Tuesday, March 1, 2011

Herbalife verzorgingsproducten review

Vorig jaar zomer kreeg ik een pakket met Herbalife verzorgingsproducten om te testen. Ik heb toen een review geschreven over de lip refiner, maar over de overige producten heb ik het niet meer gehad. Intussen heb ik nog vijf producten uitgebreid getest, waardoor ik ze nu reviewen kan:
- NouriFusion MultiVitamin Cleanser
- NouriFusion Multivitamin moisturizer SPF 15
- Skin Activator Day Lotion SPF 15
- Radiant C Face Quencher
- Skin Activator Nighttime Replenishing Cream (in het potje)

De producten zal ik hieronder één voor één bespreken waarbij ik mijn persoonlijke mening erover geef.

NouriFusion MultiVitamin Cleanser - € 20,15
Deze cleanser is bedoeld om je gezicht mee te reinigen. Hij is geschikt voor de normale tot droge huid.
Op de verpakking valt in het Engels de volgende info te lezen:
"Cleansing lotion gently removes makeup, dirt and oil. Leaves skin feeling clean and refreshed. Contains vitamins A, C and E."
De cleanser is net een vloeibare crème. Hij ruikt ook zo. De pompflacon is handig en hygiënisch in gebruik. Ik masseer de cleanser in en spoel hem dan af. Hij droogt mijn huid niet uit, maar laat hem schoon en verzorgd achter. Inmiddels heb ik deze cleanser volledig opgemaakt. Ik ken zelf geen vergelijkbaar product dat in de drogisterij verkocht wordt. Dat is jammer, want zo'n zachte crèmereiniger is erg prettig! Overigens haal ik mijn oogmake-up er altijd af met speciale oogmake-up remover. Deze prettige cleanser heb ik alleen gebruikt om mijn gezicht te reinigen.

NouriFusion Multivitamin moisturizer SPF 15 - € 25,90
Deze moisturiser kun je als dagcrème gebruiken. Hij is bedoeld voor de normale tot droge huid en hij bevat SPF 15 dat je huid tegen de zonnestralen beschermt. Op de verpakking staat:
"Moisturizes and hydrates skin, leaving it feeling soft and smooth. SPF 15 protection."
Deze moisturiser trekt snel in de huid. De crème is gemiddeld vloeibaar, zit daarom ook in een tube, en is wit van kleur. Ik vind het eigenlijk gek dat die bedoeld is voor een normale tot droge huid. Ik heb vooral in de winter best een droge huid en daarvoor vind ik hem niet voldoende voeden. Ik ben nu in de winter geswitched naar een zwaardere crème van Dr. Van der Hoog. Deze moisturiser van Herbalife bewaar ik voor de zomer. Voor de zomerperiode is die ook geschikt vanwege de SPF 15 die erin zit en die je huid beschermt tegen de zon. Het is dus wel een fijne crème, maar in mijn ogen niet geschikt voor een droge huid. Voordeel is dus dat die snel intrekt, nadeel is de geur. Hij ruikt naar lijm! Wel trekt dit snel weg gelukkig.

Skin Activator Day Lotion SPF 15 - € 64,70
Dit is een dagcrème. Op de verpakking valt te lezen:
"This light, quickly absorbing day lotion with glucosamine leaves skin feeling soft, supple and younger-looking while helping to enhance skin moisture control and natural structure. Continued use will help diminish the appearance of fine lines and wrinkles."
Dit vind ik het minst prettige product van de producten die ik hier review. De crème is wat vloeibaarder dan bijvoorbeeld de moisturizer uit de NouriFusion lijn, al is het wel een witte crèmesubstantie om te zien. De crème zit in een tube. De geur is fris crème-achtig. Dat is het enige pluspunt voor mij. Helaas krijg ik pukkeltjes en onzuiverheden van deze crème. Mijn huid werd er té gevoed en vettig van. Ik ben gestopt met het gebruik ervan. Dit kan overigens ook komen doordat deze lijn, Skin Activator, niet geschikt is voor mijn huid en leeftijd. De Skin Activator lijn komt op mij namelijk over als een anti-verouderingslijn, omdat alle producten ingrediënten tegen rimpeltjes bevatten. Helaas krijg ik mijn moeder niet meer van het blauwe blik Nivea af, anders had zij dit product nog voor me kunnen testen.

Skin Activator Nighttime replenishing Cream - € 57,85
Dit is een revitaliserende nachtcrème. Op de verpakking van het product staat:
"This rich moisturising cream promotes healthy, younger-looking skin. With continued usage, this gently formula helps reduce the appearence of fine lines and wrinkles, helps improve skin firmness and skin moisture content." De crème is gelachtig van structuur en zit in een potje. Hij ruikt lekker fris! Ik vind deze crème niet zo fijn als nachtcrème. Daarvoor heb ik liever een wat steviger crème. Ik heb hem van de zomer wel gebruikt, nu in de winter niet. Ik ben van plan om het voor de huid van mijn decolleté en hals te gebruiken tot die op is. Ik krijg er overigens geen onzuiverheden van zoals ik naar mijn idee wel van die dagcrème uit de deze lijn kreeg, maar die voelde dan gek genoeg ook voedender aan dan deze nachtcrème.

Radiant C Face Quencher - € 11,45
Dit is een verfrissende, verzorgende spray voor het gezicht. Dit valt erover te lezen op de verpakking:
"Instant refreshing mist for your skin. Experience a real burst of energy that cools and refreshes your water starved skin. Spray lightly on your face for radiant, healthy looking skin. Use as often as needed during the day." Dit product vind ik erg fijn! Vooral in de zomer gebruik ik dit veel. Uit de verstuiver komt een fijne nevel. Er zit een neutraal crèmeluchtje aan. Je voelt dat de spray de huid ook verzorgt. Ik had hem vorig jaar mee in het vliegtuig naar Amerika en toen bleef ik mezelf en mijn moeder er maar mee insprayen. Het helpt echt goed tegen een uitdrogende huid in het vliegtuig. Ook vind ik het lekker om even te sprayen na een lange dag werken. Het geeft een verkwikkend gevoel aan een vermoeid gezicht. Als laatste kun je deze spray ook gebruiken na het aanbrengen van je foundation en poeder om de make-up te setten en een mooie, dewy finish te geven. Hij is nu halfleeg en ik ga hem zeker gebruiken tot die op is!

Eindoordeel
Ik vind de NouriFusion Cleanser en de Radiant C Face Quencher aanraders! De Skin Activator producten bevallen mij persoonlijk niet en ze zijn nog het duurst ook. En de NouriFusion moisturizer is wel fijn, maar juist niet voedend genoeg voor een droge huid en de geur is vreemd. De producten bevallen dus heel verschillend. Voordat je ze aanschaft zou ik daarom zeker nog even wat reviews op internet lezen.

Meer over de huidverzorgingsproducten van Herbalife kun je lezen op deze website. De overige producten die ik ontvangen heb, moet ik nog altijd testen. Als ik dat gedaan heb, volgt er zeker weer een update over!

Wist jij dat Herbalife behalve producten om af te vallen ook verzorgingsproducten heeft? Zou je ze aanschaffen?

3 comments:

 1. De Face Quencher lijkt me heel fijn!

  ReplyDelete
 2. Ik kende alle producten nog niet. Maar voor mij is het denk ik niet geschikt. Ik heb een droge huid. Hihi.
  Maar wel een duidelijk artikel.
  Liefs, xx

  ReplyDelete
 3. @Beautista: Ja, die vind ik ook het fijnste product!

  @Kalypso: Dank je! Ja, alleen die NouriFusion Moisturizer is voor een normale tot droge huid, maar die vind ik dus al niet zo voedend/hydraterend, dus dan lijkt die me inderdaad niet geschikt voor een droge huid.

  ReplyDelete