Saturday, August 28, 2010

NOTD: Pompous (Rimmel)

Al bijna de hele week draag ik de kleur Pompous van Rimmel op mijn nagels. Deze had ik gekocht tijdens de 1+1 gratis actie van kruidvat (zie dit artikel). Ik vind het een supergaaf kleurtje:

Het is een prachtige paarse kleur met miniscule glittertjes erin. Deze zie je helemaal goed in het zonlicht:


Op het flesje staat: "One-coat nail polish. 1 stroke Xpress Brush for 1 second easy application. Dries in less than 60 seconds. Flammable".
De nagellak breng inderdaad heel gemakkelijk aan met het brede kwastje. Het eerste laagje droogt wel in ongeveer een minuut. Nou zegt Rimmel dus dat één laagje voldoende is, maar om de lak echt helemaal dekkend te krijgen, vind ik een tweede laagje toch wel noodzakelijk. Bij twee laagjes is de kleur echt hetzelfde als in het flesje. De kleur is dan mooi dieppaars. Het tweede laagje heeft wel iets langer dan een minuut nodig om volledig op te drogen. Na een kwartiertjes is de nagellak wel droog en uitgehard. Ik draag hem zonder topcoat, wat op zich prima gaat. Alleen als ik geen topcoat draag, krijg ik na een dag of twee wel altijd dat aan de bovenkant het wit van mijn nagel weer een beetje zichtbaar wordt, maar ja. Al met al vind ik het een prettige lak met een prachtige kleur!

Wat betreft de naam... Pompous is in het Nederlands pompeus. De betekenis van pompeus volgens Van Dale: pom·peus bn, bw (min) dikdoenerig, pathetisch. Hm, dikdoenerig, pathetisch (hoogdravend)? Voor een paarse lak? Nee, ik voel hem niet...

Mijn nagels zijn trouwens vrij lang voor mijn doen. Tijdens mijn vakantie zijn ze hard gegroeid. Ik denk wel dat ik ze weer kort knip zodra Pompous van mijn nagels is, omdat ik korte nagels fijner en frisser vind dan lange nagels. Al staan lange nagels wel sierlijk. Dit is mijn hand:
De paarse kleur vloekt lekker tegen de rode achtergrond he?

Ik heb trouwens nog twee leuke lakjes in bestelling, namelijk Out of This World en Galaxy Girl uit de Cosmic FX collectie van Orly:
Bron

Natuurlijk had ik Space Cadet ook graag gewild, maar deze was helaas al uitverkocht. Nu komen de kleuren op de bijgevoegde afbeeldingen niet zo spectaculair over, maar voor prachtige foto's en swatches verwijs ik je door naar dit artikel van Temptalia. Natuurlijk zal ik mijn swacthes ook laten zien als ik deze übercoole lakjes binnen heb (maar beter swatchen dan Temptalia kan niemand). Het lijken mij echt mooie winterkleuren, zoals ik Pompous ook een prachtig winterkleurtje vind!

Fijn weekend!

6 comments:

 1. Mooie kleur! Volgens mij bedoelen ze pompeus in de zin van opzichtig op een decadente manier.

  ReplyDelete
 2. Wat een mooie kleur!
  Ik heb trouwens twee vaqn je fotos gebruikt bij mijn laatste artikel. Heb je site vernoemd en hoop dat je dit niet erg vind!
  Groetjes,
  Cassilda.

  ReplyDelete
 3. @ Ann: Bedankt! Ja, jouw verklaring van de naam komt meer in de buurt!

  @ Marjolein: Goed kleurtje he? Dit is trouwens mijn enige Rimmel-lakje, maar bevalt goed, dus wie weet koop ik er meer.

  @ The Polisch Effect: Ja, mooi kleurtje he? Geen probleem dat je foto's hebt gebruikt. Je hebt mijn site vernoemd, dus helemaal netjes. Bedankt dat je het hier ook nog even meldt.

  ReplyDelete
 4. Erg mooi kleurtje dat blauw/paars. Ik heb alleen minder goeie ervaringen met Rimmel nagellak. Het werd vrij snel dik. Dus ik kocht daarom geen nagellak meer van Rimmel. Maar misschien hebben ze de formule verbeterd?

  ReplyDelete
 5. @ Deb: Oh, dan hoop ik inderdaad wel dat ze de formule verbeterd hebben!

  ReplyDelete