Friday, May 20, 2011

Bronzing Highlighter HEMA

In de HEMA zag ik dit leuk uitziende poeder: Bronzing Highlighter #01 (op het etiket van het doosje staat bronzer/highlighter powder light).

Ten eerste; vanwaar het woord bronzing in de naam? Dit is op geen enkele manier een bronzer, maar echt puur een highlighter! De naamkeuze vind ik dan ook zeer vreemd...
Ten tweede; dit is wel een mooie highlighter en ik vind het poeder er erg leuk uitzien!

De buitenste twee kleuren hebben een soort satin finish (lichte glans). De middelste kleur bevat kleine glittertjes.

Ik vind het leuk dat er drie kleuren inzitten al meng ik ze zelf altijd tot één kleur. De banen met kleur zijn ook erg smal, dus het is lastig om slechts één kleur op een kwast te krijgen. Anders zou de buitenste kleur misschien nog als heel lichte blush gebruikt kunnen worden (misschien was blusher/highlighter een betere naam). Het pigment is niet zo denderend, maar gezien dit product dus het beste functioneert als highlighter, maakt dat niet zoveel uit. Bij een highlighter gaat het namelijk vooral om de glans (soort glow) om zo bepaalde delen in het gezicht naar voren te brengen, zoals bijvoorbeeld de jukbeenderen.

Dit zijn swatches van de drie kleuren afzonderlijk:

Links zie je de buitenste, meest felle kleur. In het midden zit de middelste baan kleur en rechts zie je de "middenstip": de nudekleur met micro-glittertjes erin.

Het was erg lastig om de kleuren gemengd op de foto te krijgen, omdat je dan vooral een waasje kleur met wat glans ziet:

Helaas is deze foto niet in (zon)licht genomen. Dat had de glans waarschijnlijk beter naar voren gebracht. Hij glanst namelijk wel degelijk mooi in het echt!

Als je nog een highlighter zoekt met wat shimmer/micro-glitter erin, dan is dit een goede keuze! Ik gebruik deze regelmatig over mijn blush heen. HEMA zou alleen de naam even moeten aanpassen om verwarring te voorkomen.

De Bronzing Highlighter is verkrijgbaar in twee verschillende kleurencombinaties voor € 5,50.

Heb jij deze Bronzing Highlighter al gekocht/gespot?

5 comments:

 1. Ziet er niet slecht uit :)
  Waar de naam Bronzing vandaan komt, begrijp ik ook niet goed. Er zit geen enkel bruinachtig tintje in, hihi.

  ReplyDelete
 2. Jammer dat de foto's niet zo goed gelukt zijn in vergelijking met hoe het eruit ziet in de realiteit. Heb ik soms ook wel last van met producten of met een ooglook, stomme foto's soms ook. :P
  Maar zag er ook al een review over bij een ander en ik ben er toch blij verrast door! Ik heb al zo lang geen make-up meer gehaald bij de Hema, maar door alle posts erover zie ik dat Hema toch wel erg veel nieuwe en interessante dingen heeft. Ik ga er snel weer eens langs en dan neem ik ook vast wel wat producten mee. :D

  ReplyDelete
 3. Ik heb deze highlighter ook gezien bij de hema! Hij ziet er mooi uit! Misschien dat ik hem toch ga halen!

  ReplyDelete
 4. @Eline: Nee gek he, van die naam!

  @Joan: Ik liep er ook per toeval tegenaan. Soms heeft HEMA ineens weer wat leuks (net zoals met de kleding).

  @Kelly: Ja doen! En er is ook nog een andere kleurencombi.

  @Nyria (beautyforgirls): Ja he! Dank je!

  ReplyDelete