Saturday, May 14, 2011

Mega-review: Demak'Up Cotton Science

Ook ik heb 1,5 maand geleden de speciale Beautyblogger Press Kit van Demak'Up ontvangen om hun producten uit de Cotton Science lijn te testen.

Dit zat erin:
- Wattenschijfjes klein Duo + met honingraatstructuur
- Wattenschijfjes groot Duo + met honingraatstructuur
- Wattenschijfjes klein Sensitive silk
- Wattenschijfjes groot Sensitive silk
- Oogmake-up reiniger pads tegen wallen en donkere kringen
- Milk & cotton reinigingsdoekjes; vernieuwd!
- Fresh & tonic reinigingsdoekjes met tonic; vernieuwd!

De Cotton Science lijn van Demak’Up maakt gebruik van de positieve effecten van de extracten van de katoenplant. Deze effecten zijn al honderden jaren bekend. Naast vochtinbrengende, verzachtende en voedende eigenschappen, werken de katoenextracten ook ontstekingsremmend, kalmerend en helend. Daarnaast zitten er antioxidanten in. Antioxidanten dragen bij tot de preventie van huidveroudering.

Ik moet toegeven nog nooit wat van Demak'Up te hebben geprobeerd. Ik haalde mijn wattenschijfjes gewoon van de eigen merken van HEMA, Kruidvat en Aldi (vooral die laatste ben ik blijven kopen en gebruiken). Reinigingsdoekjes en pads gebruik ik niet tot nauwelijks. Ik vond het dan ook hartstikke leuk dat ik nu eens de kans kreeg om de producten van Demak'Up te testen! Dit heb ik dan ook uitgebreid gedaan de afgelopen maand. Per categorie zal ik ze hieronder bespreken.

Wattenschijfjes
Beide varianten, Sensitive Silk en Duo+, zijn er in twee formaten. Er zijn grote, ovale schijfjes voor het aanbrengen van reinigingsmelk/-lotion en tonic om zo je make-up te verwijderen en je gezicht te reinigen en er zijn kleine, ronde schijfjes voor het verwijderen van je oogmake-up. Er zitten lusjes aan de verpakkingen. Dat is handig om je wattenschijfjes bijvoorbeeld naast de wastafel op te hangen. Ook kun je ze aan twee verschillende kanten openen.

't Is maar net wat je prettig vind: Wat zachtere, dikkere schijfjes? Kies dan de Sensitive Silk variant. Hier is ook Aloe Vera aan toegevoegd. De structuur is aan de ene kant extra-zacht en aan de andere kant gewoon:

Er zitten geen speciale patroontje of lijntjes in. Van de grotere schijfjes zitten er 45 in een verpakking en van de kleinere schijfjes 60. Deze Sensitive Silk claimen niet irriterend te zijn, zelfs niet bij een gevoelige huid. Mij irriteerden ze zeker niet!

De Duo+ schijfjes hebben een zogeheten honingraatstructuur aan de ene kant en aan de andere kant een gewone structuur:

Door de speciale structuur claimen ze 80% efficiëntie in slechts één beweging! Ik krijg inderdaad het idee dat ze door de structuur heel snel veel make-up en vuil opnemen. Ze zijn prettig, makkelijk en snel in gebruik hierdoor. Er zitten 58 van de grotere schijfjes in een verpakking en van de kleinere maar liefst 105.

Het is lastig om mijn eigen voorkeur aan te geven. Zowel Sensitive Silk als Duo+ zijn prettig in gebruik. Als ik veel make-up draag, dus voor het zwaardere schrobwerk zeg maar, geef ik de voorkeur aan Duo+ omdat je met de verschillende structuren werkelijk in alle lijntjes en hoekjes komt om opgehoopt vuil en make-up te verwijderen. Met wat minder make-up op geef ik de voorkeur aan Sensitive Silk omdat je hiermee op ultra-zachte wijze je make-up eraf haalt en je gezicht reinigt.

Reinigingsdoekjes

Deze reinigingsdoekjes zijn bedoeld om je gezicht te reinigen en je kunt er dus je foudation, poeder, blush en concealer mee verwijderen. Nu weet ik dat veel meiden hun oogmake-up er ook mee verwijderen, maar hier zijn ze eigenlijk niet zo geschikt voor (net zoals normale reinigingsmelk en -lotion dat ook niet is)! Ook al staat er wel 'gezicht&ogen' onderaan op de verpakking, volgens een speciale FAQ van Demak'Up zijn ze in principe alleen bedoeld voor het reinigen van de huid (misschien moet Demak'Up dit dan ook op de verpakking aanpassen?). Gebruik voor het verwijderen van oogmake-up de aparte oogmake-up reiniger pads bijvoorbeeld. Die zijn zachter voor de tere huid rondom de ogen en verwijderen ook makkelijker en sneller waterproof oogmake-up.

Er zitten 25 reinigingsdoekjes in een verpakking. Ik heb twee soorten reinigingsdoekjes ontvangen:

Vernieuwde Milk & cotton reinigingsdoekjes
Alle zachtheid van een reinigingsmelk op basis van de katoenextracten, gecombineerd met een doeltreffende zachtere textuur.
Deze doekjes verwijderen ook waterproof make-up. Ze halen op een zeer zachte manier je gezichtsmake-up eraf. Geen spoortje vuil blijft achter. Na afloop voel je nog een soort verzorgend laagje op je gezicht. Dit trekt na een tijdje weg. Ze zijn zo verzorgend, dat je je nachtcrème er bijna door zou vergeten!

Vernieuwde Fresh & tonic reinigingsdoekjes

Alle frisheid van een reinigingslotion op basis van katoenextracten, gecombineerd met een doeltreffende structuur.
Deze doekjes gebruik ik nu voordat ik mijn gezicht met facewash was om vast mijn gezichtsmake-up (foundation etc.) eraf te halen. Ze reinigen prima en laten een schoon en fris gevoel achter. Ze zijn niet voor het verwijderen van waterproof make-up, maar dat is gezichtsmake-up zoals foundation eigenlijk toch niet, dus het is geen nadeel in mijn ogen. Ze prikken niet. Ze laten niet dat zachte, verzorgdende laagje achter zoals de andere reinigingsdoekjes, maar ze zijn geschikt voor de droge en gevoelige huid en drogen de huid dan ook zeker niet uit. Ik vind ze fijn!

Oogmake-up reiniger pads
Er zitten 30 pads in het potje. Deze pads zijn lekker dik en heel zacht voor je ogen. Ze verwijderen ook waterproof make-up van je ogen. Daarnaast werken ze tegen wallen en donkere kringen. Hier heb ik geen last van, dus dit kon ik niet testen, maar ze geven wel een heel fris gevoel, waardoor ik me hier wel wat bij voor kan stellen.

Een testje... Voor:

Nee, ik heb niet gehuild! Ik heb even flink mijn mascararoller over mijn oog heen gehaald. Nadat ik de pad gebruikt heb, is mijn oog weer fris en schoon. Na:
Hij laat geen vet laagje achter, maar juist een fris gevoel! De huid rondom mijn oog ziet er ook fris en stralend uit na gebruik.

De pad na gebruik:

Iek! Vies, maar hij doet dus wel goed zijn werk! Zoals je ziet is de make-up echt geabsorbeerd door de pad.

De adviesprijzen (dit kan per winkel dus iets verschillen) zijn:
• Wattenschijfjes klein Duo + met honingraatstructuur = € 2,99
• Wattenschijfjes groot Duo + met honingraatstructuur = € 2,39
• Wattenschijfjes klein Sensitive silk = € 1,85
• Wattenschijfjes groot Sensitive silk = € 2,29
• Oogmake-up reiniger pads tegen wallen en donkere kringen = € 3,99
• Vernieuwde Milk & cotton reinigingsdoekjes = € 3,79
• Vernieuwde Fresh & tonic reinigingsdoekjes = € 3,79

Ik denk dat ik zeker nog wel de reinigingsdoekjes en de oogmake-up reiniger pads opnieuw ga aanschaffen voor vakanties en weekendjes weg, want deze zijn superfijn! De wattenschijfjes zijn ook erg goed, maar ik vind ze wel wat aan de prijzige kant, dus ik denkt dat ik te gierig ben om die opnieuw te kopen, als ik heel eerlijk ben. Voorlopig kan ik in elk geval even vooruit!

Gebruik jij wattenschijfjes of reinigingsproducten van Demak'Up?

Fijn weekend!

*Delen van de tekst komen uit de info die Demak'Up beschikbaar heeft gesteld voor beautybloggers of van de verpakkingen. Het gaat dan vooral om informatieve stukjes. Ik geef natuurlijk wel mijn eigen mening!

6 comments:

 1. Een vies maar goed resultaat! Leuk om te lezen!

  ReplyDelete
 2. Al veel over gelezen en ook deze review klinkt weer goed!
  Toch grijp ik sneller naar goedkopere versies.

  ReplyDelete
 3. @Paola: Haha, dank je!

  @Joan: Begrijpelijk! Ik had zelfs nog nooit wat van Demak'Up gekocht.

  ReplyDelete
 4. Ik heb de kit ook gekregen. En wat was ik onder de indruk van de heerlijke zachte doekjes. Ze ruiken ook echt heerlijk. Ik vond de cottons ook heel zacht.
  Wat leuk dat jij de kit ook mocht testen :)
  Liefs, xxx

  ReplyDelete
 5. Ik heb de duo + Ik vind ze super fijn ik gebruik ze vooral om nagellak mee weg te halen. Even wat remover erop en dan even erop houden en weg nagellak!!

  ReplyDelete
 6. @Nyria (beautyforgirls): Ja, leuk he! De producten zijn inderdaad erg fijn, dus die komen wel van pas!

  @Kim: Dat is ook een goed idee, om ze voor het verwijderen van nagellak te gebruiken!

  ReplyDelete