Wednesday, January 13, 2010

Vochtinbrengende dagcrème van de HEMA

Nu met dat koude weer is mijn gezichtshuid erg droog. Je kent het misschien wel; allemaal van die schilfertjes op je voorhoofd en neus (en misschien ook je wangen). Ik wilde even snel een crème hier tegen kopen en dit is hem geworden:


Dit staat er op de verpakking:
"Vochtinbrengende dagcrème met Aquarich en Betaine beschermt en hydrateert de droge vochtarme huid. Aquarich stimuleert de natuurlijke vochtregulering van de huid. Betaine zorgt ervoor dat toegevoegd vocht uit de crème beter wordt opgenomen en vastgehouden wordt in de huidcellen. Bescherminsgfactor 4 beschermt de huid tegen de schadelijke invloeden van buitenaf.
's Morgens aanbrengen op de gereinigde huid van het gezicht en de hals. Dermatologisch getest. Geproduceerd in Zwitserland."


De crème is romig, maar toch ook luchtig van structuur:

Hij voedt mijn huid zeker wel en de schilfertjes zijn bijna weg. Ook trekt de crème goed in en vormt hij een goede basis voor mijn foundation. Er zit een apart, fris geurtje aan dat ik niet echt kan beschrijven, maar dat ruik je niet meer na het aanbrengen. Ook wordt mijn huid lekker zacht van deze crème.

Dit is trouwens de dagcrème voor de droge, vochtarme huid, maar je hebt er ook eentje voor de droge, vetarme huid... Nu vond ik het zelf nogal lastig te bepalen of mijn huid nu vocht of vet nodig had. Ik heb deze maar gekozen, omdat ik niet een te vettig product op mijn gezicht wil, maar misschien had die andere crème wel nog betere bescherming geboden tegen het koude weer. Wie weet test ik die dus volgende winter!

Ik weet niet wat het is, maar ik blijf toch dol op budgetproducten! Verwacht niks spectaculairs van deze crème. Hij is gewoon goed zonder poespas!

Hij kost maar zo'n 5 euro. Lekker budgetproof dus!

Gebruik jij ook wel eens verzorgingsproducten van de HEMA?

6 comments:

 1. Ik ben blij voor jou dat je gebaat bent met deze producten, ikzelf martel mijn huid alleen maar met verzorgingsproducten van Hema :s

  ReplyDelete
 2. Ooh, dat is wel jammer. Mijn allereerste dagcrème ooit (zo rond mijn 14e/14e) was ook van de HEMA en eigenlijk werken de producten van HEMA altijd wel voor me, alleen heb ik ze lange tijd niet gebruikt. Binnenkort ook een review over de foundation van HEMA waar ik ook best enthousiast over ben!

  ReplyDelete
 3. Pas op met erg hydraterende creme in de winter.
  Omdat zo'n creme veel vocht in de huid brengt kunnen de cellen met vocht in je huid met een vrieskou/wind bevriezen.

  ReplyDelete
 4. @ Anoniem: Ja, ik vroeg me af of dat kan. Hm, misschien had ik dan toch voor de crème voor de vetarme huid moeten kiezen, want die zal eerder vet dan vocht toevoegen...

  ReplyDelete
 5. Ik zag je schrijven over een vochtinbrengende creme. Een "vochtinbrengende" creme bestaat niet. De huid is niet in staat om vocht op te nemen. Als deze het wel zou doen zou je helemaal opzwellen als je in bad zit. Daarom klopt de reactie van (die andere) anoniem over het bevriezen van cellen niet. Verder had je het over een droge of vochtarme huid. Een droge huid bevat weinig talg. En de porien zijn daarom erg klein en (bijna) niet te zien. bij een normale huid zijn deze klein ma wel zichtbaar en bij een vettere huid zijn ze groot en vertoont de huid meestal veel glans. Of je huid vochtarm is kun je het beste bepalen door dicht bij een spiegel te gaan staan en de huid bij bv je jukbeen licht omhoog te duwen. Zie je fijne lijntjes die elkaar een beetje kruisen (weet niet hoe ik het beter uit kan leggen) heb je (waarschijnlijk) een vochtarme huid. Ongeveer 95 procent van de nederlanders hebben een vochtarme huid door het klimaat. Ik zeg dit niet om je omlaag te halen of iets. Je blog is super, maar hopelijk helpt dit iets met het kiezen van je volgende creme

  Groetjes Kim

  ReplyDelete
 6. @Kim: Bedankt voor je reactie! Ik vind je reactie juist heel goed en zie het niet als kritiek, maar als feedback. Ik ben geen huidspecialist o.i.d. dus alle info helpt!

  ReplyDelete