Saturday, April 16, 2011

Jeanius event (MAC) + aankoopjes + FOTD

Sinds deze week wordt de op jeans geïnspireerde Jeanius-collectie van MAC verkocht. Deze collectie bevat allemaal producten met koele tinten zoals blauw, grijs en koelroze.

(Wie van lezen houdt, veel plezier! De rest kan skippen naar de foto's)

Vandaag had ik om 14.00 uur een afspraak bij de MAC-counter in Utrecht. Nadat ik een mailtje had gekregen over de Jeanius Events, waarin stond dat je een afspraak kon maken, had ik van de week gebeld met de MAC-counter wat dit precies inhield. Je zou worden opgemaakt met producten uit de nieuwste collectie met als voorwaarde een aankoopverplichting van € 20 (ja, of het aanbrengen van de make-up kost € 20, maar dat bedrag kon je dan dus besteden aan producten zeg maar).

Klokslag twee uur was ik er. De speciale event artist (visagist) was nog met iemand bezig, dus één van de andere make up artists (mua) zei dat ik even kon wachten op een stoel, omdat die event artist de mensen zou opmaken die op afspraak kwamen. Eerst liep ik nog wat rond om producten te testen en vervolgens liet ik om kwart over twee ook nog een andere mua weten dat ik voor een afspraak kwam. Die event artist sprak ik niet aan, want ja, hij was bezig met iemand en druk in gesprek daarmee en dan vind ik het onbeleefd om te storen. Maar ik had eigenlijk wel verwacht dat één van zijn collega's hem dan even zou attenderen dat er een klant op afspraak was, maar dit gebeurde dus niet. Dus ik zat maar braaf op die stoel te wachten vervolgens, want ik heb niet zo'n grote mond, dat ik iemand die bezig is onderbreek (en dat vind ik eigenlijk ook onbeschoft om te doen, vandaar). Maar goed, pas tegen half drie was die klaar met die vrouw en toen hij doorhad dat er iemand (ik dus) op hem zat te wachten, kreeg ik ook allemaal verontschuldigingen van hem voor het wachten. Hij zei dat ik hem gewoon even had moeten storen, want die vorige vrouw was niet eens op afspraak, maar zoals al gezegd zit het niet in me om even ergens tussendoor te tetteren. Nu vond ik het van hem niet zo raar dat hij me niet gezien had etc., want hij was zo druk bezig, dat die echt niet in de gaten had dat er iemand op hem wachtte, maar ik vind het wel raar dat geen van zijn collega's liet weten dat er iemand was. Hm, ik vond dit wel een domper, maar goed... Tegenwoordig lijkt het wel dat je een uitzondering bent als je niet overal een grote mond opzet en jezelf laat horen (volgens mij ook iets typisch Nederlands trouwens, dat over-assertieve gedoe). Ik ben ook geen grijze muis, maar ik ben gewoon rustig (in het openbaar, haha). Maar ja, brutalen hebben de halve wereld en ik word vrijwel over het hoofd gezien, ondanks dat ik toch twee mensen had laten weten van mijn komst en waarvoor ik kwam ('t is nou ook niet zo, dat ik niks durf te zeggen). Dat vind ik jammer...! Misschien past de Belgische mentaliteit beter bij mij? Daarvan heb ik het idee dat die toch iets ingetogener is qua (verbaal) gedrag! Ok, ik zit nu te wachten op reacties dat ik dan maar naar België moet verhuizen... Bring it on ;-)!

Zo, deze hele lap tekst moest ik even kwijt! Nu volgt er nog meer tekst... Die event artist was een coole, aardige gast. Wel een aparte, maar dat hoort ook wel een beetje erbij, want make-up is toch ook een soort vorm van kunst in mijn ogen, dus soms zie je wat artistieke, opvallende types in de make-up branche (klinkt dit nog logisch?). Hij vroeg wie ik mooie make-up vind hebben van celebrities. Er kwam even niemand anders in mijn hoofd op dan Kim Kardashian. Toen zei hij dat die eigenlijk travestieten make-up heeft (Ok dan), omdat het bij haar allemaal erg overdreven is. Ik gaf aan dat ik vooral de combinatie van zwaarder opgemaakte ogen (bijvoorbeeld smokey eyes) met lichgekleurde (nude) lippen mooi vind. Goed, het was duidelijk en hij ging aan de slag.

Op mijn ogen heeft de event artist met de blauwe, grijze en witte tinten oogschaduw uit de collectie gewerkt. Deze kleurencombi werkt altijd goed bij mijn grijsblauwe ogen. Hij heeft de donkerste kleur een beetje naar buiten getrokken voor een cat eye effect, maar zo licht allemaal, dat het niet erg opvalt. Verder bracht hij aan de boven- en onderkant van mijn bovenste wimpers mascara aan en hij trok ze een beetje naar buiten toe, waardoor mijn oog meer open lijkt. Ook hij "knoeide" mascara op mijn ooglid. Nu zei ik dat ik dat zelf ook heel vaak heb. Hij zei dat het komt doordat ik lange, gekrulde wimpers heb van mezelf, wat natuurlijk hartstikke leuk is, maar dus wel een nadeel bij het opbrengen van mascara. Ik zeg dus duidelijk niet voor niets dat ik mascara aanbrengen het moeilijkste onderdeel van mijn oogmake-up vind... Hij bracht trouwens helemaal geen oogpotlood of eyeliner aan, maar dit hield het geheel wel heel fris.
Hij zei dat Kim ook erg geshaped wordt in het gezicht waardoor de kaaklijn en jukbeenderen versterkt worden. Bij mij is die dan ook lekker met de blush Pink Cult (Jeanius collectie) aan de slag gegaan waarmee hij een soort Nike-teken (de swoosh) op mijn wang maakte. Dit effect is goed te zien op onderstaande foto's die ik thuis maakte:

Zelf zou ik de blush trouwens wel wat subtieler aanbrengen. Het viel een vriend (my gay best friend, laat het hem maar niet lezen) van mij waarmee ik later op de middag een drankje ging doen wel gelijk op! Hij zei dat ik ineens een kaaklijn had, haha.
Op mijn lippen kwam de lipstick Pretty Please. Wat was ik aangenaam verrast door deze lipstick!

Na afloop werd er in de winkel nog een foto van me gemaakt, die ik gelijk uitgeprint meekreeg. Dat is de foto bovenaan dit artikel. Ik heb de foto dus gefotografeerd. Dit vond ik wel leuk. Die event artist had er wel kijk op, want hij deed m'n haar nog even goed en in één keer was deze foto gemaakt, die ik goed gelukt vind. Hij is alleen wat gelig doordat ik in kunstlicht stond en er geen flits is gebruikt, maar dat geeft niet. Ik heb besloten de blush en lipstick te kopen:

Links is de blush Pink Cult en rechts de lipstick Pretty Please. De blush is limited, de lipstick zit permanent in de collectie (en is erg underrated volgens de event artist, of wel ondergewaardeerd). De blush heeft een kleur roze die nog niet in mijn collectie voorkomt. De kleur wordt omschreven als mid-tone neutral pink. Hij is mat. Dit is volgens mij een perfecte kleur voor de lichtere huidtypes:


Thuis heb ik natuurlijk ook nog foto's genomen van mijn make-up.

De oogmake-up:Pretty Please op mijn lippen:

Dit is een lustre lipstick met behoorlijk wat shine. De kleur wordt door MAC omschreven als pale pink pearl; een passende benaming.

Full face:
Zonder flits

Met flits
Ik vond het erg leuk om een keer te worden opgemaakt door een professional. In elk geval heb ik een andere manier van mascara aanbrengen geleerd, gezien wat shapen met je blush kan doen en ontdekt hoe je oogschaduw iets meer in de buitenste ooghoek kunt doortrekken op een subtiele manier.

Ik vind de Jeanius collectie leuk, maar niet spectaculair. Ik heb ook geen van de oogschaduws gekocht, omdat ik deze kleuren dagelijks al veel gebruik en dan ook al in mijn bezit heb. Zo heb ik véél (zilver)grijze oogschaduws. Ik denk dat deze collectie vooral geschikt is voor dames met een koele, lichte huidstoon, omdat de kleuren van de make-up uit deze collectie daar erg mooi bij aansluiten. Wat betreft de kleuren is deze collectie voor mij daarom weer wel een match. Zelf ben ik erg blij met de blush en lipstick!

Wat vind jij ervan (de look, de Jeanius collectie, alles)? Heb je ook iets aangeschaft van deze collectie of ben je dat nog van plan? Ik ben echt benieuwd naar jullie reacties!

9 comments:

 1. Heel erg mooi gedaan. Mooie producten ook van MAC <3
  Liefs, xxx

  ReplyDelete
 2. Het lijkt mij wel leuk om opgemaakt te worden door een echte visagist(e)! Jammer dat je niet op tijd aan de beurt kwam. Ik zou er toch ook mee verveelt zitten.

  ReplyDelete
 3. @Kalypso: Dank je wel! Veel succes op je stage trouwens!

  @Ann: Ja, met een paar minuten wachten zou ik niet zitten, maar bijna een half uur later pas aan de beurt komen terwijl je een afspraak hebt... Daarom moest ik even mijn irritatie kwijt hier. Ik zat daar echt een beetje voor jan joker te zitten tijdens het wachten, maar het was dan wel weer leuk om door zo'n speciale visagist te worden opgemaakt! En ik ben blij met de producten!

  ReplyDelete
 4. Mooie foto. Ik vind het erg goed staan bij je. Ik begrijp je frustratie best, een andere mua kon wel even de man ingelicht hebben, maar goed, je bent toch wel leuk opgemaakt geweest.
  En ik denk idd dat wij Belgen wat gemoedelijker daarin zijn en niet meteen een grote mond opzetten. Ik althans toch niet, ook al ben ik zelf ook niet op mijn mondje gevallen :-)

  ReplyDelete
 5. Ik als Belgje merk ook dat wij iets 'ingetogener' zijn dan de modale Nederlander. Het is zelfs zo dat ik Nederlanders er meteen kan uithalen vanwege hun 'groot lawaai' haha, maar dat is natuurlijk veralgemenen :)

  Ik vind het net beleefd dat je niet gestoord hebt.

  ReplyDelete
 6. De make-up vind ik op zich mooi gedaan, alleen valt het me wel op dat je huid nog erg glanst...of ligt dat aan mij?
  Mooie aankopen, ik zou deze ook gekozen hebben!Ik ben zelf Belgische maar ik had de lieve man zeker aangesproken als ik zolang had moeten wachten!

  ReplyDelete
 7. @Valley Doll: Bedankt! Leuk dat je het goed vindt staan. Ja, de service was even wat minder...

  @Style Influencia: Thanks! Vandaag trouwens ook de hele dag op gehad naar m'n werk.

  @Anoniem: Dank je! Leuk om 't ook van jouw kant te horen.

  @Peggy: Klopt! Mijn huid glimt inderdaad wat. Die had hij niet opgemaakt (alleen blush dan), wat op zich wel jammer was... Ik had zelfs 's morgens foundation en wat poeder aangebracht, alleen had ik ermee in de zon op een terras gezeten en de hele dag mee gelopen voordat ik begin van de avond deze foto's kon maken. Vandaar de glim! Haha, ja ik had toch ook die man moeten aanspreken ja.

  ReplyDelete