Tuesday, May 3, 2011

#02 London Baby Gel Eyeliner (Essence)


Helaas heb ik niet meer geshopt tijdens de 50% korting-actie van Kruidvat. Ik had het te druk. Wel had ik eerder twee gel eyeliners gekocht; eentje van Catrice en eentje van Essence. Vandaag laat ik jullie die van Essence zien.

Dit is kleur 02 London Baby:

De kleur is donkerbruin dat een beetje naar taupe neigt (grijsbruin) en er zit wat shimmer in. Dit zijn swatches op mijn arm. De lijntjes zijn wat slordig getrokken...

De textuur van deze gel eyeliner is erg zacht. Het is echt een gel. Ik ben gel eyeliners wat harder en meer crème-achtig gewend, dus de eerste keer schoot mijn kwastje gelijk door in het product. Je moet echt voorzichtig zijn om te zorgen dat je maar heel weinig aan je kwast krijgt, anders brengt die slordig aan. Doordat die zo gelachtig is, heb ik het idee dat die niet snel indroogt in het potje, dus dat is positief! Hij blijft bij mij op oogschaduwbasis prima zitten zonder uit te lopen. Het is een kleur die ik nog niet in mijn verzameling make-up had, dus ik ben er tevreden mee.

Ik werk erg graag met gel eyeliners. Inmiddels heb ik er verschillende van Coastal Scents, Maybelline, Essence en Catrice. Ik vind gel eyeliners prettiger werken dan vloeibare eyeliners. Met een schuin afgesneden kwastje (bij HEMA te verkrijgen en ook in het assortiment van Catrice) kun je gel eyeliner heel makkelijk aanbrengen. Alleen als ik echt haast heb, gebruik ik liever een oogpotlood, want dat werkt nog altijd het snelst voor mij.

Deze gel eyeliner van Essence is verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 2,99.

Heb jij gel eyeliners?

5 comments:

 1. Ja ik heb ook die van essence, maar moet nog even onder de knie krijgen hoe ik het 't meest netjes aan kan brengen. Dat wordt oefenen!

  ReplyDelete
 2. Hee meid, Ik heb zojuist een eigen domein gekocht. Kalypso bestaat niet meer, ik dacht ik breng je even op de hoogte. Ik volg je gewoon verder. Alleen dan onder de nieuwe naam BeautyForGirls.
  Liefs, xxx

  ReplyDelete
 3. @Vera: Ja, moet lukken na wat oefenen, toch?

  @BeautyForGirls: Ik had het al gezien, want ik check je site dagelijks. Ben je gelijk weer gaan volgen. Gefeliciteerd met je eigen domein!

  ReplyDelete
 4. Gelliners vind ik ook echt fijn! Ik weet niet of het tussen m'n oren zit, maar vind het een ietwat 'zachtere' look geven dan eyeliner.
  Ik gebruik de gelliner van Mac, hij is alleen bijna op.. houdt deze van Catrice het lang vol? (door de dag heen bedoel ik)
  Ik volg trouwens je blog, i like it!
  Liefs XO

  ReplyDelete