Thursday, July 1, 2010

Review: 1-2-3 Looks mascara van Rimmel


De afgelopen twee maanden heb ik de 1-2-3 Looks mascara van Rimmel gebruikt.

Dit doet de mascara volgens Rimmel zelf:
De nieuwe adembenemende mascara van Rimmel is superinnovatief: je draait in een oogwenk de look die je wilt tevoorschijn. Vol? Voller? Volst? Draai de wijzer naar jouw glamfactor.
Met de unieke draaihouder van 1-2-3 Looks Mascara creëer je wimpers op maat. Level 1 geeft je 3 maal meer volume. Een subtiel verleidelijke look voor overdag. Méér oogopslag? Draai de wijzer naar 2 voor vijfmaal vollere wimpers. En voor de ultieme wow-factor, tot 10 keer meer volume, ga je voor level 3. Ongeëvenaarde glamour voor je wimpers. Je hebt ’t nu helemaal zelf in de hand.

Bron tekst en afbeelding

Het "geheim" zit hem in de dop die op drie standen te draaien is. Op de onderstaande foto, zie je dat de huls bij stand 1 wat meer uitgedraaid is:

Bij stand 3 sluiten alle delen gewoon op elkaar aan.

Het tussenstuk dient als een soort sluis. Als die meer is uitgedraaid, bij stand 1, komt er minder mascara aan het borsteltje dan wanneer die helemaal op elkaar is gedraaid bij stand 3. Bij stand 3 zit er de meeste mascara aan het borsteltje. Dit kun je zien op onderstaande foto's:

Stand 1

Stand 2

Stand 3

Tussen stand 1 en 2 lijkt weinig verschil te zitten, maar in het echt zit er toch wel net wat meer mascara aan het borsteltje bij stand 2. Bij stand 3 zit er echt veel meer mascara op het borsteltje. Zo veel, dat als je het mij vraagt er niet meer netjes mee te werken valt. Stand 3 gebruik ik dan ook nooit!

Op mijn wimpers ziet het er als volgt uit:
Stand 1; Een erg natuurlijke look.

Stand 2; Al iets meer volume!

Stand 3; Veel volume, maar ook aan elkaar klevende wimpers en bijna spinnenpoten...

Ik gebruik zelf het liefst stand 2. Ik vind dit een prettige mascara, al heb ik wel mascara's gehad (denk aan de Maybelline Lash Stiletto) die meer doen voor mijn wimpers. Maar mascara's werken bij iedereen weer anders en daarom is het gewoon een kwestie van uitproberen en zoeken naar jouw persoonlijke, meest perfecte mascara. Hij houdt overigens erg goed. Hij is niet waterproof, maar wel veegvast en ook bij dit warme weer houdt die bij mij zonder uit te lopen. Ook is de kleur mooi diepzwart en ik vind het vrij korte borsteltje erg prettig werken. Het idee van drie verschillende looks in één mascara is leuk, maar ik denk niet dat het voor iedereen een toegevoegde waarde heeft.

De mascara is voor € 12,99 te koop bij diverse drogisterijen.

Heeft één van jullie deze mascara ook? Wat vind je ervan?

11 comments:

 1. Het is eigenlijk een gadget hè! Als je meer effect wil kan je ook met een gewone mascara een extra laagje aanbrengen.

  Persoonlijk vind ik het resultaat te gewoontjes voor de prijs die je ervoor betaald.

  ReplyDelete
 2. ik vind het niet echt mooi :/ ..
  Zelfs bij stand 1 lijken je wimpers op spinnenpooten ;) .

  ReplyDelete
 3. @ Ann: Ja, ik zal deze mascara niet opnieuw kopen...

  @ Anoniem: Ik vind mijn wimpers bij stand 1 niet op spinnenpoten lijken. Spinnenpoten heb je als je wimpers aan elkaar kleven van de mascara (zie http://www.misslipgloss.nl/gedaan-spinnenpoten/ en dat is hier niet het geval). In het algemeen kan het resultaat wel beter!

  ReplyDelete
 4. stand 2 vind ik wel mooi.. wil em ook nog graag es testen

  ReplyDelete
 5. @ Bertine: Ik vind stand 2 zelf ook het mooist. Bedankt voor je reactie!

  ReplyDelete
 6. Ik heb dat onderste ding eraf geklikt en ik krijg het er echt met geen mogelijkheid aan,hoe zit dat nou?
  Ik heb die gebruiksaanwijzing gevolgd,maar het klopt voor klopt niet. Ik duw echt heel hard,maar krijg geen klik..Ook kan ik stand 2 niet vinden,zou je me daarmee kunnen helpen?

  ReplyDelete
 7. @Anoniem:De gebruiksaanwijzing klopt wel :)
  Ik kreeg het er eerst ook niet aan,maar als je harder drukt lukt het wel..

  Maar stand 2 kan ik zelf ook niet vinden,Laura,zou je ons daarmee willen helpen?

  ReplyDelete
 8. http://www.rimmellondon.com/NL/products/FeaturedProducts.aspx?id=233:
  Gebruiksaanwijzing: Draai het middenstuk van de houder rond en kies zo het gewenste volume: van 3 naar 2 naar 1. Let erop dat het borsteltje in de houder zit als je het middenstuk ronddraait.
  Waarschuwing: Draai niet verder dan het STOP! teken anders gaat het mechanisme stuk. Als dat gebeurt, draai dan de dop op het middenstuk en duw het terug naar beneden, zodat het weer vast klikt. Je kunt dan weer naar de 3 posities draaien.

  Ik zorg er gewoon voor dat dat zilveren vierkantje (linksonder in de hoek op de eerste foto) gelijk staat met één van de nummers.

  ReplyDelete
 9. je praat heel makkelijk erover maar ik heb een probleem ik heb tever gedraai en ik krijg hem echt op geen enkele manier weer goed kun je me helpen en uitleggen hoe het wel lukt groetjes van mij

  ReplyDelete
 10. @ Anoniem: Helaas kan ik je niet verder helpen, want bij mij is dit nooit gebeurd. De info om het weer goed te krijgen, had ik van Rimmel zelf. Als dat niet werkt, weet ik het ook niet. Succes ermee! (en koop anders een nieuwe mascara)

  ReplyDelete
 11. Hihi deze mascara is nu voor €2,49 bij Action te koop, ik denk dat ik hem wel ga kopen, vind de tweede look heel mooi!
  X

  ReplyDelete