Monday, August 23, 2010

USA holiday

Waar heb ik uitgehangen vorige week?

Gistermiddag ben ik teruggekomen van een 9-daagse vakantie naar Amerika (13-8 tot en met 21-8). Ik ben samen met mijn ouders op bezoek geweest bij mijn broer, die in Los Angeles woont en werkt, en we hebben nog een paar dagen rondgereisd door de staten Californië en Nevada: Vanaf LA naar Las Vegas (via Barstow). Vanaf Las Vegas via Death Valley naar Independence. Vanuit Independence door Yosemite weer richting de kust waar we nog in Seaside bij Monterey hebben overnacht en in San Simeon. Van daaruit weer naar Los Angeles. Onderweg langs de kust hebben we onder andere zeehonden en zeeolifanten gezien. In Los Angeles zelf zijn we in Hollywood geweest, bij de Griffith Observatory (waar vandaan je prachtig uitzicht over de stad hebt) en een paar keer in Venice Beach, omdat m'n broer daar woont. Gisteren ben ik teruggevlogen met een rechtstreekse vlucht van Los Angeles naar Amsterdam (bijna tien uur vliegen en heen was het zelfs bijna elf uur). Mijn ouders gaan nog verder reizen door Amerika, maar ik kon helaas niet langer blijven. Het was echter al een geweldige vakantie!

Ik was echt te brak van de jetlag om gisteren ook nog maar iets te schrijven voor mijn blog. Eigenlijk heb ik de zaterdagnacht gewoon overgeslagen. In Californië is het negen uur vroeger dan in Nederland. Zaterdagmiddag 17.00 uur plaatselijke tijd vertrok ik daar en zondagmiddag tegen 12.00 uur, Nederlandse tijd, kwam ik aan op Schiphol (maar dan zou het in Californië pas 3.00 uur 's nachts zijn). Vandaag heb ik gelukkig nog een dagje vrij, dus ik kan een beetje bijkomen...

De vakantie was best last-minute geboekt (de vlucht dan, behalve hotels de eerste en de laatste nacht, hebben we verder op de bonnefooi in motels overnacht). Pas op 31 juli wist ik dat ik op 13 augustus op vakantie ging. Wel supergaaf natuurlijk! Hieronder een korte impressie (klik op de afbeeldingen voor een vergroting):
In Hollywood bij de hand- en voetafdruk van Johnny Depp!

Voor het Hollywood-teken.

De huurauto was zeer comfortabel!

Amerikaans eten (fried chicken, al zie je er niet veel van) en biertjes. Ik dronk bij het avondeten meestal een Bud Light. Ik moest wel overal mijn ID laten zien. In Amerika mag je pas vanaf 21 jaar alcohol drinken en aan iedereen die er onder de 30 uitziet, vragen ze om je te identificeren. Niet dat ze bekend waren met een Nederlands rijbewijs (geen zin om steeds mijn paspoort te geven), maar goed, als ze ergens je geboortedatum gezien hebben, is het OK.

In The Venetian, Las Vegas. Dit is allemaal binnen (inclusief neplucht).

Entree van de Venetian hotel (overigens verbleven wij hier niet, helaas).

New York nagebouwd in Las Vegas. Met een achtbaan die door een hotel heen gaat!

Bovenaan Death Valley; een superhete vallei met een zoutvlakte, zandduinen, rotsen, steen en zand.

Foto vanuit de auto ergens onderweg richting Yosemite National Park.

In Yosemite.

Aan de Californische kust.

Op de zogeheten board walk bij Venice.

Bij een Baywatch-achtig uitkijkhuisje van de kustwacht.

Springen op Venice Beach!

M'n broer rijdt in een (tweedehands) Chrysler Sebring convertible. Erg relaxed om in te rijden. Met zijn auto hebben we dan ook wat tripjes gemaakt. In zo'n auto vang je pas veel zon! Hij heeft ons ook opgehaald ermee van het vliegveld. Zaten we met een deel van de koffers op de achterbank. Geen gezicht natuurlijk, maar het was wel lachen.

Voor mijn vertrek op LAX airport met mijn koffer en tassen bij de auto van m'n broer.

Het weer was trouwens heerlijk! Las Vegas en Death Valley (waar het 50 graden was!) waren wel erg heet, maar in de andere gebieden was het prima te doen. Meestal tussen de 25 en 30 graden. En de hitte is daar veel droger dan in Nederland. Hier is het vaak zo benauwd! Zelfs nu loop ik te zweten bij zo'n 20 graden en daar heb ik vrijwel niet gezweet. Aan de kust was het wel wat koeler, maar nog altijd niet koud. Tijd om te zonnen of aan het strand te liggen had ik niet, dus ik ben ook niet veel bruiner geworden. Al met al vind ik Amerika echt een prachtig land. Je moet er echt naartoe om te zien hoe geweldig groots de natuur daar is. De natuur is erg afwisselend: bergen, woestijn, mooie kustlijnen, nationale parken met bijzondere bezienswaardigheden etc. Ook de grote nationale parken zoals Grand Canyon (waar ik eerder geweest ben), zijn zo mooi!

In het eerstvolgende artikel zal ik mijn aankopen laten zien, want ik heb best wat leuke beautyspulletjes gekocht daar. In elk geval ben ik dus weer terug en weten jullie bij deze ook waar ik geweest ben!

11 comments:

 1. Wat onwijs geweldig! Ik wil daar ook heen!
  En superleuk reisverslagje ;)

  ReplyDelete
 2. Oh geweldig! Ziet er super tof uit. Ik hoop dat je 3 dubbel genoten hebt :D en ben alvast benieuwd naar je aankoopjes

  ReplyDelete
 3. Zo te lezen was het dus super. Welkom terug. Liefs, xxxx

  ReplyDelete
 4. Wooot! Een achtbaan door je hotel? Haha geniaal!

  ReplyDelete
 5. leuke foto's, ben benieuwd naar je aankoopjes x

  ReplyDelete
 6. Waauw, ziet er echt supertof uit!
  Ooit zou ik er ook eens willen gaan :)

  ReplyDelete
 7. Bedankt voor jullie leuke reacties! Het was echt een gave trip!

  ReplyDelete
 8. @ Marijke: Dank je! En dit zijn maar 16 van de ruim 250 foto's die ik gemaakt heb. Maar zoveel foto's wilde ik jullie niet aandoen... ;-)

  ReplyDelete
 9. Klinkt als een te gekke vakantie, maar mijn hemel 50 graden...da's toch niet normaal. Dan zou ik echt van mijn stokje vallen ;-)

  ReplyDelete
 10. @ Deb: Ja het was een te gekke vakantie! Die 50 graden was alleen in Death Valley (waar dan ook verder niemand woont). Dat was inderdaad geen doen, maar voor de rest hadden we tussen de 20-25 graden aan de kust en landinwaarts tussen de 30-35. Het lijkt het weerbericht wel ;-p!

  ReplyDelete