Thursday, March 3, 2011

Oogmake-up reinigingslotions

Ik gebruik altijd een oogmake-up reinigingslotion om mijn oogmake-up eraf te halen. Sommige meiden halen hun oogmake-up eraf met reinigingsmelk, facewash of reinigingsdoekjes voor het gezicht, maar dat vind ik te hardhandig om voor mijn ogen te gebruiken. De laatste tijd heb ik deze drie oogmake-up reinigingslotions gebruikt:
Doordat ik vaak waterproof oogpotlood gebruik en ik ook merk dat oogschaduw met oogschaduwbasis eronder er veel moeilijker afgaat, heb ik het liefst een reinigingslotion die geschikt is voor het verwijderen van waterproof make-up.

Ik had eerst de 2 fasen oogmake-up reinigingslotion van HEMA in gebruik. Deze werkt goed, maar is wel enorm vet. Hij laat echt een olie-achtige laag achter op mijn oogleden. Dat is niet prettig. Ik gebruikte deze daarom in combinatie met de zachte oogreinigingslotion van L'Oréal. Die had ik ook nog en aangezien die niet voor het verwijderen van waterproof make-up is, had ik er verder niet veel aan. Wat die wel prima doet, is mijn oogleden olievrij maken en verfrissen na gebruik van de HEMA reinigingslotion. Ik gebruikte ze dan ook altijd in deze combi:

Nog een omschrijving van beide producten zoals die op de verpakkingen te lezen valt:
- 2 Fasen oogmake-up reinigingslotion (HEMA): Verwijdert op milde wijze alle soorten oogmake-up. Gebruik voor deze lotion de oogmake-up reinigingsmelk voor optimale reiniging. Goed schudden voor gebruik.
- Zachte oogreinigingslotion (L'Oréal): Omdat de zachte oogreinigingslotion van L'Oréal Dermo-Expertise verrijkt is met Pro-vitamine verwijdert het doeltreffend oogmake-up en is het bijzonder zacht en fris. De niet irriterende formule geeft een heerlijk fris gevoel.

Inmiddels zijn ze allebei op en nu heb ik de Bi-Phase Express oogreinigingslotion van Diadermine.
Deze werkt echt perfect! Hij is geschikt voor het eraf halen van waterproof en langhoudende make-up en hij laat totaal geen vettig laagje achter. Op de verpakking staat: De Bi-Phase oogreinigingslotion verwijdert efficiënt alle soorten oogmake-up, zelfs waterproof make-up. Laat geen vette laag achter. Schudden voor gebruik.

Eindoordeel
- 2 Fasen oogmake-up reinigingslotion van HEMA: Verwijdert grondig alle soorten make-up, maar laat wel een vette laag achter... Prijs ligt rond de € 2.
- Zachte oogreinigingslotion van L'Oréal: Fijne lotion maar hij verwijdert geen waterproof make-up. Vooral geschikt als je geen waterproof of langhoudende make-up draagt. Prijs ligt rond de € 5.
- Bi-Phase Express oogreinigingslotion van Diadermine: Perfect product voor het verwijderen van waterproof oogmake-up. Erg fijn dat die geen vette laag achterlaat. Prijs rond de € 5. Aanrader!

Wat is jouw favoriete oogmake-up reinigingslotion?

5 comments:

 1. Van nivea. Die ruiken ook lekker. Dit zijn ook fijne producten.
  Liefs, xxxx

  ReplyDelete
 2. Zachte oogreinigingslotion van L'Oréal,
  ik had die inderdaad ook, en mijn mascara was er voor geen meter af te halen.
  Ik ben zowiso niet zo een fan van die olie achtige formules.
  Ik heb er nu een van niviea. oogmake-up remover.
  Dan is ook echt een aanrader.

  ReplyDelete
 3. Ik gebruik de oog make-up remover van Biodermal, Die heeft ook dat twee fasen systeem, en na goed schudden werkt hij echt goed en laat niet echt een vette laag achter. Ook m'n waterproof mascara enzo gaat er goed mee af!
  Die van Diadermine klinkt ook goed, misschien ook maar eens proberne als de mijne op is!

  ReplyDelete
 4. Die van Bourjois is mijn favoriet. Ik gebruik er geen meer met olie, want tot nu toe hebben echt alle oogreinigingsproducten waar olie in zit, altijd een laagje achter gelaten bij mij. Ik zie er wazig door, dus die van Bourjois en trouwens ook van Kruidvat vind ik heel fijn!
  x
  (die van Loreal in jou artikel lijkt me ook fijn)

  ReplyDelete
 5. @Kalypso: Die van Nivea ken ik niet, ga ik ook eens naar kijken. Bedankt!

  @Anoniem: Net als Kalypso dus. Hm, dan moet ik toch echt eens naar die van Nivea kijken!

  @Milady: Ow, die van Biodermal klinkt een beetje als die van Diadermine. Ook een goeie tip!

  @Beautista: Die van Bourjois heb ik in mijn voorraad staan, maar nog niet gebruikt. Haalt die wel waterproof make-up weg?

  ReplyDelete