Monday, November 9, 2009

Mijn muzieksmaak - All time favourites

Even iets anders dan beauty... Veel meiden hebben al hun favonummers op hun blog geplaatst en er was ook al een keer een tag Autumn Playlist. Helaas was ik toen niet getagged, maar ik wil jullie toch een paar van mijn favo nummers laten horen:

India Arie ft. Akon - I am not my hair

(helaas zitten er foutjes in deze versie, maar het was dan ook zo'n beetje de enige versie waar het 'insluiten' niet op verzoek was uitgesloten).
Dit nummer vind ik al jaren leuk. India Arie heeft een fijne stem en Akon is op z'n tijd ook wel OK.

Black Eyed Peas ft. Jack Johnson - Gone Going (let niet op de het stukje aan het begin, dat hoort niet bij de song)

Ik vind sommige liedjes van de Black Eyed Peas heel leuk, zoals deze dus, maar andere heel irritant (zoals de nieuwste en 'My Humps').

The Roots ft. Cody Chesnutt - The seed 2.0

Vooral de stem van de man die het refrein zingt, klinkt zo prettig. Geen fan van The Roots verder, maar dit nummer vind ik al jaren geweldig (al is de tekst best vreemd, als je er echt naar gaat luisteren).

Lenny Kravitz - I'll be waiting

Een beetje cheesy, maar wel fijn, zo'n rock ballad (?). En Kravitz is cool!

Jack Johnson - Sitting, waiting, wishing

Dit nummer brengt me helemaal terug naar Australi├ź waar ik tien maanden gereisd heb (2004/2005) en voor het eerst van Jack Johnson hoorde. Daar heb ik ook zijn album gekocht. Lekker laid back!

Leona Lewis - Better in time

Ik vind haar stem erg mooi. Haar nummers vind ik niet allemaal even leuk, maar dit nummer is OK en perfect bij een gebroken hart...

50Cent - Get up (weer een stom stukje ervoor, maar ja)

50 Cent... Ik weet het niet. Love him, hate him! Maar dit vind ik wel zo'n stoer nummer met lekkere beat, dat ik er keer op keer naar luister!

Richard Vission & Static Revenger ft. Luciana - I like that

Even iets heel anders. Volgens mij nog een vrij nieuw nummer. Ik vind de videoclip wel gaaf en het nummer is ook wel stoer (alleen kort)!

M.I.A. - Bucky done gun

M.I.A. heeft iets eigens, de muziek heeft iets experimenteels, haar videoclips zijn net even anders... Volgens mij doet ze precies wat ze zelf wil. Ik twijfelde nog of ik dit nummer of Boyz hier zou plaatsen. Ik vind haar album 'Arular' ook erg goed!

Alison Hinds - Roll it gal

Ik ben een paar keer op Bonaire geweest. Daar woont een goeie vriendin van me. Dit nummer doet me helemaal aan Bonaire denken. De laaste keer dat ik daar was, werd dit nummer steeds gedraaid tijdens het uitgaan. De clip is ook zo lekker Caraïbisch; de zee, het dansen... Ik kom weer helemaal in tropische sferen! Ook de perfecte oppepper wanneer ik in de regen en kou naar mijn kantoorbaan op weg ben. De tekst heeft nog best wat power (en positieve boodschap) ook.

Nou, dat was het dan. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Je muzieksmaak is natuurlijk zo iets persoonlijks... Misschien vind je sommige nummers ook goed, en andere weer totaal niets. Dat heb ik meestal wanneer ik playlists van anderen zie. Maar het is toch altijd wel even leuk om een (andere?) indruk van iemand te krijgen!

3 comments:

 1. Leuk dat je deze tag ook gedaan hebt! Altijd leuk om te lezen ;)
  Dat liedje van The Roots draai ik ook al jaren, het blijft zo'n gaaf nummer (met rare tekst inderdaad).
  En MIA is cool!

  xoxo

  ReplyDelete
 2. hahahah the roots idd :D en er zitten nog leuke nummers bij ^^

  ReplyDelete
 3. Hartstikke leuke site heb je zeg:)

  ReplyDelete