Monday, February 7, 2011

Mijn beautyhoek

Toen ik laatst had schoongemaakt en opgeruimd, kwam ik op het idee om mijn make-up tafel op de foto te zetten. Dit is de plek waar ik me elke dag opmaak:
Helaas heb ik geen chique kaptafel, maar gewoon een bureautje waaraan ik me opmaak.

Op het bureau staan de volgende spullen:

Ik heb een vrij kleine make-up spiegel. Het liefst zou ik zo'n beautyspiegel hebben met lampen langs de zijkant, zoals deze met drie standen licht. Hm, zou dat geen mooi verjaardagscadeau zijn (hint, hint). Qua licht is dit namelijk niet de beste plek om je op te maken. De schuine dakramen zitten namelijk pal aan de andere kant van de kamer, maar ik kan de boel niet omzetten, omdat er twee deuren (zie de eerste foto) in deze kamer zitten. Namelijk één naar de keuken/woonkamer en één naar de gang, die natuurlijk niet geblokkeerd kunnen worden door het bed, dus ja, weinig keus.

Links op de tafel staat het volgende:
Het sieradenrek heb ik ooit eens via internet besteld. Het is superhandig. Ik zie gelijk welke oorbellen ik heb en er hangen ook kettingen en ringen aan. Daarnaast staan een MAC fix+ spray, een gezichtsspray van Herbalife en mijn dagcrème van Dr. van der Hoog. In het kleine mandje waar mijn horloge op ligt ziten nog wat sieraden. Daarvoor staat een transparant bakje met MAC-blushes erin die ik vaak gebruik.

Aan de rechterkant ligt voornamelijk make-up:

Je ziet een paar paletten met daarop mijn favo Eversun blush van MAC en poeder van Sephora dat ik over mijn foundation gebruik. Dan een kwastenbak (zie dit artikel) en daarvoor foundation en concealer die ik regelmatig gebruik. Ook staat er een klein potje minerale foundation van Everyday Minerals en een mini kabuki kwast voor als ik eens geen zin heb ik vloeibare foundation. Daarnaast staat mijn nieuwe Tokidoki kubuspaletje waaruit ik de oogschaduw nu vaak gebruik.

Ik heb trouwens een bakje met nog wat basic make-up die ik elke dag gebruik, zie dit artikel over mijn everyday stash. Dit is het geblokte grijs-witte bakje op het plankje naast het laatje:
Ooit moet ik toch nog eens op zoek gaan naar een goed opbergsysteem voor mijn make-up, want het is nu op wel erg veel verschillende plaasten opgeborgen. In de zwarte Sephora-doos waar de spiegel op staat, zitten nog meer oogschaduwpaletjes en losse make-upjes opgeborgen. Ook staan er nog twee Xenos mini-ladenkastjes op weer een andere plek met al mijn overige oogschaduws, lipproducten en blushes/poeders.

En even een sneak peek van Kissable Lipcolour Scandelicious van MAC die ik gisteren gekocht heb:


Happy Monday!

14 comments:

 1. Dat oorbellen rekje is vet leuk.
  Liefs. xxx

  ReplyDelete
 2. Ik heb vorige maand bij de kijkshop zo'n spiegel met licht gekocht. Hij heeft maar 1 lichtstand en is zowel met adapter als met batterijen te gebruiken. Hij kostte 15 euro.
  (Bij mijn kijkshop hadden ze ook 1 met meer standen voor 30 euro.)

  Misschien heb je er wat aan :)

  ReplyDelete
 3. Ziet er netjes uit zo =)
  Leuk dat rekje voor je sieraden!
  Ik heb zelf een groot spiegel, en toch breng ik mijn make up (vooral oogschaduw) aan terwijl ik in een kleiner spiegel kijk (iets groter als deze, en vierkant), en die heel dichtbij me gezicht hou haha
  x

  ReplyDelete
 4. Leuk! En die kleur lipcolour staat je goed!

  ReplyDelete
 5. Netjes!! En dat sieradenrekje is handig!

  ReplyDelete
 6. Leuk artikel zeg, ik ben altijd benieuwd naar make-uphoekjes en opbergmethodes ;)
  Ziet er heel netjes en overzichtelijk uit zo!
  (En ik ben ook heel benieuwd naar die Kissable Lipcolour!)

  ReplyDelete
 7. Leuk artikel,
  zou je is een filmpje willen maken hoe je je blush, bronzer enzo opdoet.
  Ik ben daar namelijk wel beniewd naar!

  ReplyDelete
 8. Leuk om je beauty hoekje in beeld te zien!

  ReplyDelete
 9. @Kalypso: Dank je!

  @Anoniem: Bedankt voor je tip! Ga er zeker even naar kijken! :-D

  @Beautista: Ow, grappig dat je dan toch weer met een kleinere spieger werkt.

  @Evelien: Thanks!

  @Mariel: Dank je!

  @Marijke: Bedankt! Het rekje is zeker handig.

  @NeonRocks: Dank je! Ik verwacht komend weekend een artikel over de Kissable Lipcolours te schrijven (heb er inmiddels twee, wie weet worden het er nog meer).

  @Anoniem: Bedankt! Ja, zeker nu ik een nieuwe camera heb, zou ik wel wat meer filmpjes kunnen maken. Leuk verzoek!

  @Ann: 't Is weer eens een ander artikel, maar ben blij dat het bevalt!

  ReplyDelete
 10. Ziet er netjes uit! Leuk!

  ReplyDelete
 11. @Annelovesmakeup: Dank je!

  @Sisier: Bedankt!

  ReplyDelete