Saturday, January 30, 2010

Review: HEMA Soft Finish Foundation

Dit leek me het juiste moment om deze foundation te reviewen. Ik gebruik de foundation nu al de hele maand, dus ik weet inmiddels wel hoe die mij bevalt.

Ik heb kleur 01 (geen spannende kleurnaam). Dit is de lichtste kleur. De verpakking is simpel zwart. Op zich niet verkeerd, ik vind alleen die kleurnummer sticker erop niet zo mooi. Er zit 30 ml in en hij is na opening een jaar houdbaar.

Dit belooft de foundation:


De foundation is erg crèmerig. Dit is een bolletje op mijn hand (ik kreeg het helaas niet zo scherp op de foto):
Dit bolletje geeft goed de werkelijke kleur weer.

En het bolletje een beetje uitgesmeerd:
Hierboven oogt de foundation meer oranje dan die in werkelijkheid is. De kleur komt vooral overeen met de kleur van het bolletje foundation op de eerdere foto.

Helemaal uitgesmeerd:

Ik heb de foundation eens goed in daglicht bekeken en ik zag heel kleine lichtreflecterende deeltjes erin. Die kreeg ik helaas niet op de foto. Ik vind dat altijd wel mooi. Hierdoor lijkt de huid nog egaler, omdat het licht dan weerkaatst wordt. Het kan alleen nadelig zijn voor mensen met een erg vette huid, omdat het dan in combinatie te vet en glanzend kan ogen. Deze foundation is ook niet voor mensen met een vette huid, maar voor mensen met een normale tot droge huid, wat ook wel klopt.

Ik gebruik hem nu een maand en ik denk de ene dag 'Yes!' en de andere dag 'No...'. Ik vind het moeilijk om te zeggen waar dit aan ligt. Op foto's vind ik de foundation wel een mooi effect hebben, maar in het echt geeft het mij geen wow-gevoel. De kleur lijkt soms wat grauwig, maar dat kan ook aan mijn winterhuid liggen. Sinds kort gebruik ik hem in combinatie met de perzikkleurige Tahitian Sand beauty powder van MAC om de kleur van mijn gezicht wat gezonder te doen lijken. Dat geeft al een mooier effect!

Ik breng hem trouwens aan met een stippling brush (o.a. verkrijgbaar van het merk Gosh). Ik zet stipjes foundation over mijn hele gezicht en die stip en smeer ik uit met de kwast voor een gelijkmatig, egaal effect. Ik heb ook een buffer brush geprobeerd, maar daarmee vond ik de foundation te snel dik en maskerachtig worden.

Voor een goed beeld zal ik jullie foto's laten zien van wat de foundation met mijn gezicht doet. Mijn haar is nog niet gedaan, by the way.

Dit is mijn gezicht zonder de foundation. Ik heb hier alleen dagcrème op mijn huid, dus ook geen concealer. Mijn ogen zijn wel opgemaakt zoals je ziet:En mijn gezicht van alle kanten met concealer, de foundation, de Tahitian Sand beauty powder van MAC en Eversun blush van MAC:
Je ziet toch wel verschil! Mijn huid oogt egaler en stralender met deze producten. Op de laatste foto's draag ik trouwens Eau de Gloss lipgloss van Bourjois in de kleur 13 Rose à l'eau. Deze heb ik met 50% korting voor € 5,25 gekocht bij Sephora. Sephora heeft nog veel leuke producten en paletjes in de kortingsbakken liggen. Dus even een tip tussendoor: Check Sephora als je er nog in de buurt komt!

Pluspunten:
- Hydrateert enigszins. Niet optimaal, maar wel meer dan bijvoorbeeld de Beyond Natural foundation van Revlon;
- Fijne textuur;
- Natuurlijk effect;
- SPF 15;
- Goed verkrijgbaar door heel Nederland en België;
- Goedkoop!

Minpunten:
- Kleur blijft lastig, soms toch net niet helemaal;
- Je ziet hem soms toch een beetje zitten, want hij hoopt snel op in lijntjes en op droge plekjes. Goed uitsmeren dus!

Mijn eindoordeel is eigenlijk dat ik het geen mega-goede foundation vind, maar ik vind het ook weer geen slechte foundation. HEMA heeft testers in de winkel, dus ik zou zeggen: Gewoon eerst even testen! Ik blijf hem gebruiken tot die op is!

Prijs: +/- € 5. Te koop bij HEMA (echt HEMA)!

5 comments:

 1. Dankje voor de review :) Ik zit altijd te twijfelen of ik hem moet kopen, volgende keer maar eens kijken of er een goede kleur bij zit.

  ReplyDelete
 2. De foundation werkt in ieder geval wel...

  ReplyDelete
 3. ik gebruik dezelfde maar dan nummer 03 en het is echt een mooooieeeee foundation ben er blij mee maarja goed uitsmeren :D

  ReplyDelete
 4. Ik vind het echt een goede foundation! (als je het tenminste goed uitsmeerd)

  ReplyDelete