Wednesday, February 16, 2011

Nagels laten aansterken

Helaas is er van mijn nagels weinig over. Nou heb ik nooit echt lange nagels, omdat ik dat niet prettig vind, maar op dit moment zijn mijn nagels verkleurd en breekbaar. Ze splijten de hele tijd, terwijl ik amper nagel genoeg heb om te splijten. Daarnaast is de huid rond mijn nagels ook nog eens enorm droog. Tijd voor actie dus!

Eerst wilde ik tijdelijk helemaal stoppen met nagellak, maar juist een ongelakte nagel breekt volgens mij sneller dan een gelakte nagel. Nu ga ik met deze producten de strijd aan tegen zwakke nagels:
Ik heb weer de nagellakremover van Maybelline aangeschaft. Deze kost € 3,49 maar is zachter voor mijn nagels en huid dan de goedkopere removers. Als ik dan toch nagellak moet verwijderen, dan maar liever op de minst beschadigende manier. Deze remover bevat verzorgend amandelextract en mijn huid+nagel raken niet wit uitgeslagen na gebruik zoals bij sommige, meer agressieve removers.

De laatste keer dat ik bij Douglas was, kreeg ik een proefje enriched nail butter (€ 14,95) mee. Erg fijn spul om de nagels en nagelriemen mee te verzorgen, zo heb ik al gemerkt. Het trekt ook helemaal in na een tijdje. Dat is wel zo prettig.

Ook heb ik nog Lemony Flutter (€ 9,50) van Lush. Dit is een ultra-voedende, natuurlijke, dikke boter voor droge nagelriemen, droge ellebogen, tenen en hielen. Hij ruikt lekker fris naar citroen. Ik gebruik deze ook vaak voor mijn voeten trouwens.

Ik heb nog twee nagelversterkende lakjes gekocht die ik nu aan het testen ben: Nail Expert First Aid (€ 1,99) van Catrice en Hard as Nails (€ 3,00) van Sally Hansen. Ik draag de First Aid van Catrice op de nagels van mijn linkerhand en de Hard as Nails van Sally Hansen draag ik op de nagels van mijn rechterhand:

Ziet er niet uit he, die nagels van mij. Over een week of twee wil ik jullie laten weten hoe beide lakjes bevallen, wat meer achtergrondinfo erover geven en vertellen welke naar mijn gevoel het beste werkt.

De volgende producten heb ik verbannen:
- Nepnagelremover (<- klik voor artikel). Deze gebruikte ik om glitternagellak te verwijderen, maar hij is echt funest voor je nagels. Het bovenste laagje nagel werd er afgescrubd met dit ding, waardoor ze bij het uitgroeien steeds opnieuw spleten en waardoor kleur van nagellak nog meer in de zwakke, beschadigde nagel trok. Dit spul heb ik dus weggegooid.
- Glitternagellak. Ik heb het idee dat deze je nagel meer beschadigt dan gewone crèmenagellak. Wanneer je glitternagellak eraf haalt, schuren de glitters immers over je nagels, wat ze weer brozer kan maken.

Ik houd jullie op de hoogte wat betreft de nagelversterkende lakjes!

Hebben jullie nog tips voor sterkere nagels? Ik hoor ze graag!

9 comments:

 1. Die remover gebruik ik ook! Ik vind hem ook beter dan anderen omdat hij zachter is en ook heel erg grondig. Je hebt niet zoveel product nodig en de prijs valt goed mee. De geur vind ik ook echt een pluspunt !

  Glitterlakjes zijn inderdaad heeeeel erg vervelend om te verwijderen.. alles hangt vol met bling bling dan ;)

  x

  ReplyDelete
 2. Ik heb op het moment echt precies hetzelfde met mijn nagels! Ze breken, splijten en zijn ontzettend droog! Ben de hele dag aan het smeren met vette cremes en ik heb ook de twee producten die jij gebruikt (Sally Hansen Hard As Nails en Catrice First Aid). Ik zie nog niet echt verbetering, maar misschien is het een kwestie van volhouden ;)

  ReplyDelete
 3. Die first aid is heel fijn. Die heb ik ook.
  Leuke producten.
  Liefs, xxx

  ReplyDelete
 4. Als ik glitternagellak opheb en ik wil het eraf halen, ga ik eraan pulken als ik in bad zit. Het warme water weekt de nagellak een beetje, waardoor je het laagje er best makkelijk af kan halen. Heel handig, want zo smeer je niet je hele handen onder de glitters!

  ReplyDelete
 5. Ben benieuwd naar die catrice first aid!

  ReplyDelete
 6. Ik vind jouw artikelen gewoon zo leuk om te lezen!
  Dus dat je van die witte vlekjes krijgt op je nagel heeft te maken je remover als ik het goed begrijp?
  Als dat zo is, moet ik ook maar is een nieuwe aanschaffen

  ReplyDelete
 7. @Dana Vierstraete: Ja hij is fijn he! De geur is inderdaad ook heel prettig. Glitterlakjes zijn alleen leuk om te zien, haha!

  @NeonRocks: Ja, ik zie ineens verschillende beautybloggers met nagelproblemen. Komt het door de winter? De vele lakjes die we gebruiken? De removers? Wel leuk om iedereens tips er tegen te lezen!

  @Kalypso: Ja tot nu toe bevalt die wel!

  @Gabriëlle: Haha, jammer dat ik geen bad heb...!

  @Judith: Ja, mijn nagels groeien nog nauwelijks, maar ze zien er wel net weer wat verzorgder uit met First Aid dan zonder, heb ik het idee.

  @roos: Ah, dank je voor je compliment ^^!
  Van sommige removers krijg ik meer een witte waas over heel mijn nagel, niet echt vlekjes. Dat is volgens mij weer wat anders. Heb het nu net opgezocht. Die krijg je als je je nagel stoot. Soort blauwe plek maar dan dus als witte vlek. Klinkt vaag zo, haha.

  ReplyDelete
 8. Ik hebt echt heel veel gelezen over die Lemony Flutter, moet hem toch maar eens gaan proberen!

  ReplyDelete
 9. @Beautista: 't Is fijn spul hoor!

  ReplyDelete