Saturday, January 8, 2011

Haul: Urban Baroque (Catrice) & I Love Berlin (Essence)

Gistermiddag zag ik in Kruidvat de nieuwste limited editions van Catrice en Essence. Ik kon het natuurlijk weer niet laten hier wat spulletjes van mee te nemen:
Best een bescheiden buit he?

Ik zag al op veel beautyblogs producten uit deze collecties voorbij komen. Wel grappig om te zien, dat iedereen weer andere producten kiest. Alleen de Illuminating powder van Catrice zag ik vaak voorbij komen. Deze sprak mij nou juist niet aan, maar dat zal wel komen omdat ik niet vaak higlighter gebruik en al een paar goede highlighters heb.

Van Catrice kocht ik de powder brush, deze kost € 4,59. Deze powder brush is hetzelfde als de reguliere powder brush die Catrice verkoopt, alleen heeft deze een printje op de steel. Aangezien ik de reguliere versie al heb en erg fijn vind, vond ik het ook wel leuk om deze erbij te kopen. Ik gebruik deze om blush mee aan te brengen.

Ook kocht ik twee lipsticks:


De linker heet Marie Antoinette en de rechter is Elisabeth. Grappig hoe de lipsticks vernoemd zijn naar koninginnen, want de derde lipstick, die ik niet heb, heet Victoria.

Swatches van de lipsticks op mijn arm:
Links is Elisabeth en rechts is Marie Antoinette.

De lipsticks voelen erg verzorgend aan. Ze zijn semi-dekkend. Je moet wel echt een paar keer smeren voordat je de kleur ziet en ik denk dat de kleuren op sterk gepigmenteerde lippen zullen wegvallen. Mijn lippen zijn vrij licht van kleur:
Dit zijn de swatches op mijn lippen:
Elisabeth

Marie Antoinette

Op mijn lippen valt Marie Antoinette meer op dan Elisabeth. Elisabeth is echt bijna dezelfde kleur als die van mijn lippen en ik moet echt flink smeren voordat de kleur een beetje te zien is. Marie Antoinette zie je veel sneller. Dit vind ik dan ook de leukste van de twee. Daarnaast is het grootste verschil dat Marie Antoinette een warme kleur is en Elisabeth een koele.
De lipsticks kosten € 3,99 per stuk.

Van de I Love Berlin collectie van Essence heb ik slechts twee producten gekocht: Een liquid eyeliner in de kleur Berlin Story en een matzwarte tippainter die ook Berlin Story heet.

Van de eyeliner heb ik helaas geen mooiere swatch dan deze:

Meer dan dit kon ik er niet van maken... Het is een zwarte eyeliner met kleine zilveren glinstertjes erin, maar die zie je hier vrijwel niet zitten. Hij is niet waterproof, maar wel redelijk veegvast. Nu kan ik weer gaan oefenen met vloeibare eyeliner, want dit kan ik gewoon niet netjes aanbrengen met zo'n kwastje. Deze eyeliner kost € 1,99.

Met de tippainter kun je leuke patroontjes op je nagellak aanbrengen. Dit was even een snel probeersel:
Over dit product heb ik verder weinig op te merken. Hij doet wat die moet doen. De prijs is € 1,99.

Heb jij deze producten al in de winkel gespot en/of gekocht? Wat vind je ervan?

Fijn weekend!

7 comments:

 1. Leuke producten heb je geshopt! Die powder brush lijkt me wel fijn voor blush maar als hij hetzelfde is als de gewone neem ik die lekker. De lipsticks vind ik wel heel mooi, maar ik ben bang dat het niet staat bij mijn half iraanse huid..
  De tippainter heb ik ook, vind hem heel fijn.

  Ik hoop dat je leuke nailart kunt maken met de tip painter, en dat je daar dan ook een stukje over schrijft !

  ReplyDelete
 2. Wat hebben ze die brush leuk opgeknapt!

  ReplyDelete
 3. Een van die 2 lipsticks heb ik ook gekocht van de week. Alleen nog niet geprobeert. Heel erg, ik weet het. Wel hele leuke dingen.
  Liefs, xxx

  ReplyDelete
 4. Ik heb een witte tip painter van essence ! Ik vind het een erg handig dingetje & ben ook van plan om me de zwarte aan te schaffen !
  Verder vind ik de lipsticks echt leuk staan op je lippen. Jammer dat ik zelf allergisch ben aan lipstick :(

  ReplyDelete
 5. De eyeliner lijkt me wel leuk! Zie je de glittertjes in het echt wel goed als je hem op hebt?

  ReplyDelete
 6. @Nina: Dank je! Ik denk dat op zicht wel één van de kleuren lipstick je zal staan, maar dan ligt het eraan of je beter staat met een warme of koele ondertoon welke je moet kiezen. Ze vallen niet heel erg op of zo.

  Ik ben niet echt een nailart specialist. Meestal klungel ik gewoon maar wat aan met zo'n tip painter. Maar ik zal eens kijken...

  @Nail-Gloss: Dank je!

  @Maccia: Leuk he! Ik viel echt voor dat patroontje!

  @Kalypso: Heb je hem inmiddels wel geprobeerd, haha!

  @Dana Vierstraete: Dank je! Zeker die zwarte tip painter aanschaffen! Ah, jammer inderdaad dat je allergisch bent voor lipsticks...

  @Milady: Mwah, dat glittertje valt nauwelijks op. Bij een dun lijntje beter dan bij een dik lijntje gek genoeg.

  ReplyDelete