Sunday, February 28, 2010

Terug!

Hallo bloglezeressen!

Ik ben gisteravond laat teruggekomen van een week wintersport met familie in Saalfelden, Oostenrijk. Het was hartstikke leuk! Vrijdag 19 februari zijn we vanuit Nederland vertrokken en met een tussenovernachting in Duitsland naar Oostenrijk gereden. We hadden bijna de hele week zon. Er lag gelukkig nog genoeg sneeuw. Alleen de laatste skidag, vrijdag, sneeuwde het ineens als een gek. Toen was het ook leuk skiën, want verse sneeuw en bijna lege pistes, maar ik moest wel even wennen aan de kou ineens. Gisteren zijn we in één dag teruggereden en nu ben ik dus weer thuis.

Ik had de laatste twee artikelen wel vooruit gemaakt (ja, ik weet eindelijk hoe ik artikelen automatisch kan inplannen). Ik had er afgelopen week nog wel eentje willen plaatsen, maar dat is niet meer gelukt helaas...

Ik heb niet gewinkeld, maar ik heb wel een keer de drogisterijketen Bipa bezocht. Kruidvat but better! Daar heb ik de volgende producten gekocht:
(klik op de foto voor een grotere weergave)
Van links naar rechts zijn het de volgende producten:
- Bebe Young Care reinigingsdoekjes 3 in 1 € 2,79
- Bebe Young Care Holdiday Skin dagcrème € 5,99
- Lipgloss van het merk Look in kleur 13 Fuchsia Shine € 2,99
- Lipstick van het merk IQ Cosmetics in kleur 04 Vienna € 4,99

Het merk Bebe is onderdeel van Johnson&Johnson (een bekend merk dat veel toiletartikelen uitbrengt). Bebe is speciaal een lijn voor de jonge huid. Ik ben zelf twintiger. Ik denk dat deze lijn vooral bedoeld is voor tieners, maar de producten die ik gekocht heb, kunnen op elke leeftijd gebruikt worden. Ik heb de reinigingsdoekjes al gebruikt tijdens de vakantie en deze zijn heel fijn. Je kunt er zelfs waterproof oogmake-up mee verwijderen, maar ze zijn toch heel mild en zacht. Ze laten mijn gezicht schoon, verzorgd en zacht achter.

De dagcrème heeft een aparte geur. Een soort kokos-yoghurt geurtje. Een vakantiegeur volgens de verpakking. De crème is een dunne, bijna gelachtige substantie die makkelijk smeert, snel intrekt en geen vette laag achterlaat. Er zit een lichte shimmer in, die bijna niet meer te zien is op de huid. Dan heeft de crème nog een licht zelfbruinend effect. Daar heb ik nog niks van gemerkt, maar dat kan ook komen doordat mijn huid al wat gekleurd is door de zon.
Ik vind het verder een prettige crème.

Dan de make-up nog even in close-up:

De make-up producten zijn allebei van Duitse merken. Ik vind het leuk om op vakantie iets te kopen van merken die we niet in Nederland hebben.

De lipgloss is een volumegloss. Er zit gemberextract in dat zorgt voor prikkeling van de lippen waardoor ze voller ogen en er meer bloed doorstroomt waardoor ze ook wat donkerder kleuren. Ik heb wel eens eerder volume gloss gehad van het merk Too Faced. Die heb ik weggegooid, omdat die echt pijnlijk stak en een zeer onaangenaam gevoel gaf. Deze gloss van Look prikkelt mijn lippen ook wel, maar niet op een onaangename manier. De gloss is transparant, maar door de prikkeling oogt die op mijn lippen bijna als dezelfde kleur in de huls.

De lipstick zit in een bijzondere, chique huls:

Ik heb een soort framboosrode kleur gekocht. De lipstick ruikt heel lekker; een beetje fruitig, maar niet chemisch! Het is een verzorgende, glanzende lipstick.

Dit zijn swatches bij daglicht:

Links de lipgloss, rechts de lipstick.

Ik hoop dat jullie het toch leuk vonden om mijn aankopen te zien, ondanks dat je ze niet in Nederland kan kopen. Het is wel de moeite waard om even een kijkje te nemen in de Bipa mocht je in een Duitstalig land komen!

Daarbij ben ik op de Duitse MTV (die in Oostenrijk wordt uitgezonden) nog twee leuke, coole liedjes tegengekomen. Geen idee of ze misschien al wel bekend zijn (of waren) in Nederland:

Aura Dione - I will love you Monday:

Die clip met die schoenen is ook helemaal leuk en girly!

Stromae - Alors on danse:


Aura Dione is een Deense singer/songwriter met gemixte roots. Haar liedje Something for nothing vind ik ook mooi! (even rondgekeken op Youtube).
De man achter Stromae is Paul van Haver, die in deze clip mega-gaar uit zijn ogen kijkt. Hij is een Belgisch-Ruwandese singer/songwriter. Zijn artiestennaam Stromae staat voor maestro met omgedraaide lettergrepen. Misschien kennen de Belgische meiden hem wel?

Ik vond sowieso de Duitse MTV veel leuker! Veel meer (creatieve) muziek dan op de Nederlandse MTV. Meer zoals MTV ooit bedoeld was...

Zo dat was de laatste update van februari. Op naar maart = op naar de lente!!!

1 comment:

  1. Dat eerste liedje ken ik nu ook al een tijdje, het is wel bekend in belgie, echt een zaaalig liedje! :) Lekker vrolijk!

    ReplyDelete