Saturday, June 26, 2010

Holy grail dagcrème? Aqualia Antiox (Vichy)

Ruim twee weken geleden kocht ik de verjongende desoxiderende 24u hydraterende verzorging (wat een mond vol, waarom geen simpele productnaam?) uit de Aqualia Antiox lijn van Vichy. Deze fluide gebruik ik sindsdien als dagcrème. Ik noem het fluide, omdat het eigenlijk een soort vloeibare crème in een tube is en in het Frans wordt het product ook fluide genoemd. Ik wilde deze fluide graag kopen nadat ik een proefmonster uit een tijdschrift had geprobeerd (reclame werkt soms!), dat goed was bevallen. Zijn jullie klaar voor weer een lange review? Lees dan verder.


Wat zegt Vichy?
Op de verpakking staat het volgende:
Vanaf 25-jarige leeftijd, oxideert de huid en wordt het huidoppervlak getekend: doffe huid, tekenen van vermoeidheid, rimpeltjes, pigment-oneffenheden.
Exclusief van Vichy: Formule met pure citrus polyphenol, pro-regeneratief antioxidant. Het beschermt stamcellen tegen oxiderende invloeden om de aanmaak van nieuwe cellen te optimaliseren.
Stamcellen, een onuitputtelijke bron voor een jonge en frisse huid helpen de huid zichzelf te vernieuwen.
Resultaat: Direct gezond stralend effect. Na 2 weken verbetering van 3 kenmerken van een jonge huid (stralende huid, egale teint, gladde huid). Getest onder dermatologisch toezicht.
Hydraterende verzorging.
Geschikt voor alle huidtypen.


Deze fluide is zowel 's morgens als 's avonds te gebruiken. Dit staat niet op de verpakking (eigenlijk niet zo handig), maar wel op de productinformatie op de site van Vichy. Er zit trouwens oo SPF 12 in, wat ik in de lente en zomer wel fijn vind. Zo heb je toch een klein beetje bescherming tegen de zon op normale dagen. Als je echt gaat zonnen, lang in de tuin, op het terras of op het strand gaat zitten of een buitenactiviteit doet, moet je natuurlijk wel voor een apart zonbeschermingsproduct op je huid zorgen, maar dat begrijpen jullie wel.

Mijn gezichtshuid:
Hm, ik ben 25+ en van dat eerste regeltje tekst op de verpakking over de huid, word ik nu niet bepaald vrolijk... Mijn huid weet ik eigenlijk niet goed te typeren, dus ik ben blij dat deze fluide voor alle huidtypen is. Ik heb vaak droge schilfertjes op mijn voorhoofd en neus, maar toch ook wat onzuiverhuiden, voornamelijk op mijn kaaklijn (en dus niet op mijn t-zone, wat je meestal hoort). Spreek je dan van een gecombineerde huid? Verder vind ik mijn huid vaak genoeg niet mooi, omdat ik allerlei vlekjes, rode plekjes, onzuiverheden, droge plekjes en hier en daar een klein rimpeltje zie. Al vind ik dat laatste er dan wel weer bij horen en valt het volgens anderen allemaal nog wel mee (ja he, make-up doet wonderen!). Vooral na een dag op kantoor ziet mijn huid er vermoeid uit en daarbij glimmen bepaalde delen harder, terwijl droge plekjes dan nog droger zijn geworden. Nou twijfelen mijn collega's en ik dan ook ernstig aan de luchtkwaliteit op kantoor (gelukkig kunnen de ramen wel open), dus zo gek is dat niet. Mijn wensen? Ik zou mijn huid er het liefst wat frisser en egaler uit willen laten zien.

Mijn ervaring met deze crème:
Op maar met het minpunt te beginnen: mijn onzuiverheden zijn er niet echt minder op geworden, helaas.
Verder vind ik dit een heerlijke fluide! Ik kan dan ook voor de rest alleen maar pluspunten bedenken. Hij ruikt lekker fris. De substantie van de fluid is ook erg fijn; vrij dun en het smeert hierdoor prima uit. Ik vind het fijn en hygienisch dat het product in een tube zit.
Er zit 40 ml in de tube. In de meeste potten/tubes crème zit altijd 50 ml, maar doordat de substantie dun is en je er niet heel veel van nodig hebt, denk ik dat je er toch wel een paar maanden mee vooruit kunt.
Mijn huid ziet er zeker frisser en egaler uit na gebruik van de fluide. Waarschijnlijk omdat het licht gereflecteerd wordt (overigens zonder dat er opvallende shimmer in zit) waardoor plekjes en dergelijke minder opvallen.
Daarbij trekt de fluide snel in mijn huid, maar laat hij toch een heel verzorgd gevoel achter. Ik heb geen last meer van droge schilfertjes, al kan dit ook komen doordat het klimaat buiten beter is in de zomer. Het is natuurlijk allemaal subjectief, maar de fluide voelt gewoon heel fijn voor mijn huid!
Sinds ik deze fluide gebruik, heb ik ook nauwelijks nog foundation op. Alleen op dagen met enorme break-outs, maar meestal breng ik alleen wat concealer en de Tahitian Sand beauty powder van M.A.C. aan na de fluide van Vichy.

Ik heb ook nog wat foto's van de fluide op mijn hand:

Zoals je ziet, zitten er kleinte pikkeltjes in, die je na het uitsmeren niet meer ziet:

De crème is wit-rozig van kleur. Hierboven is die nog niet volledig uitgesmeerd.Volledig uitgesmeerd is die transparant en licht glanzend, maar helaas kreeg ik dit niet goed op de foto (dan zag je niks meer). Maar bovenstaande foto geeft het volgens mij ook al aardig weer.

In elk geval gaat deze dagcrème de deur uit:

Dit is de slechte versie van Aqualia Antiox, lijkt het wel. Het idee is een beetje hetzelfde van Nivea, maar bij nader inzien vind ik deze crème veel te glimmend door de hoeveelheid shimmer en daarbij droogt die mijn huid enorm uit. Op zich jammer, want de substantie voelt op het eerste gezicht wel fijn en hij ruikt lekker, maar ja. Tot nooit meer ziens, Nivea Natural Beauty egaliserende dagcrème!

Overigens heb ik nog een goed artikel gevonden over die Aqualia Antiox lijn van Vichy, klik hier.

Ben je 25+? Dan is de Vichy Aqualia Antiox fluide misschien wel iets voor jou, maar ik zou hem wel eerst even proberen te testen. Volgens mij verkopen ze bij de apotheek ook geregeld proefsetjes van Vichy voor € 5, dus misschien is er ook wel een setje van Aqualia Antiox. Overigens heeft Vichy nog veel meer fijne producten, voor verschillende leeftijden en huidtypen. Bij de apotheek kunnen ze je er verder over informeren. Deze Aqualia Antiox fluide is te koop voor € 17,95 bij de apotheek.

3 comments:

  1. Klinkt best goed. Ik vind het eigenlijk vervelend dat je altijd moet kiezen uit types crèmes. Het liefst wil ik eentje die hydrateerd, onzuiverheden bestrijd en de eerste tekenen van veroudering tegen gaan. Maar die combinatie is blijkbaar niet mogelijk :-p

    ReplyDelete
  2. @ Ann: Ik vind het ook lastig om te kiezen uit allerlei types crème. Eigenlijk wil ik dezelfde dingen als jij in een crème, maar helaas... Deze vind ik in elk geval wel erg fijn! Hij komt aan de meeste van mijn wensen tegemoet.

    ReplyDelete
  3. ik gebruik vichy aqualia antiox ik ben heel erg blij mee want mijn huid straalt door de creme in 3 weken krijg je mooie egale vlekkenloos huid en het is niet zo duur je doet er heel lang mee

    ReplyDelete