Tuesday, March 8, 2011

Terug van vakantie!

De afbeeldingen in dit artikel zijn niet van mijzelf (maar gevonden via Google-afbeeldingen), alleen de laatste foto wel!

Nog even een laat berichtje op de dinsdag. Ik ben vannacht om 3.00 uur thuisgekomen van vakantie. Heel handig, zo'n Transaviavlucht die om 1.30 uur 's nachts aankomt, maar ja. Vanmorgen heb ik tot 12.00 uur geslapen en de rest van de dag heb ik eigenlijk niet veel bijzonders gedaan. Gelukkig heb ik morgen ook nog vrij. Dan wil ik een artikeltje plaatsten met mijn vakantie-aankoopjes. Voor de rest was de vakantie op La Palma heel erg leuk! Ik was er met mijn moeder. We hebben twee excursies op het eiland gedaan waarbij we één keer de noordkant en één keer de zuidkant hebben gezien. Het is een heel mooi groen en rustig eiland. Verder zijn we ook een dag met een excursie meegegaan naar het buureiland La Gomera. Dat was ook leuk om te zien.

We zaten in het plaatsje Los Cancajos. Daaruit konden we makkelijk naar de hoofdstad Santa Cruz lopen. De stranden op La Palma zijn zwart, want het is een vulkanisch eiland.

Toch heb ik niet aan het strad gelegen omdat het daarvoor net te koud was, maar we hebben wel lekker op terrasjes gezeten. Het was gemiddeld 20 graden celcius overdag en elke dag hebben wij wel zon gehad met afwisselend wat wolken en een enkele keer een buitje (maar nooit een hele middag of zo). Het was wat dat betreft wel lastig met kleding. Ik had altijd een trui en jas mee en ik heb ook van lange tot korte broeken en alles daar tussenin aangehad.

Voor de rest waren de mensen erg vriendelijk en het eten is superlekker en erg betaalbaar. Al snel had ik een koffiedrankje met likeur ontdekt: Barraquito.
Dit is een typisch Canarische koffiespecialiteit en zeker een aanrader! Je kunt hem trouwens ook zonder likeur bestellen en dan is die nog superlekker. Dit drankje nam ik meestal na het eten. Het kost maar € 1,50! Ook heb ik lekker veel vis gegeten. De prijs van een hoofdgerecht is gemiddeld € 10,00. En natuurlijk heb ik een paar keer tapas genomen. Voor het eten en drinken alleen al zou ik zo terug willen!

We hebben ook nog wat van het carnaval meegekregen dat daar op zaterdag, zondag en maandag gevierd werd. Op zondagavond waren er allemaal drumbands in de stad Santa Cruz die in groepjes door de stad liepen. Ze waren allemaal anders verkleed. Zo was er een groep piraten, een groep clowns enz. De muziek werkte wel aanstekelijk. Beetje brassbandachtig. Op maandag vierden ze Los Indianos. De mensen van daar waren grotendeels in het wit gekleed en ze poederden ook nog talkpoeder over hun hoofden:

Dat ze in het wit waren, zou een teken van rijkdom moeten zijn. Vorige eeuw zijn veel mensen van La Palma naar Cuba en Venezuela geëmigreerd en uiteindelijk zijn ze ook weer teruggekomen naar La Palma. Hierdoor had het eiland ook wat Zuid-Amerikaanse trekjes. Zo is er veel salsa en merenguemuziek te horen. Sorry voor de halve geschiedenisles...

Nou goed, jullie hebben al een vakantieverslag gehad zo. Wie is er ook wel eens op één van de Canarische eilanden geweest?

Hasta la vista!


Ps. Zoals bovenaan dit artikel vermeld, heb ik de plaatjes van Google-afbeeldingen geplukt. Mijn moeder heeft namelijk vrijwel alle vakantiefoto's op haar fototoestel en die moet ik nog krijgen.

EDIT 9/3: Ik heb een filmpje gemaakt met mijn vakantie-aankopen. Helaas werd het üploaden bij You-tube afgebroken. Hierdoor lukt het me niet meer om vanavond nog een filmpje met mijn aankopen te plaatsen, omdat het üploaden twee uur duurt. Morgenavond doe ik een nieuwe poging!

5 comments:

 1. Oooh geweldig artikel!!!
  Ik krijg echt zo'n zin in vakantie nu!
  De muziek is echt geweldig (en aanstekelijk ja!)!!!
  Ik ben toen ik 6 was 4 weken naar de canarische eilanden geweest, ik weet zo niet meer precies waar

  Maar het was super warm en ik was echt zwart geworden haha

  Ik ben benieuwd naar foto's =D

  x

  ReplyDelete
 2. Wauw, wat leuk. Welkom terug. Heerlijk zo'n vakantie. Leuke foto's.
  Liefs, xxx

  ReplyDelete
 3. Heerlijk! heb nu ook izn in vakantie!

  ReplyDelete
 4. @Beautista: Ow, leuk om te lezen! Ik word nooit echt heel erg bruin. Mag als blij zijn áls ik een kleurtje krijg.

  @Kalypso: Dank je wel!

  @Maya: Ja daar heb ik ook last van als ik vakantieverslagen van anderen lees, haha!

  ReplyDelete
 5. Thanks for another informative site. Where else could I get that type of information written in such an ideal way like this post.This post is really goregious.

  ReplyDelete