Saturday, March 13, 2010

Nieuw haar!

Vandaag ben ik naar de kapper gegaan voor een coupe soleil en dit is het geworden:

Ik heb het niet laten knippen, want dat is een maandje geleden nog gebeurd en vaak laat ik mijn haar 3-4 maanden groeien voordat ik het weer bij laat knippen.

Mijn haar is echt in zijn geheel een stuk lichter en je ziet lichtere streepjes er door, mooi dun, zoals ik wilde. Het blijft warm van tint, mede doordat ik mijn haar in september vorig jaar roodbruin had geverfd. Ondanks dat dat met een uitwasbare kleurspoeling was, zijn de roodpigmenten achtergebleven in het haar. Dit wist ik, want dit is bijna altijd zo met roodbruine kleurspoelingen.

Het nadeel is nu dat die rode kleur natuurlijk wel was uitgegroeid en hierdoor heeft de verf van de coupe soleil sterker gepakt op de bovenste helft van mijn haar (de niet geverfde helft, zeg maar). De kapster heeft er nog wel wat mokka doorheen gedaan, maar je blijft wel een beetje kleurverschil zien, maar ja...

M'n haar is op de "ouderwetse" manier gekleurd nu, dus met een plastic over mijn hoofd heen met allemaal gaatjes, waar de plukjes uit worden getrokken die gekleurd moeten worden. Het voordeel is dan dat de verf overal even lang intrekt. Wanneer er met folies wordt gewerkt, moeten de eerste folies vaak al weer eruit, tegen de tijd dat de laatste folies erin worden gezet. Vorig jaar was mijn haar wel met folies gehighlight bij een andere kapsalon, en toen had ik van die dikke, lichte banen, wat ik ook minder mooi vond. Nu is het veel gelijkmatiger en pijn deed het ook niet echt (dat wordt vaak gezegd, omdat ze toch lange plukken haar door die plastic gaatjes moeten trekken). Verder heeft ze m'n haar ook heel goed verzorgd. De kapsalon gebruikt Biosilk producten (van Farouk Systems), dus dat zit wel goed. M'n haar voelt gewoon lekker zacht terwijl het vorig jaar echt uitgedroogd was na de highlight behandeling. Ik kreeg zelfs na afloop een mini-flesje (5ml) Biosilk serum mee! Erg fijn!

Nog wat foto's:
En om even het verschil te laten zien een foto van 25 januari:

Niet zo'n mooie foto, maar zo wordt wel duidelijk dat mijn haar nu weer veel lichter is!

Ik ben weer klaar voor de lente/zomer! Dus waarom regent het vandaag...? Een minder bleek wintergezicht zou ook wel leuk zijn, dus kom maar op met die zon!

Ik heb deze coupe soleil laten doen bij Haarstudio Ronique in Bilthoven voor € 55,00.

6 comments:

 1. Wow, dat staat je echt goed meis!
  Helemaal fris en fleurig voor de lente, ik zit er ook al op te wachten!

  fijn weekend :)
  x

  ReplyDelete
 2. Heel erg leuk dit, staat je erg mooi!
  Dankjewel voor je comment op mijn blog :-D! Nice, welke heb je nog meer besteld ;-)?

  ReplyDelete
 3. Mooi, staat je goed!

  ReplyDelete
 4. Staat je super goed joh! En van mij mag de zomer/lente ook wel komen!

  ReplyDelete
 5. Hey, bedankt voor jullie leuke, lieve reacties! En Lvst, behalve Country Club Khaki (Orly) heb ik ook nog de volgende nagellakjes besteld: Cotton Candy (Orly), Peachy Keen (China Glaze), Robotika (China Glaze) en Seche Vite top coat. Niet zo veel dus, maar natuurlijk ga ik er wel NOTD's mee plaatsen wanneer ik ze binnen heb!

  ReplyDelete
 6. Mooi! Ziet er een pak frisser uit :-)

  ReplyDelete