Saturday, November 13, 2010

MAC A Tartan Tale (mini-haul)

Sinds vorige week zaterdag worden de zogeheten colour story en het eerste deel van de nieuwste collectie van MAC, A Tartan Tale, verkocht. Op dinsdag ging ik naar de counter in Utrecht (Douglas op Vredenburg) en er was toen nog niets uitverkocht volgens mij. Ik vond de oogschaduwpaletjes er op internet mooi uitzien, maar in het echt vielen ze me wat tegen, dus ik heb alleen een lipstick en een blush gekocht die ik ook erg graag wilde:

My Highland Honey (satin blush) en Cut-a-Caper (lustre lipstick). Ik twijfelde nog tussen The Faerie Glen lipstick en Cut-a-Caper. The Faerie Glen is meer bruinroze nude van kleur. De make-up artist van MAC heeft beide lipsticks toen even gedesinfecteerd zodat ik zal allebei kon proberen en daarna wist ik het gelijk. The Faerie Glen maakte mijn gezicht erg levenloos, terwijl Cut-a-Caper juist lekker fris oogde!

Swatches op mijn arm van beide producten:

Links de lipstick en rechts de blush.

De blush is bijna mat en echt peachy van kleur:
Ik wilde hem hebben, omdat ik nog niet zo'n oranjekleurige blush heb die ook goed gepigmenteerd is. Daarnaast heb ik vorig jaar de Fun&Games blush uit de Hello Kitty collectie op mijn wangen geprobeerd en die stond erg mooi. Dit was ook een oranjekleurige blush, maar die had ik toen niet gekocht helaas. My Highland Honey warmt mijn gezicht echt op. Ik heb hem tot nu toe al elke dag gedragen.

De lipstick op mijn lippen:

Het is een heel fijn roze kleurtje. Op mijn hand leek die best wel fel, maar dat valt op mijn lippen wel mee. Ik vind hem goed draagbaar voor allerlei gelegenheden en ik ben er erg blij mee!

Eenmaal thuis bedacht ik me dat de lipstick misschien wel erg op Fresh Salmon zou lijken (uit de Spring Colour Forecast collectie), maar dat is toch niet echt het geval:
Links is Fresh Salmon en rechts is Cut-a-Caper.

Op 4 december wordt deel 2 van de collectie uitgebracht met lipgloss- en pigmentsetjes. Ik ben van plan hier niks van te kopen. Vorig jaar heb ik wel een lipgloss- en pigmentset aangeschaft (zie dit en dit artikel). Mijn ervaring is dat je uiteindelijk toch maar enkele producten uit zo'n setje gebruikt, dus dan kun je net zo goed losse producten kopen.

Heb jij iets gekocht of op je wish list staan van deze collectie? Laat het me weten bij de reacties!

8 comments:

 1. Wat een mooie kleuren. Die blush is goed te dragen bij die lipstick. Leuke combi. Liefs, xxxx

  ReplyDelete
 2. Mooie spulletjes! Die lipstick dat is ook helemaal mijn kleur.

  ReplyDelete
 3. @Nail-Gloss: Thanks!

  @Astrid: Ja he! Bedankt!

  @Kalypso: Dank je! Ja, het is zeker ook een goeie combi!

  @Deb: Bedankt! Ja, ik weet dat jij wel van koraalkleurtjes houdt :-)

  ReplyDelete
 4. Hahaha, dat had ik dus ook!
  Ik zat ook te twijfelen, heb dus eerst Cut a Caper gekocht.. en later toch nog The Faerie glen. ;)

  ReplyDelete