Monday, July 19, 2010

Nagellak: Back to Paradise (Essence)

Uit de gelimiteerde collectie Return to Paradise van Essence, die nu in de grotere Kruidvat- en Trekpleisterfilialen wordt verkocht, laat ik jullie de nagellak Back to Paradise zien.

Hieronder draag ik twee laagjes van de lak:

Met twee laagjes ziet de lak er donkergroen uit.

Drie laagjes maakt de kleur nog donkerder en dan lijkt de kleur meer op de kleur die je in het flesje ziet:Ik draag geen topcoat, wel een basecoat: Strong Adhesion base coat van China Glaze. Een basecoat is met een donkere lak zeker aan te raden, omdat je nagels anders compleet verkleuren. Nu viel dat wel mee. Ik heb de nagellak er inmiddels afgehaald en op hier en daar een groen randje langs de zijkanten van mijn nagels, is er geen groen meer te bekennen. Dus probeer met een donkere lak als deze uit de buurt van je nagelriemen en zijkanten van je nagels te blijven.
Tip om de lak er zo goed mogelijk af te halen, zonder dat je je hele vinger ondersmeert, is om een wattenschijfje met wat remover ongeveer 30 seconden op je nagel te drukken en de lak er dan met één beweging (omhoog) af te wrijven. Dan hoef je niet meer heen er weer te vegen met het watje, waardoor je vlekken over heel je vinger voorkomt.

Dus 3 belangrijke tips bij een donkere nagellak:
- gebruik als basis een laagje basecoat om verkleuring van je nagels te voorkomen.
- lak niet te dicht tegen je nagelriemen en zijkanten van je nagels aan.
- om makkelijk te verwijderen: druk een wattenschijfje met remover even op je nagel, zodat je de nagellak met één beweging verwijderen kunt.

De lak houdt overigens prima! Hij heeft er vier dagen mooi op gezeten en daarna zag ik pas wat witte nagelrandjes verschijnen aan de bovenkant van mijn nagel. Over de houdbaarheid ben ik dan ook erg tevreden. De kleur vind ik mooi, maar erg donker voor in de zomer. Nu kan dat best een keer ter afwisseling van alle felle, zomerse kleurtjes, maar ik denk dat ik deze verder voor de winter bewaar.

Deze nagellak is in juli en augustus te koop voor € 1,79.

Wat vinden jullie van dit lakje?

3 comments:

  1. Hij is echt zo onwijs goedkoop :D! Jammer dat ik het niet echt kan combineren met mijn kleding, het is namelijk wel een apart kleurtje!

    Heel veel liefs!

    ReplyDelete
  2. @ Suusie: Ja, met mijn zomerkleding combineert die ook niet goed (misschien nog wel met een zwart jurkje). Ik denk dat ik hem maar laat liggen voor in de winter. Dan draag ik meer zwart, grijs en taupekleuren, dus dan kan die wel. Bedankt voor je reactie!

    ReplyDelete