Saturday, May 7, 2011

Dagcrème switch

Switch van Dr. Van der Hoog naar Vichy
Nu het warmer en warmer wordt, vond ik het tijd om van dagcrème te veranderen. Afgelopen winter was mijn huid enorm droog met rode, schilferige plekken en zelfs eczeemplekjes bij mijn ogen. Toen heb ik de hypo-allergeen dagcrème van Dr. Van der Hoog gekocht. Hier heb ik nooit over geschreven, maar deze beviel me erg goed. Hij zorgde ervoor dat mijn huid zich weer herstelde. Zoals de verpakking aangeeft:
"Hypo-allergeen dagcrème is een vochtregulerende en beschermende crème die het ideale vochtgehalte van de huid op peil helpt te houden. Deze zachte crème, die snel door de huid wordt opgenomen, heeft door de toegevoegde vitamine B5 en allantoïne een kalmerende werking op de huid. Hypo-allergeen dagcrème bevat geen parfum en kleurstoffen en is speciaal samengesteld om het risico op allergie te minimaliseren. Daarom is deze dagcrème bijzonder geschikt voor de overgevoelige huid."
Ik moet zeggen dat na gebruik van deze crème mijn huid inderdaad rustiger (minder rood) en minder droog werd en dat de schilfertjes verdwenen. Volgende winter koop ik deze weer!

Gelukkig ligt de koude winter vol sneeuw inmiddels achter ons en mijn huid is nu eigenlijk vrij normaal. Niet droog, niet vet; gewoon goed! De crème van Dr. Van der Hoog werd te zwaar. Mijn huid begon er vet van te worden. Daarom ben ik nu overgestapt op mijn favoriete dagcrème: Aqualia Antiox fluid van Vichy. Hier heb ik vorig jaar al een artikel over geschreven -> klik hier.

De dagcrème van Dr. Van der Hoog is bijna op. Het laatste restje smeer ik wel op mijn benen of decolleté. Ik ga verder geen uitgebreide info meer geven over de Aqualia Antiox fluid van Vichy, omdat ik dat dus al eens gedaan heb, maar ik ben fan van dit product. Mijn huid straalt er echt van. Deze ligt wat minder zwaar op de huid dan de hypo-allergeen dagcrème van Dr. Van der Hoog en daarom is die zo fijn in warmere tijden. Daarnaast heeft die Sun Protection Factor (SPF) 12, wat natuurlijk ook een prettig idee is wanneer de zon wat meer schijnt.

De hypo-allergeen dagcrème van Dr. Van der Hoog kost € 12,49 en is verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen. De Aqualia Antiox fluid van Vichy is te koop voor € 17,95 bij de apotheek.

Gebruik jij ook een andere dagcrème in de lente/zomer dan in de herfst/winter?

Fijn weekend!

2 comments:

  1. Ik ben grote fan van dit merk. Leuke dingen. Ik koop altijd maskers hiervan.
    Liefs, xxx

    ReplyDelete
  2. @beautyforgirls: Ja, je bedoelt maskers van Dr. Van der Hoog? Die moet ik ooit ook nog eens proberen.

    ReplyDelete