Wednesday, January 6, 2010

Oogschaduwbasis

Sinds ik het begon te gebruiken, kan ik niet meer zonder: oogschaduwbasis!
Mijn oogschaduw blijft echt langer, mooier en beter zitten met een basis. Zelf ben ik pas vorig jaar begonnen met het gebruiken van een basis. Echt jammer dat ik het niet eerder ontdekt heb... Mijn eerste basis was die van Miss Helen (HEMA). Op zich niks mis mee, alleen is de applicator niet zo handig in gebruik. Je krijgt onmogelijk de huls leeg. Niet verkeerd om mee te beginnen, maar zo langzamerhand heb ik ook wat andere bases uitgeprobeerd.

Het afgelopen jaar heb ik de volgend bases gebruikt:

Swatches:

Linksboven de Jumbo Eyeshadow Pencil van NYX in de kleur Milk.
Schuin eronder Waterproof Eyeshadow van Gosh in de kleur Love that Gold!
Daaronder de Shadow Insurance van Too Faced.
Rechtsonder Eyeshadow Base van Manhattan.

De Shadow Insurance van Too Faced en de Eyeshadow Base van Manhattan zijn eigenlijk meer primers. Ze zorgen er vooral voor dat de oogschaduw lang en mooi blijft zitten. De Jumbo Eyeshadow Pencil van NYX en de Waterproof Eyeshadow van Gosh zijn meer bases in de zin van dat ze zorgen voor een meer intense kleur, mits de kleur van de oogschaduw matcht met die van deze bases (dat geldt dan vooral voor de gouden kleur van Gosh, over de witte van NYX kan in principe nog bijna elke kleur worden aangebracht).

Ik ga ze even één voor één bespreken.

Shadow Insurance van Too Faced
Deze gebruik ik pas sinds dit jaar (2010 dus). Hij is wat duurder dan de rest, maar het is wel een heel fijne basis. Het is een soort huidkleurige crème in een tubetje. De verpakking is ontzettend handig. Je kunt goed de hoeveelheid doseren en je krijgt uiteindelijk alle product uit deze tube. Je hebt helemaal niet veel nodig per keer, namelijk echt maar een ienemiene stipje per oog. Mijn oogschaduw blijft prima zitten en hoopt zich niet op in de crease. De kleur van de oogschaduw wordt er verder niet echt intenser op.
Verkrijgbaar bij Sephora (in enkele V&D vestigingen) voor € 14,50.

Eyeshadow Base van Manhattan
Deze basis vind ik net een mousse. Hij zit in een potje en is huidkleurig. Het handige aan een potje is dat je alles eruit kunt halen, het minpunt eraan is dat het minder hygiënisch in het gebruik is. Vooral wanneer je er met je vingers ingaat.
Ik heb deze basis veel gebruikt. Dit is het resultaat na 9 maanden vrijwel dagelijks gebruik:

Je ziet dus dat je er echt niet veel van nodig hebt! Helaas moet ik hem nu weggooien, omdat die te oud wordt.
Ik vind deze basis erg fijn. Hij werkt prima. Mijn oogschaduw blijft er langer van zitten en gaat niet creasen. Doordat het potje handig in gebruik is, is die in mijn ogen beter dan die van Miss Helen. Van de budget bases wint deze het dus.
Te koop bij Kruidvat voor maximaal € 5 (ik weet de precieze prijs niet meer).

Jumbo Eyeshadow Pencil van NYX
Deze basis is er vooral voor om de kleur van de oogschaduw intenser te maken. Dit is een vettig potlood. Dit is mijn minst favoriete basis omdat hij toch een beetje in mijn crease ophoopt. Je kunt er wel mooie effecten mee bereiken. Wanneer je de kleur oogschaduw vergelijkt op huidkleurige ondergrond of witte ondergrond, zal je zien dat op de witte ondergrond de kleur beter tot zijn recht komt en vaak sterker lijkt. De basis goed uitsmeren, kan voorkomen dat die teveel gaat creasen, maar deze is dus zeker niet geschikt voor vettige oogleden. Wanneer ik deze gebruik, gebruik ik er het liefste nog een laagje Shadow Insurance van Too Faced onder.
NYX is alleen over internet te bestellen. Ik heb deze besteld bij Nonpareil Boutique voor $ 3. Dit is dus wel de goedkoopste! Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren! Zwart lijkt me ook wel gaaf, omdat kleuren nog veel sterker ogen op een zwarte basis.

Waterproof Eyeshadow Stick van Gosh

Deze goudbruine stick kan op zichzelf al als oogschaduw gebruikt worden. Wanneer je er een bruine of gouden kleur over aanbrengt (maar experimenteer vooral), zal deze net weer anders overkomen dan zonder een laagje Love that Gold! eronder. Ik vind dit een prettig product. De stick is niet zo vettig als bijvoorbeeld het Jumbo Pencil van NYX en blijft daardoor goed zitten. Ook is de stick die je omhoog kunt draaien prettig in gebruik. Hij valt goed te doseren.
Deze is te koop in verschillende kleuren bij Kruidvat voor € 7,49.

Nog een paar algemene tips voor het gebruik van oogschaduwbasis:
- Gebruik niet teveel.
- Smeer het goed uit over het hele ooglid, dus ook in de crease en daarboven. Eventueel kun je ook onder je oog een beetje aanbrengen wanneer je daar oogpotlood of iets dergelijks draagt. Deze zal dan ook beter blijven zitten en minder snel (of niet) uitlopen.
- Laat de basis goed drogen voordat je de oogschaduw/eyeliner/oogpotlood erover aanbrengt.

Wat is jullie favoriete basis?

No comments:

Post a Comment