Saturday, April 17, 2010

Nivea Double Effect Shower & Shave

Op verschillende blogs had ik veel positiefs gelezen over een nieuw Nivea-product: Een douchegel waarmee je ook kunt scheren. Gelukkig vond ik in een tijdschrift een proefverpakking om te proberen.

Het is een douchegel die wat dikker en voedender is dan een normale douchegel met een passiefruit-geur. Behalve als douchegel, kun je deze gel tegelijk als scheergel gebruiken.

Persoonlijk ben ik niet zo positief over dit product. Het idee is leuk, maar voor mij voegt deze douchegel als scheergel weinig toe. Hij schuimt bij mij niet en ik vind het prettig als een product om te scheren wel schuimt of tenminste in een soort mousse verandert. Ik heb hem gewoon met mijn handen gebruikt, waarschijnlijk krijg je wel een ander effect met een puff. Nu bleef het een erg vloeibare massa... Wel maakt de douchegel mijn huid lekker zacht. Er blijft een licht voedend laagje achter op je huid en daar houd ik wel van. Mijn conclusie is dus dat die als douchegel wel prettig is, mits je van de geur houdt, maar niet echt als een scheergel werkt.

Hoe je de Nivea douchegel als scheergel vind werken is natuurlijk ook afhankelijk van wat je gewend bent om je mee te scheren. Normaal gesproken gebruik ik altijd scheergel voor de gevoelige huid van Kruidvat:

Deze is goedkoop, ruikt lekker fris en werkt goed. De scheergel verandert in een laagje schuim/mousse bij het aanbrengen waardoor je makkelijk kunt scheren en je huid zacht en verzorgd blijft. Ik vind het niet erg om twee verschillende producten onder de douche te moeten gebruiken voor mijn lijf.

Er zijn meer merken die 2-in-1 producten hebben om te wassen en scheren. Zo heeft het merk Bourjois de douchegel Teder Geluk , waarmee je ook kunt scheren:

Die wil ik ook zeker nog eens proberen, in de hoop dat die echt meer het effect van scheerschuim geeft. Ook ruikt deze naar vanille en die geur spreekt mij meer aan dan passiefruitgeur.

Zijn jullie bekend met deze producten?

No comments:

Post a Comment