Tuesday, January 19, 2010

Project bodylotion

Eén van mijn goede voornemens dit jaar is om pas nieuwe bodylotion, douchegel en shampoo te kopen als de oude (bijna) op is. Hiervoor moet ik eerst nog een voorraadje wegwerken. Nu is dat voor shampoo en douchegel goed te doen. Ik heb steeds maar één flacon die open is en wanneer ik die op heb, begin ik pas aan de volgende (ok, wel twee shampoo's in gebruik nu, maar ach).
Met bodylotion is het echter een ander verhaal... Ik heb wel vijf bodylotions open en in gebruik! En aangezien ik maar 1x per week bodylotion smeer, lijken ze nooit op te gaan! Dus tijd voor actie, want weggooien vind ik zonde.

Dit zijn de bodylotions/bodybutters waar het om gaat:

- Almond Body Butter van The Body Shop, 200 ml. Ongeveer de helf van op gebruikt.
- Nutmeg and Vanilla body lotion van The Body Shop, 250 ml. Mijn laatste aanwinst en echt mijn favoriet. Ik heb hier nog 3/4 van te gaan.
- Moringa Body Butter van The Body Shop, 50 ml. Een lekker bloemige body butter, dus wel geschikt voor het voorjaar qua geur. Hiervan heb ik ongeveer de helft gebruikt.
- Sunshine beauty body lotion van Dove, 250 ml. Met deze body lotion bouw je geleidelijk een zomers kleurtje op. Ik gebruik het vooral voor mijn witte benen. Ook deze heb ik voor ongeveer de helft gebruikt. Misschien dit voorjaar maar elke dag gaan smeren?
- Mandarin Orchid body lotion van The Body Shop, 200 ml. De perfecte body lotion voor in de zomer. Fris geurtje en trekt snel in. Deze hoop ik dus van de zomer op te maken. Ik heb hiervan al 2/3 gebruikt, dus nog maar 1/3 te gaan.

Plan van aanpak
Als eerste ga ik de Almond Body Butter opmaken:

Hij is bijna een jaar open en daarmee ook het langst open van alle vijf. Daarbij is het een echte winterbodylotion. Het is een vettige boter die de huid enorm voedt. De geur is ook erg winters. Ik hoop hem in februari op te hebben gemaakt. Voor haastige ochtenden is die niet geschikt, gezien de intrektijd, dus dat wordt 's avonds smeren. Mijn plan is om de body butter om de avond te gebruiken.

Nadat deze op is, ga ik verder met de rest, in volgorde van de foto.

Beetje dwangmatig, ik geef het toe...! Ik laat het jullie weten in hoeverre dit project slaagt.

Overige goede voornemens?
- Op tijd gaan slapen. Dit probeer ik al mijn hele leven zo ongeveer...
- Mijn oma vaker bezoeken. De tijd gaat zo snel! Ze woont vlakbij, dus ik zou haar makkelijker vaker dan 1x per maand kunnen bezoeken. Daarbij is het ook nog heel gezellig met haar.

5 comments:

 1. oh ken dit probleem! :-) heb hier ook veel te veel staan! ga terug beginnen met project 10 pan... :-) succes ermee!

  ReplyDelete
 2. Ja, ook ik zit met dat probleem! Veel te veel potten en flessen. Ik ben ook bezig aan de BodyShop Almond Body Butter, ben nu op de helft... Succes ermee!

  xx

  ReplyDelete
 3. Ha, gelukkig ben ik niet de enige met dit probleem! Bedankt voor jullie steun!!

  ReplyDelete
 4. Goed initiatief! Ik ga actief smeren met het een of ander, vervolgens koop ik nog 3 lekkere smeersels en dan is mijn fanatisme weg en staan al mijn potten er nog haha.

  Die almond van TBS lijkt me heerlijk!

  ReplyDelete
 5. En het erge is dat ik naast deze vijf bodylotions nog drie gesloten bodylotions heb ook! Een pot Bodysilk van Dove, Cranberry body butter van The Body Shop en Pure Calmille van Yves Rocher. Dus heel 2010 mag ik geen bodylotion meer kopen van mezelf... :-(

  ReplyDelete