Wednesday, June 1, 2011

Review: The Falsies Black Drama

Na de gewone versie van deze mascara (simpelweg The Falsies) heeft Maybelline eind vorig jaar The Falsies Black Drama uitgebracht voor net dat beetje extra drama!

Ik heb deze mascara begin april gekocht en ik ben hem gelijk gaan gebruiken. Het begon bij mij ook echt als een drama, want ik kreeg deze mascara de eerste paar keer totaal niet netjes opgebracht... Inmiddels kan ik er wel mee overweg en gebruik ik hem al twee maanden vrijwel dagelijks.

Het borsteltje:
Zijaanzicht

BovenaanzichtHet borsteltje is flexibel en gebogen. Langs de rand lopen lange haren en in het midden zitten heel korte haartjes. Hij is vrij breed en neemt erg veel mascara mee uit de huls.

Het resultaat:
Dé truc om met deze mascara geen spinnenpoten te krijgen? Niet zigzaggen, maar recht omhoog bewegend aanbrengen van de wimperaanzet naar het wimperuiteinde. Als je wel gaat zigzaggen (wat ik normaal altijd wel doe om de wimpers te spreiden en veel mascara aan te kunnen brengen), plakken je wimpers met deze mascara geheid als een gek aan elkaar en dat ziet er nou net niet uit. Ook las ik ergens dat een meisje op internet als tip gaf om juist niet de brede, holle kant van het borsteltje op je wimpers te zetten (zoals volgens Maybelline de bedoeling is), maar juist de zijkant omdat dan de langste haren van het borsteltje je wimpers bereiken waardoor ze beter gespreid blijven. Dat werkt inderdaad ook goed.

Zo ziet de mascara eruit op mijn wimpers:
Zonder mascara

Met mascaraIk moet wel zeggen dat de mascara al wat lijkt uit te drogen (en daardoor korrelig wordt) na twee maanden. Dat is ook te zien bij mijn onderwimpers op de foto. De foto's zijn afgelopen weekend gemaakt. Ik dacht eerst zelfs dat ik de mascara al drie maanden gebruikte, maar toen ik terug zocht wanneer ik hem gekocht had, bleek het dus twee maanden te zijn.

Voordelen:
- Pikzwarte wimpers;
- Veel volume;
- Leuke huls die opvalt in je stash;
- Goede verkrijgbaarheid.

Nadelen:
- Lastig om geen spinnenpoten te krijgen. Het aanbrengen vergt dus wat oefening;
- De mascara droogt snel uit (bij mij binnen twee maanden), waardoor die korrelig wordt.

Al met al ben ik tevreden over de mascara, maar je moet er even mee om weten te gaan. Zodra je door hebt hoe die het beste en mooiste aanbrengt, is dit een mascara die je wimpers pikzwart maakt en van flink wat volume voorziet. Inderdaad Black Drama voor expressieve wimpers!

De mascara kost € 13,99 en is verkrijgbaar in vrijwel elke drogisterij.

Heb jij deze mascara (of de normale versie van The Falsies) ook? Wat vind je ervan?

8 comments:

 1. Zonde dat de mascara zo snel uitdroogt.. Verder vindt ik het effect ook niet super..
  Je hebt hem goed en duidelijk omschreven!

  ReplyDelete
 2. Ik heb de gewone "the falsies" gehad. was hier ook niet zo dol op. Ook vrij snel uitgedroogd en spinnepoten..Jak !!!!
  Ik zal hem dus niet snel opnieuw kopen

  ReplyDelete
 3. Ziet er wel goed uit! Heb ook een keer zo'n soort mascara gehad, beviel me goed.

  ReplyDelete
 4. Jammer, ik vind het namelijk dat het wel een goede mascara hoort te zijn voor die prijs. The Colossal 100% black heb ik en die is wel fijn, maar inderdaad snel spinnenpoten en opdrogen.

  ReplyDelete
 5. Ik gebruik een mascara van Essence, multi action. Hij kost 2,50 en doet het prima! Ik vind dit echt een aanrader, zo goedkoop en zo goed. Ook deze droogt alleen wel snel uit...

  ReplyDelete
 6. Jammer van het uitdrogen. Het resultaat mag er zeker zijn!

  ReplyDelete
 7. Ik heb hem ook, soms is het wel een fijne mascara voor extreme looks.
  Liefs, xxxx

  ReplyDelete
 8. @Paola: Ja, ik denk dan ook dat ik eerder de gewone versie van The Falsies opnieuw zou kopen dan deze Black Draama variant.

  @Makeupenzo: Ow, ik vond de gewone versie juist wel wat fijner & makkelijker in gebruik.

  @Joan: Ja, bij mij werkte die pas toen ik wist hoe ik hem zo mooi mogelijk kan aanbrengen. Hij heeft wel echt een gebruiksaanwijzing dus.

  @Sweet Beautylicious: Denk dat het toch vaak een probleem is dat masara's die er zijn om veel volume te geven, ook snel spinnenpoten geven. En jammer als ze zo snel uitdrogen he?

  @Anoniem: Bedankt voor de budget tip!

  @Kelly: Ja, na wat oefening ;-)! Dank je!

  @Nyria (beautyforgirls): Ja, kan me voorstellen dat die daar wel goed voor is. En jij bent de queen van de extreme looks :D!

  ReplyDelete