Sunday, September 19, 2010

Gel eyeliners

Nog altijd kan ik niet met vloeibare eyeliner overweg. Als ik toch eens wat anders dan een kohlpoltlood wil gebruiken, gebruik ik daarom gel eyeliner. Gel eyeliner is heel makkelijk om aan te brengen. Gel eyeliner zit altijd in een potje en je brengt het met een los kwastje aan. Het product zelf is crème-achtig. Door deze substantie kan ik er nauwkeurig mee werken, zonder hobbelige lijntjes te krijgen zoals mij bij een vloeibare eyeliner wel snel gebeurt.

Zelf heb ik inmiddels vijf gel eyeliners:
De potjes staan op zijn kop. Bovenste rij: Vintage Style (Essence) en Charcoal (Maybelline).
Onderste rij: Stellar, Exotic, Indigo Blue en True Black. Allemaal van Coastal Scents.

Swacthes op mijn arm:

Vintage Style (Essence), Charcoal (Maybelline), Stellar, Exotic, Indigo Blue en True Black (laatste vier zijn van Coastal Scents).

Om gel eyeliner aan te brengen, kun je het beste één van onderstaande kwastjes gebruiken:
Deze kwastjes, beide angled liners genoemd, komen allebei van Coastal Scents, maar ook bijvoorbeel bij Sephora kun je goede eyeliner kwasten vinden. Ik gebruik het liefst de onderste. Deze vind ik het makkelijkst in gebruik en het lijntje heeft gelijk een goede dikte. Met het bovenste kwastje kun je heel precies werken, maar deze gebruik ik minder vaak.

Ik ben begonnen met de gel eyeliners van Coastal Scents. Deze zijn alleen te bestellen via de Amerikaanse webshop. Ze kosten $ 6,95 per stuk. Inmiddels zijn ze verkrijgbaar in maar liefst 25 kleuren! Die ik heb zijn bijna 1,5 jaar oud en daardoor helaas ook al behoorlijk uitgedroogd:
Met de klok mee vanaf bovenin: Stellar, Exotic, True Black en Indigo Blue.
Alleen Exotic ziet er nog echt goed uit. Deze heb ik dan ook vrijwel niet gebruikt, al is het wel een mooie kleur. Van de overige drie kleuren ga ik helaas maar afscheid nemen. Vooral Stellar (zwart met zilveren glittertjes) was mijn favoriet. Deze heb ik echt veel gedragen.

Tijdens mijn vakantie in Amerika, heb ik een gel eyeliner van Maybelline gekocht in de kleur Charcoal. Helaas verkoopt Maybelline geen gel eyeliners in Nederland. Ik hoop dat ze dat nog gaan doen. Deze gel eyeliner is echt mijn nieuwe favoriet. De kleur is prachtig; donker blauwgrijs met een mooie glans.

In het potje zie je de kleur niet zo goed, maar als je even terugkijkt naar de foto met de swatches op mijn arm, zie je wel hoe schitterend deze kleur is. Deze gel eyeliner is ook heerlijk creamy. Van de gel eyeliners die ik heb (van Essence, Coastal Scents en Maybelline) heeft deze echt de fijnste substantie. Hij is het minst droog. Ik hoop dat het ook nog lang duurt voordat die uitdroogt.
Op mijn oog:
Hier heb ik hem onder en boven mijn oog aangebracht met het platte, schuine kwastje. Verder heb ik alleen oogschaduwbasis en mascara op. Je ziet dat deze gel eyeliner een beetje glanst.

Op dit moment heeft Essence een gel eyeliner in de Denim Wanted collectie. Deze is verkrijgbaar in twee kleuren (zwart en donkergrijs) en wordt met een kwastje erbij verkocht. Handig!

Ik heb de zwarte gekocht, 01 Vintage Style, aangezien mijn zwarte gel eyeliner van Coastal Scents erg uitgedroogd is. Deze van Essence is op het eerste gezicht al vrij droog. Ik raad daarom zeker aan om het plastic kapje dat als extra afsluiting in het potje zit, er op te laten. De deksel draait namelijk ook niet zo nauwsluitend dicht. Voor de rest is dit een mooie, matzwarte gel eyeliner. Het kwastje is goed te gebruiken. Op onderstaande foto heb ik Vintage Style onder en boven mijn oog, aangebracht met het kwastje dat er bij zat:


Tips:
- Gel eyeliner droogt soms uit in het potje. Draai het potje daarom altijd goed dicht. Als je tijdens het aanbrengen het potje niet steeds wil dichtdraaien nadat je er met je kwast wat uit hebt gehaald, zet hem dan even op zijn kop neer, zodat er toch minder lucht bijkomt.
- Als je verder geen oogschaduw draagt, maar alleen gel eyeliner en mascara, breng dan toch een oogschaduwbasis aan op je ooglid. Dit voorkomt dat de gel eyeliner uitloopt of gaat vlekken.
- Persoonlijk raad ik niet aan om gel eyeliner op je waterrand (dat randje gelijk onder en boven je oog) aan te brengen. Het product droogt helemaal op en kan dan droge, geïrriteerde ogen veroorzaken. Ik gebruik gel eyeliner alleen onder mijn onderste wimpers en boven mijn bovenste wimpers.

Wil je een keer gel eyeliner uitproberen? Ga dan zeker langs bij een grotere Kruidvat en probeer de gel eyeliner van Essence uit de Denim Wanted collectie. Deze kost slechts € 2,49. Hij is verkrijgbaar in mat zwart (01 Vintage Style) en donkergrijs (02 Five-pocket grey).

Gebruik jij ook gel eyeliner en welke is je favoriet?

8 comments:

 1. Heel mooi. Ik ben de laatste tijd echt gel eyeliners verslaafd. Ik weet het. Klinkt raar. Maar je kunt er zoveel leuek dingen mee. Het kan de basis zijn, of juist de eyecatser. Nouja. Leuke review in iedergeval. Die van Essence heb ik ook. Liefs, xxxx

  ReplyDelete
 2. ik was al aan het denken exotic ziet er bij mij toch heel anders uit :D maar ik heb de kleur exctasy ;-) vandaar

  ReplyDelete
 3. mooi,
  ik zag de denim gelliner en ik wou hem hebben maar hij was uitverkocht.er was alleeen nog een tester...
  maare ik ga vanmiddag nog ff kijken.

  ReplyDelete
 4. @Kalypso: Leuk dat je ook die van Essence hebt. Gel eyeliners zijn echt fijn!

  @steffi: Haha! Extasy, exotic... Het lijkt ook wel een beetje op elkaar.

  @laurien: Oh, dat is jammer. Ik hoop dat je hem nog kunt vinden!

  ReplyDelete
 5. Handig artikel! Ik ben alleen handiger met vloeibare eyeliner. Ik heb gel eyeliner in het verleden wel geprobeerd, maar het beviel me niet zo.

  ReplyDelete
 6. Bedankt voor de informatie over dat Essence nu een gel eyeliner heeft :) Ik heb je blog op je google gevonden ^^ En ook bedankt voor je tips! Ik ga die gel eyeliner maandag gelijk halen ;)
  Bedankt!

  ReplyDelete
 7. @Deb: Haha, grappig dat jij juist met vloeibare eyeliner handiger bent!

  @Yuta: Graag gedaan! Jij bedankt voor je reactie. Ik hoop dat je m'n blog vaker komt bezoeken.

  ReplyDelete
 8. haayy,

  bij catrice hebben ze ook fijne gelliners voor een betaalbare prijs! :)

  xx

  ReplyDelete