Sunday, January 10, 2010

Review: L'Oréal Double Extension mascara

Vandaag heb ik twee artikelen voor jullie, over producten die allebei voor de ogen bestemd zijn. Ik heb afgelopen week weinig gepost (goed blogbegin van het nieuwe jaar, ahum), mede door mijn 40-urige werkweek en verschillende avonden die ook bezet waren, dus daarom vandaag maar een extra artikeltje.

Al een hele tijd lag de Double Extension mascara ongebruikt en ongeopend in mijn mascara-voorraad:

Eind vorig jaar heb ik Sexy Curves van Rimmel weggegooid, omdat ik die al drie maanden gebruikt had. Ik gebruik een mascara altijd maar maximaal drie maanden in verband met de hygiëne (en ik vind het leuk om steeds weer andere te proberen). Ik heb echter nog NOOIT een mascara opgemaakt... Mijn zwartblauwe Lashblast Luxe mascara van Cover Girl heb ik nog wel steeds, maar deze gebruik ik niet elke dag. Die is meer leuk voor de afwisseling.

Goed, deze mascara van L'Oréal heb ik drie keer geprobeerd te dragen, maar ik vind hem echt waardeloos! Ik zal je vertellen en laten zien waarom. Overigens heb ik de mascara alleen op mijn bovenwimpers aangebracht.

De mascara heeft een witte kant die je als basis op je wimpers aanbrengt:

Dit witte spul ziet er vies uit op je wimpers. Het brengt echter wel gemakkelijk aan. Mijn wimpers blijven goed gescheiden (al zie je dat niet) en flexibel. Zo zien mijn wimpers eruit met alleen de witte basis (beetje vies):


Nadat de witte laag gedroogd is, kun je de zwarte mascara erover heen aanbrengen:

Op het borsteltje klontert de zwarte mascara al veel meer dan de witte basis, maar dit is niet goed te zien op de foto (kreeg hem niet scherp gesteld). Vervolgens brengt de mascara heel korreling aan over de witte basis. Het gaat helemaal niet soepel en dit is het resultaat:

Verschrikkelijk toch? Het enige mooie eraan is de diepzwarte kleur. Mijn wimpers zijn een soort korrelige, aan elkaar klevende staakjes! Zonder lengte, zonder krul en het volume valt me ook tegen.

Het is dus een tijdrovende mascara om aan te brengen en het resultaat is het ook niet waard. Tijd- en geldverspilling dus!

Inmiddels ben ik overgestapt op al weer een andere mascara: Lash Sensation van Catrice. Deze bevalt wel goed! Ik zal er zeker nog een artikel over plaatsen.

Fijne zondag!

9 comments:

 1. Oh uhm...wow....wat een ehh....aparte mascara :/ Jeetje, dat was inderdaad geen succes! Zonde, want je hebt van die mooie flirty wimpers!

  ReplyDelete
 2. Haha, grappig dat die van Catrice wél bevalt en die dure mascara niet ;) Heb hem nog nooit geprobeerd, maar denk niet dat ik dat nu snel zal doen...

  ReplyDelete
 3. Ieuw dat wit haha, ziet er echt niet uit! :D

  ReplyDelete
 4. Haha, ik moest wel lachen om jullie reacties! Eigenlijk was ik benieuwd of er nog iemand zou zijn die hem wel heel goed vindt. Een mascara is vaak erg persoonlijk. Wat voor de één werkt, werkt voor een ander juist weer niet. In elk geval bedankt voor jullie comments (en Suzy voor het complimentje over mijn wimpers, met andere mascara dan)!

  ReplyDelete
 5. Ik wou hem kopen.
  Maar heb hem toch maar laten liggen.
  Dat is blijkbaar maar goed ook :P

  ReplyDelete
 6. Ik heb nu de nieuwste versie, waarvan de buitenkant goud met blauw is, nou VRESELIJK. Deze mascara's dus niet kopen!

  ReplyDelete
 7. hi Laura en alle andere,
  deze mascara gebruik ik al sinds hij er is en vind hem super.
  Belangrijk is echter juist de witte laag zo goed mogelijk aan te brengen, hij is er om de wimpers te "stylen" daarom splits hij de wimpers netjes en zelf moet je zorgen dat je recht omhoog gaat want wat ik zie op je foto, is dat je je wimpers naar je neus toe hebt staan dit is door het feit dat je niet recht omhoog hebt getrokken, altijd alle slagen de zelfde richting uit maken.

  De zwarte laag volgt alleen maar de weg van de gestylde wimper.
  ik vind dit een super product...

  een drogiste.

  ReplyDelete
 8. Ben het helemaal met je eens!
  Deze mascara was niet voor niets in de uitverkoop.
  Maar �� koccht 'm vlak daarvoor.
  Leuke blog!

  ReplyDelete