Sunday, November 7, 2010

Foundation review: Xperience Max Factor

Nadat de Affinitone foundation van Maybelline mij steeds slechter beviel, omdat hij mijn huid zichtbaar uitdroogde en in de lijntjes/porieën trok, ging ik op zoek naar een nieuwe foundation. Mijn huidige foundation is de Xperience Weightless Foundation van Max Factor en deze bevalt erg goed!

Max Factor zegt zelf over deze foundation:
Een perfect egale huid - dat betekent toch altijd een flinke laag zwaar aanvoelende foundation? Nee hoor, niet met onze nieuwe Xperience Weightless Foundation. De zachte, luxe formule, met natuurlijke jojoba, geeft een egale dekking die verrassend licht aanvoelt.

Ik breng de foundation aan met een foundationkwast:
Dit is een kleine foundationkwast van MAC. Max Factor zegt dat je de foundation met je vingers kunt aanbrengen. Dat kan inderdaad ook, want hij smeert makkelijk uit, maar een kwast vind ik meestal prettiger in gebruik.

Ik heb de foundation in de lichste kleur die hier verkocht wordt, raw silk 45:

De foundation voelt heel luchtig aan, bijna als een mousse:
Helemaal uitgesmeerd:


De foundation geeft een heel natuurlijk effect en hij droogt mijn huid niet uit. Ook trekt die niet in lijntjes of porieën en aan het einde van de dag zit die er nog goed op. Wel gaat mijn gezicht wat glimmen als ik geen poeder heb gebruikt. Hij lijkt me daarom minder geschikt voor een erg vette huid, maar voor alle andere huidtypen moet die goed draagbaar zijn. De geur is lekker fris! Niet zo'n verfgeur zoals sommige foundations hebben, maar hij ruikt meer naar komkommerwater. Ik ben echt tevreden over deze foundation. Ook zit er SPF10 in, wat mooi is meegenomen.

Resultaat op mijn wang
Voor, dus zonder foundation:

En na, met één dun laagje foundation:
Ik heb één dun laagje van de foundation met mijn vinger aangebracht. Zoals je ziet dekt de foundation niet volledig, maar ziet mijn huid er toch al een stuk egaler en frisser uit. Bij een tweede laagje of aangebracht met bijvoorbeeld een spons zal de dekking sterker zijn.

Prijs: € 16,99, o.a. te koop bij Etos, DA. Wat vind jij van deze foundation?

Let op: Dit is mijn persoonlijke ervaring met deze foundation. Hoe deze foundation bevalt, zal van persoon tot persoon verschillen.

6 comments:

 1. Hij ziet er erg mooi uit! Ik heb er wel eens naar staan kijken, maar voorlopig heb ik nog genoeg foundation.

  ReplyDelete
 2. Oh, ik was al benieuwd naar deze foundation!
  Wat voor een finish heeft die? Matte, naturel, dewy?

  ReplyDelete
 3. @maccia: Ja, het is echt een fijne foundation. Welke gebruik jij?

  @Ann: Goede vraag! Vergeten mee te nemen in de review. In elk geval niet mat, ik vind de finish wel een beetje dewy.

  ReplyDelete
 4. Klinkt goed! Ik vind dewy finishes heel mooi. Veel meiden willen een matte finish maar dat ziet er vaak onnatuurlijk uit, alsof je ziek bent.

  ReplyDelete
 5. @Ann: Haha, ja. Zelf zou ik nooit voor een compleet matte finish kiezen, want dat ziet er inderdaad onnatuurlijk uit. Een gezonde huid glanst een beetje, dus een foundation met een dewy finish is zeker een goeie keuze.

  ReplyDelete
 6. Zat al een tijdje te dubben of ik deze ging proberen. Heb een slechte ervaring met de 2nd Skin foundation van Max Factor, maar na deze (en nog wat andere reviews) heb ik besloten deze uit te gaan proberen.

  Nog een vraagje, hoe reageerde je huid op deze foundation? Ik heb in een aantal reviews gelezen dat ze een ietwat pukkelachtige huid kregen...

  x

  ReplyDelete