Sunday, May 16, 2010

EOTD: Frisgroen!

Zoals beloofd zou ik jullie een ooglook laten zien waarbij ik een paar van de oogpotloden van Essence heb gebruikt. Ik heb een simpele frisse look gemaakt, waarvan ik jullie stap voor stap zal laten zien hoe je deze maakt. Dit is het eindresultaat:


Stap voor stap

Begin met een oogschaduwbasis. Dit zorgt er altijd voor dat de oogschaduw langer houdt en er mooier uitziet. Ik gebruik Shadow Insurance van Too Faced (te koop bij Sephora), maar ook HEMA en Etos eigen merk verkopen oogschaduwbasis.


Vervolgens kleur ik mijn bewegend ooglid in met het oogpotlood Crazy about Green van Essence:


Breng vervolgens een groene kleur oogschaduw aan op je bewegend ooglid. Ik heb de kleur 430 Kaboom Kelly van Cover Girl gebruikt:Door het groene oogpotlood eronder, is de kleur van de oogschaduw gelijk wat intenser. Essence verkoopt trouwens oogschaduwpaletjes in de Crazy about Colour-collectie waar ook groene kleuren inzitten.

Breng hierna een lichtere kleur groen in de arcadeboog aan en een highlighter. Ik heb twee kleuren gebruikt uit het Crystal Waters (nr. 270) paletje van Cover Girl:

De rechter, witte kleur heb ik als highlighter onder mijn wenkbrauw aangebracht. Deze kleur heeft ook fijne glittertjes erin. De lichtgroene kleur daarnaast, de tweede van rechs, heb ik in de arcadeboog aangebracht om het groen van mijn bewegend ooglid zachtjes te laten overlopen in de highlighter.


Hierna heb ik het groene oogpotlood Crazy about Green van Essence onder mijn onderste wimperrand aangebracht:


Boven mijn oog vind ik een zwart lijntje het mooist, om mijn ogen wat meer te benadrukken. Hiervoor heb ik een zwart, waterproof oogpotlood van Gosh gebruikt.


Op de waterlijn heb ik Addicted to Blue, het donkerblauwe oogpotlood van Essence, aangebracht voor een wat speelser effect:


Om de look af te maken, hoort er natuurlijk mascara bij. Ik heb de 1-2-3 Looks mascara van Rimmel in stand 2 aangbracht op zowel boven- als onderwimpers:


Dit is dan het eindresultaat, zoals op de foto helemaal bovenaan ook al te zien was:


Ik heb helaas geen full face voor jullie. Om de look af te maken zou ik bronzer aanbrengen en een zachtroze lipgloss.

Met de oogpotloden van Essence uit de Crazy about Colour-lijn kun je eigenlijk alle kanten op. Je kunt er zoveel verschillende looks mee maken. Ik vind deze groene look een goed draagbare, alledaagse look die toch net een beetje anders dan anders is.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties, dus laat een comment achter. Fijne zondag!

6 comments:

  1. leuk! Vooral dat blauwe waterlijntje geeft het net wat extra's. Moet die potloodjes ook maar halen ze kosten echt niks :) groetjes johanneke

    ReplyDelete
  2. Heel mooi. Dat blauwe geeft het echt een "pop"effect. Vrolijke look!

    ReplyDelete
  3. Oeps, ik was helemaal vergeten te reageren op jullie reacties, terwijl ik het altijd superleuk vind om te lezen! Bedankt voor de complimentjes!

    ReplyDelete