Tuesday, November 10, 2009

Mascara's

Elke twee maanden wissel ik wel van mascara. Het leek me leuk om een paar mascara's te laten zien die ik pas nog gebruikt heb of nu gebruik:
- Rimmel - Sexy Curves (kleur: zwart)
- Cover Girl - Lash Blast Luxe (kleur: Black Royale)
- Catrice - Allround Mascara Waterproof (kleur: zwart)

Dit is mijn oog zonder mascara. Ik draag alleen onder en boven een bijna onopvallend lijntje oogpotlood:

Van mezelf heb ik vrij lange wimpers, maar het bovenste deel van elke wimper is wat lichter van kleur en valt daarom bijna weg zonder mascara.

Rimmel - Sexy Curves


(er zit een rare knik in een wimperhaar, haha...)
De mascara heeft een mooie verpakking. Glanzend paars met bovenop de dop een kroontje ingegrafeerd. Hij is niet waterproof en ook niet al te veegvast. Normaal gesproken draag ik deze daarom niet op mijn onderwimpers. Verder is het een fijne mascara, die mooie, natuurlijke wimpers geeft. Het borsteltjes is even wennen. Vaak gebruik ik eerst het borsteltje over de hele lengte en als laatste werk ik alleen nog met het "bolletje" aan het uiteinde om de wimpers nog iets meer te scheiden en volume te geven. Deze mascara is bij vrijwel alle drogisterijen te koop en hij kost zo rond de elf Euro.

Cover Girl - Lash Blast Luxe (kleur: Black Royale)


(Oeps, klein klontje hangt er aan een wimperuiteinde...)
De verpakking is lekker opvallend. Die heb je altijd zo gevonden tussen je make-upspulletjes. De huls is nogal groot. De dop dus ook. Ik heb vaak het gevoel dat die uit mijn handen gaat vallen tijdens het aanbrengen (al is dat nog niet gebeurd). Het borsteltje zelf is ook groot (verpakking zegt: "with the biggest brush EVER"), maar het werkt fijn. Het borsteltje heeft dus geen haartjes, maar een soort rubberen stekeltjes. De mascara is niet waterproof (nergens op de verpakking te vinden), maar hij overleeft echt alles bij mij en 's avonds krijg ik hem er met moeite af. Op de verpakking staat "removes easily with soap and water", maar ik haal mijn oogmake-up er gewoon af met make-upreiniger. Misschien werkt water en zeep (prikt dat niet?) dus beter. Verder is volume met deze mascara goed op te bouwen, al heb ik het voor de foto erg natuurlijk gehouden. Enig nadeel: Deze mascara wordt niet in Nederland verkocht. Mijn ouders hadden het voor me meegebracht uit Canada (zie hier). Wel kun je Cover Girl via internet bestellen. De Belgische meiden hebben meer geluk, want in Belgiƫ zijn er wel enkele verkooppunten van Cover Girl. De prijs weet ik niet.

Het aparte aan de kleur is de donkerblauwe shimmer erin, goed zichtbaar op onderstaande foto:

Dit is eigenlijk mijn enige gekleurde mascara, maar ik vind deze erg mooi. Met bepaalde lichtval erop zie je de kleur wel, maar het is niet overdreven blauw. Je kunt deze mascara dus voor elke gelegenheid dragen. Toch net even anders. Leuk voor de afwisseling!

Catrice - Allround Mascara WaterproofDeze mascara had ik gekocht voordat ik naar Griekenland ging (zie dit artikel), omdat die waterproof is. Het is daar warmer waardoor je meer zweet en je bent veel in het water (al draag ik overdag nauwelijks make-up op vakantie), dus een waterproof mascara leek me wel een must-have. Aangezien mijn waterproof Max Factor mascara het daarvoor al had opgegeven, ging ik snel op zoek naar een nieuwe mascara en heb ik deze van Catrice op de gok gekocht. Hij verraste me positief! Hij is echt volledig waterproof en hij geeft goed volume. Vergelijk maar eens met de foto waar ik de Rimmel mascara draag. Deze Catrice mascara geeft meer volume. Nou is deze mascara inmiddels al ruim twee maanden oud, waardoor die iets minder smooth is dan in het begin (dat zie je een beetje op de foto, dat die korrelig begint te worden), maar dat is meestal met mascara's. Hij heeft een ouderwets borsteltje, maar ik vind het wel prettig werken. Wel zit er vaak teveel mascara aan, dus dan moet je hem eerst even afvegen. Ik draag verder geen waterproof mascara, omdat het altijd wat lastiger te verwijderen is, maar als ik weer waterproof mascara nodig heb, koop ik deze zeker weer! Ik wil nu zelfs de gewone versie van de Allround mascara ook eens proberen! Heeft iemand daar ervaring mee? Hij kost maar zo'n drie Euro en is te koop bij Kruidvat.

3 comments:

 1. tip 1; gebruik als je blieft niet zoveel mascara.. je hebt al lange wimpers en het ziet er door al die mascara veel ''faker'' uit..
  tip 2; doe niet teveel mascara aan je wimpers onder je oog..

  + btw; mooie ogen!! zonder mascara het mooist

  Gr

  ReplyDelete
 2. Ok, ik vind zelf niet dat ik teveel mascara gebruik, smaken verschillen. Mascara op de onderwimpers is ook een persoonlijke keuze. Soms doe ik het wel, soms niet. Helemaal geen mascara vind ik onaf staan als de rest van je oog wel is opgemaakt.

  ReplyDelete
 3. ben helemaal into mascara's van Essence!!!!
  I love them en zeker de prijs.
  Alles gehad van duur tot nog duurder en nu zweer ik bij Essence ♥

  ReplyDelete