smudge free (met wrijven loopt die niet uit). Dit is hij echt! Ik krijg hem er alleen af met een oogmake-up remover voor waterproof make-up. Hij blijft de hele dag zitten waar die is aangebracht. Swatches:
Hij is niet inktzwart, maar dit is geen probleem voor mij. Het enige waar ik een beetje aan twijfel, is hoe lang de vilten punt goed blijft. Droogt die snel uit? Gaat de punt splijten? De tijd moet het uitwijzen, maar ik koop deze eyeliner pen zeker opnieuw. Hier zie je de eyeliner pen aangebracht boven mijn oog (de oogschaduw komt door het grauwe licht van buiten totaal niet over trouwens):


Gisteren had ik een look gemaakt met de oogschaduw en eyeliner pen. Helaas was het zulk grauw weer, dat ik alleen met flits kon fotograferen waardoor het me niet gelukt is om close-up foto's van de oogmake-up te maken waarbij de oogschaduw goed zichtbaar is. Wel heb ik foto's van mijn hele gezicht:


E.l.f. is te bestellen via deze Nederlandstalige webshop: www.eyeslipsface.nl. De meeste producten kosten slechts €1, dus het is zeker de moeite om er wat van uit te proberen.

Heb jij producten van e.l.f.? Fijne zondag!

Chantal, bedankt voor de producten (je hoort nog van me ;-))!

4 comments:

 1. Die eyeliner pen kreeg ik in mijn laatste bestelling met een gespleten punt, echt jammer. :( Ook nooit gebruikt dus. De paletjes vind ik ook best te doen voor die prijs! Toevallig heb ik er aankomende week een post over, over 3 paletjes. :D
  Maar ik ben wel een fan van ELF, ik ben over veel dingen erg positief.

  ReplyDelete
 2. Ik heb de eyeliner in het grijs gehad. In het begin was ik ook zo enthousiast als jij, maar slechts na een paar keer gebruiken was de kleur al heel wat minder en leek het alsof hij al op was. €1 is niet veel, maar je krijgt ook erg weinig voor die prijs in dit geval. Voor de rest ben ik wel een ELF-fan ;)

  ReplyDelete
 3. Mooie producten heb je gekocht! Ik vind ELF altijd erg fijn :)

  ReplyDelete
 4. @Joan: Ow, dat is wel jammer van die eyeliner... Ben benieuwd naar jouw paletjes!

  @Glamlopving: Ok, ik ben benieuwd hoe die eyeliner bij mij blijft. Tja, voor de prijs is alles in elk geval het proberen waard!

  @Evelien: Ja, dit vind ik zeker fijne e.l.f.-producten!

  ReplyDelete