Wednesday, April 27, 2011

Lipstains (met swatches!)

Op bovenstaande foto zie je mijn lipstains. Dit product is in opkomst en wordt nu ook in de Nederlandse drogisterijen meer en meer verkocht. Zo hebben NYC (budget proof!) en Max Factor lipstains in het assortiment.

Een lipstain is iets heel anders dan een lipstick of een lipgloss. Een lipstain is een dun laagje vloeistof dat in de huid van je lippen trekt. Je voelt er vrijwel niks van en de kleur geeft niet af. Dit is dus het ultieme, langhoudende lipproduct als je het mij vraagt! Ook kun je het aanbrengen als basis onder een lipstick of lipgloss om de kleur intenser en langhoudender te maken. Met lipstick erover of een ander vettig product, zal de lipstain wel wat minder langhoudend zijn, want vette producten breken de kleur af, is mijn ervaring. Het product glanst of glittert niet. Het enige nadeel is dat het soms licht uitdrogend kan werken. Ik gebruik lipstains dan ook het liefst 's zomers, want dan zijn mijn lippen minder droog dan 's winters. Op droge lippen (velletjes) is een lipstain namelijk geen gezicht...

Ik heb er dus vijf en ik heb swatches op zowel mijn arm als op mijn lippen gemaakt voor jullie. Op mijn arm:

Van links naar rechts:
- Bitten Berry (Maybelline). In de USA gekocht.
- Forever Freesia (NYC).
- Forever Fuchsia (NYC).
- Teasing Blush (Covergirl). Gekocht in de USA.
- 01 Lip & Cheek stain (The Body Shop).
De drie linker kleurtjes zijn mijn favoriete.

Vier van mijn vijf lipstains zien er uit als een stift, zo ook die van NYC:
Dit is even wennen, maar op zich werkt het wel handig. Je kunt er precies genoeg mee werken. Ze ruiken allemaal een beetje fruitig, maar eenmaal aangebracht, merk je niks meer van de geur. Alleen die van The Body Shop is anders. Deze heeft een sponsapplicator en hij is ook echt heel waterig. Je kunt deze (alleen die van The Body Shop dus) ook als blush aanbrengen op je wangen, maar dat doe ik nooit, want de kans op vlekken is mij te groot.

Op mijn lippen zien de kleuren er als volgt uit (hell of a job om te swatchen, maar ik heb het graag voor jullie over).

Forerver Freesia (NYC):

Dit is mijn favoriet! Ik heb hem gedragen met de nieuwe stay with me lipgloss in de kleur Cotton Candy van Essence erover heen voor de absolute hot pink lip look die nu helemaal in is. Ik vind het een heerlijk kleurtje!

Forever Fuchsia (NYC):
Dit kleurtje is fel. Erg fel! Om deze te dragen is wel een portie lef vereist.

Lip & Cheek Stain (01) van The Body Shop:

Deze is erg waterig en trekt wat in de lijntjes. Daarbij heb ik die van mij al erg lang. Te lang vrees ik, en daarom heb ik hem na het maken van dit artikel maar weggegooid. Deze heb ik wel veel gedragen, omdat het de eerste lipstain is die ik gekocht heb.

Teasing Blush (Covergirl):
Deze kleur vind ik niet zo mooi. Te bruinrood. Hij zou wel als basis kunnen onder een rode lipstick, maar eigenlijk draag ik hem nooit...

Bitten Berry (Color Sensational, Maybelline):

Hij lijkt zo op de lipswatch een beetje op die van The Body Shop, maar deze van Maybelline is intenser van kleur. Ik heb hem gekocht toen ik vorig jaar in Amerika was en nu weet ik niet zeker meer of die inmiddels ook in Nederland wordt verkocht...? Dit vind ik in ieder geval een mooi kleurtje en een fijne lipstain!

Heb jij al een lipstain en wat vind je ervan? Welke is je favoriet?

6 comments:

 1. Ik heb eigenlijk nog geen lipstain in mijn collectie. Ik vind de kleuren meestal iets te fel, maar hopelijk vind ik een keer een mooie lichtere kleur, want mij lijkt het wel een fijn product!

  ReplyDelete
 2. Ik kocht onlangs een lipstain uit de 'you rock' collectie van Essence en ik heb er 2 dagen mee rond gelopen zonder dat hij af ging..
  Denk dat ik hierdoor soort van horror ervaring opgelopen heb xp
  Geen lipstains meer voor mij..
  Vind Bitten Berry wel een heel mooi kleurtje!

  ReplyDelete
 3. De lipstains van Maybelline kun je vinden in Auchan :)

  ReplyDelete
 4. Die van NYC heb ik ook. Ik vind ze wel fijn.
  Liefs, xxx

  ReplyDelete
 5. @Vera: Zeker even kijken bij de lipstains van NYC. Die zijn er in veel kleurtjes en Kruidvat geeft nu ook nog eens 50% korting op alle make-up!

  @jlovesbeauty: Ja, sommige stainen iets te goed... Na het swatchen gisteravond bleef de kleur Forever Fuchsia van NYC ook tot vandaag zitten. Denk dat het vooral met de felle kleurtjes zo is.

  @Mallory: Wat is Auchan?

  @Kalypso: Ja, ze zijn goed!

  ReplyDelete
 6. @ Laura:: Auchan is een winkel net over de franse grens, eigelijk gewoon een grote supermarkt && op de makeupafdeling vind je daar wel leuke producten ^^

  ReplyDelete