Thursday, May 5, 2011

Haul met o.a. You Rock! (Essence) en swatches

Vandaag had ik lekker vrij. 't Is Bevrijdingsdag. In tegenstelling tot Koninginnedag heb ik vandaag niet veel bijzonders gedaan. Gewoon een beetje uitgerust, in de zon gezeten en even geshopt. Eigenlijk wilde ik een no-buy houden wat betreft make-up, maar dat is nu al een fail. Er zijn te veel leuke producten en ja, die budget limited editions van Catrice en Essence kun je toch gewoon niet aan je neus voorbij laten gaan? Dit heb ik gekocht van de You Rock! collectie van Essence:
Ik vind het logo met de gitaren op de verpakkingen niet zo mooi, maar de producten zijn des te leuker en daar gaat het mij vooral om. Per product geef ik een korte, eerste indruk weer en ik heb swatches van de lipstains en de nagellak.

Nagellak Speed of Light Blue

Wat een geweldige kleur! Dit is de kleur lichtblauw waar ik altijd al op zoek naar ben geweest! Ik heb hem dus ook gelijk vanmiddag mijn nagels ermee gelakt. Ik heb drie laagjes op, maar in twee is die dekkend. Hij droogt redelijk snel. Over de houdbaarheid kan ik nog niks zeggen, want ik heb hem pas net op. Het flesje is relatief klein en bevat 7 ml. Ik vind kleinere flesjes nagellak alleen maar beter, want ik maak toch nooit een flesje leeg. De prijs is € 1,49.

Pocket Brush

Dit inklapbare spiegeltje en borsteltje in één is zo handig! Ik heb er al eentje van de Pocket Beauty collectie van Essence en die zit altijd in mijn tas. Op mijn werk kam ik er mijn haar mee als dat nodig is. Een extra pocket brush kon ik wel gebruiken. Deze kost slechts € 1,29.

Lipstains

Yes, ook Essence heeft nu twee lipstains in deze tijdelijke collectie. Ik ben dit product meer en meer gaan waarderen en het is leuk dat het nu steeds beter verkrijgbaar is in de Nederlandse drogisterijen. Zoals op de foto te zien, hebben deze lipstains van Essence een afgeronde punt. Persoonlijk vind ik dit fijner dan die scherpe puntjes van NYC lipstains (die worden snel slechter namelijk). Ik heb swatches gemaakt op mijn arm, want mijn lippen waren te droog voor mooie lipswatches (velletjes zijn een enorme no go voor lipstains):
Links zie je de kleur 02 Your Pink is on Fire en rechts 01 Let me in Rose. Zoals je kunt zien, lopen ze een klein beetje uit in de huid. Ik ben benieuwd hoe ze op mijn lippen houden. Ze kosten € 1,99 per stuk. Als je nog geen lipstain hebt, zou ik er zeker eentje kopen!

Eyeshadow Base

Wat leuk dat Essence een oogschaduwbasis in deze collectie heeft zitten. Oogschaduwbasis is echt een onmisbaar product voor iedereen die meer dan mascara op de ogen draagt. Ik ga deze morgen gelijk proberen! Hij kost € 2,29.

Dan heb ik nog twee andere aankoopjes gedaan:

Volumizing Styling Powder
Eerder heb ik al Osis+ Dust It Mattifying Powder van Schwarzkopf aangeschaft doordat Serena van Beautylab daar zo enthousiast over was. Dat poeder is niet in de drogist te krijgen, maar alleen bij enkele kapsalons en via internet. Laatst kwam ik er via een tijdschriftadvertentie achter dat Schwarzkopf nu ook een vergelijkbaar poeder in de drogisterij verkoopt dat ook nog eens goedkoper is: Volumizing Powder van Got2b. Dit poeder is dus bedoeld om volume mee in je haar te creëeren. Ik ben benieuwd of deze net zo goed werkt als Osis+. Ik laat het jullie zeker nog weten! Deze variant kost € 6,49.

150 Berry Pink Ultimate Shine Lipstick (Catrice)

Een lekker fel kleurtje! De huls vind ik mooi en ook de lipstick zelf ziet er mooit uit met Catrice erin gedrukt. Alleen vanwaar die rare vorm van de lipstick? Dit is een swatch op mijn lippen:

Ja, slordig aangebracht omdat ik dus echt niet met die rare vorm van deze lipstick overweg kan. Ik hoop dat die gewelfde punt snel stomp wordt! Voor de rest voelt die lekker creamy en hij glanst mooi zonder dat er shimmer of glitter in zit. De kleur lijkt een beetje op Scandelicious van de MAC Kissable Lipcolours. Deze lipstick kost € 3,99.

Wat vind jij leuke producten uit deze haul? Heb je zelf al iets uit de You Rock! collectie van Essence gekocht?

3 comments:

 1. Die lipstains zijn inderdaad erg fijn! Alleen jammer dat ze niet goed van je lippen afgaan en je er de volgende dag dus nog met een roze randje op je lippen loopt!

  ReplyDelete
 2. Het handige meeneem brushje heb ik ook gehaald. Dat is zo'n handige kam. Leuke dingen.
  Liefs, xxx

  ReplyDelete
 3. @Romy: Ja, helaas blijven ze dan net langs de randjes zitten...

  @BeautyForGirls: Dank je! Ja, dat borsteltje met spiegel is echt handig he!

  ReplyDelete