Saturday, July 10, 2010

Kruidvat Haul: Met Catrice + Essence (incl. swatches!)

Gisteren had ik lekker een dagje vrij en omdat het toch veel te warm was om op mijn balkon te zitten, zat ik binnen met de ventilator op me gericht achter de computer. Wel ben ik even snel naar Kruidvat geweest. Ik was erg benieuwd naar de nieuwe Caramé collectie van Catrice en de Return to Paradise collectie van Essence. Dit heb ik gekocht (klik op de foto voor een vergroting):
Helemaal links zie je Kruidvat Haarmasker en daarnaast mild reinigend gezichtsschuim van Dove. De make-up zal ik apart bespreken en in close-up laten zien.

Uit de Caramé collectie (nu tijdelijk verkrijgbaar) van Catrice kocht ik:

Lipgloss Berry Bazaar, nagellak Spiced Bronze, Silky Gold oogschaduw (boven) en Spiced Bronze oogschaduw (onder).

Ik was helemaal niet van plan deze oogschaduw te kopen. Normaal houd ik niet zo van warme, bruine tinten omdat die mij er snel vermoeid uit doen zien. Doordat hier zoveel shimmer doorheen zit, valt dat wel mee. Ik vond ze te mooi om te laten liggen:
Links is Silky Gold en rechts is Spiced Bronze.

Van Essence kocht ik de volgende producten:

Alle producten, op de lipliner na, zijn uit de huidige Return to Paradise collectie. Op de eyeliner pen staat nergens de kleurnaam vernoemd... De nagellak heeft de kleur Back to Paradise en de lipliner heeft de kleur 07 Cute Pink. Ik heb ook de Oil Control Paper gekocht. Dit is echt een aanrader in de zomer! Dit zijn een soort vloeipapiertjes waarmee je je gezicht kunt deppen. Ze nemen het overtollige vet op, waardoor je gezicht weer glimvrij is. Geen overbodige luxe in deze hitte!

Swatches op mijn arm:
Van links naar rechts: Spiced Bronze oogschaduw (Catrice), Silky Gold oogschaduw (Catrice), een dikke en een dunne streep van de groenblauwe eyeliner pen (Essence), Cute Pink lipliner (Essence) en de Berry Bazaar lipgloss (Catrice).

Let op: de eyeliner pen is semi-permanent en ik moet zeggen dat ik niet de hele swatch eraf kreeg met make-up remover voor waterproof make-up. Op mijn arm staan nu dus nog twee streepjes! Heftig goedje, maar dan weer niet waterproof (want dan loopt die wel enigszins uit). Apart!

Door het swatchen kwam ik erachter dat de Berry Bazaar lipgloss van Catrice en de Cute Pink liplipner van Essence best goed bij elkaar passen. Dit heb ik dus meteen even uitgeprobeerd:

De lipgloss geeft echt goed kleur, daar houd ik wel van. De spons-applicator is lang en flexibel. De lipgloss is een klein beetje chemisch (meer dan de lipgloss uit de Oceana-collectie), maar dat is niet al te storend.
De lipliner van Essence is heel creamy en daardoor makkelijk aan te brengen. Hij is alleen niet langhoudend (al staat erop van wel). Ik vind deze lipliners van Essence erg fijn. Zoals je in mijn vorige artikel kunt zien, heb ik er nog eentje van.

Preview van de nagellakjes:
Spiced Bronze van Catrice.

Back to Paradise van Essence.
Er zullen nog aparte Nails of the Day-artikelen hiermee volgen!

Prijzen:
- Oogschaduw Catrice € 1,99
- Lipgloss Catrice € 2,79
- Nagellak Catrice € 2,49
- Eyeliner pen Essence € 1,99
- Nagellak Essence € 1,79
- Oil Control Paper Essence € 1,49
- Lipliner Essence € 0,99
Bij mijn Kruidvat was er actie: Essence make-up, 2+1 gratis! Ik vraag me alleen af of dit landelijk is, omdat ik het niet in de folder zie (of ik heb er overheen gekeken).

Wat heb jij gekocht of wil je gaan kopen uit de Caramé collectie van Catrice en de Return to Paradise collectie van Essence? Laat het me weten bij de reacties!

Fijn weekend!

10 comments:

 1. Ik vind het beide erg leuke collecties, maar ik heb er nog niets van gekocht.

  ReplyDelete
 2. leuke aankoopjes! bij ons in het kruidvat stond enkel de essence collectie, nog geen caramé! :-(

  ReplyDelete
 3. @ Marjolein: Ja, het zijn leuke, zomerse collecties. Ze liggen juli/augustus in de schappen, maar sommige producten zullen wel snel uitverkocht zijn.

  @ Marijke: Hopen dan dat de Caramé collectie ook snel komt! Catrice heeft echt mooie collecties.

  @ Beautyshiine: Ja he? Dank je!

  ReplyDelete
 4. Ooh, het lakje van Catrice is heel mooi!

  ReplyDelete
 5. ik ga me de spiced bronze ook aanschaffen, na het zien van je swatch. bedankt voor de tip!

  ReplyDelete
 6. De nagellakjes zijn niet zo mn ding maar die lipgloss!! Jaa!! Die heeft echt veel pigment zo te zien!

  ReplyDelete
 7. Leuke dingen! De Caramé collectie van Catrice is zooo mooi, ik kan er niet over op houden :D

  ReplyDelete
 8. @ Ann en etoileblog: Ik draag de lak nu op mijn teennagels. Daar vind ik het ook een heel geschikt kleurtje voor in de zomer.

  @ Suusie: De lipgloss heb ik het hele weekend opgehad. Die heeft inderdaad veel pigment. Zeker een goede koop!

  @ Rani: Dank je! Ja, de Caramé collectie ziet er prachtig uit; zowel de kleuren, producten als wel de verpakkingen!

  ReplyDelete
 9. ik wil ook die spiced bronze hebbbeeee :(
  maar hier verkope ze t niet meer?
  in almere..
  bij de rest nog wel allemaal?
  vind echt niet leukkk k wil em ook!!

  ReplyDelete