Saturday, October 31, 2009

Tag: 10 facts about you & make-up

Ik ben voor de eerste keer getagged en wel door Astrid van Beautyblogastrid! Whoehee, hartstikke leuk! De tag komt oorspronkelijk van Love that Look. Hier komen dan mijn antwoorden op de tien vragen:

Hoe oud was je toen je make-up ging gebruiken?
Vanaf mijn 13e deed ik alleen mascara op naar schoolfeestjes, maar op alle andere momenten gebruikte ik dus nog geen make-up. Vanaf mijn 15e ben ik begonnen om mij dagelijks op te maken. Toen gebruikte ik altijd mascara, oogpotlood, oogschaduw en coverstick (concealer). Af en toe lippenstift voor uitgaan of een feestje en zo is het verder gegaan.

Wat was je allereerste make-up product?
Mascara dus! Alleen weet ik het merk niet meer... En volgens mij had ik ook al snel een coverstick, die was van Rimmel.

Door wie ben je het gaan gebruiken?
Hm... Dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Ik zag het natuurlijk wel bij schoolgenoten en mijn oma (ja!) had leuke make-upjes in huis, dus daar is het door gekomen denk ik.

Waarom gebruik je make-up?
Ten eerste vind ik het hartstikke leuk om met make-up te experimenteren door nieuwe kleuren, verschillende looks en veel producten uit te proberen.
Ten tweede voel ik me wel mooier met make-up (al durf ik echt nog wel zonder make-up op naar buiten) en ik vind het verzorgd staan.

Wat is volgens jou de beste beauty-tip die je ooit hebt gekregen?
Een oogschaduwbasis en een blending brush (om oogschaduw mooi mee te vervagen) gebruiken. Deze tips heb ik allebei van beautywebsites.

Wat is jouw beauty-tip voor ons?
Blush gebruiken! Er zijn volgens mij nog veel meiden/vrouwen die dit een overbodig product vinden, maar je gezicht kan er veel frisser en gezonder uitzien met wat blush op de wangen. En dan hoef je echt niet met donkerrode strepen te lopen. Je hebt heel natuurlijk roze- en natureltinten die voor een fris gezicht zorgen. Sinds ik het zelf ben gaan gebruiken (ook pas sinds 1 1/2 jaar elke dag) is het één van mijn favoriete producten!

Hoe berg jij je make-up op?
In die ladekastjes van Xenos. En mijn dagelijkse make-up zit in een vierkant kartonnen doosje van Xenos.

Hoe lang doe je erover om je op te maken?
Doordeweeks 10 minuten. Als ik meer tijd heb, doe ik er rustig 20 minuten over (vooral omdat ik dan meer kleuren oogchaduw gebruik die ik mooi moet blenden) en het kan nog langer zijn voor een feestje, maar dan houd ik de tijd niet eens meer bij.

Wat is jouw favoriete make-up merk en waarom?
Pff... Moeilijk. Ik gebruik zoveel verschillende merken make-up. Ik vind de producten van MAC heel mooi, vooral de mineralized blushes en hun lipglosses/lipsticks (gebruik ik dagelijks). Everyday Minerals is en blijft ook een favoriet vooral vanwege de natuurlijke gezichtspoeders en supermooie losse oogschaduws. En ik ben ook fan van Essence, omdat de producten makkelijk verkrijgbaar en goedkoop zijn en daarbij heeft Essence vaak een nieuwe Limited Edition waar altijd wel leuke producten tussen zitten om lekker mee te kunnen experimenteren.

Welk product zou je supergraag op dit moment willen hebben?
Laatst zag ik bij The Body Shop de nieuwe wintermake-up en mijn oog viel gelijk op deze lipgloss:

Ik wil de roze! Die heeft subtiele gouden glittertjes erin. Heel mooi en feestelijk! Hij kost € 10. De enige reden dat ik hem nog niet heb gekocht, is dat ik al veel lipgloss heb (maar nog geen roze met gouden glitter, hm).

Ik tag Laura (nee, niet omdat ze dezelfde naam heeft ;-P) van lvst060307.blogspot.com en NeonRocks van Something Super Beautiful! Maar als mensen antwoorden op (sommige) vragen in de comments willen geven, vind ik dat ook heel leuk om te lezen!

3 comments:

 1. Super leuk dat je mij getagged hebt! ik ga het zo gelijk even doen :). Bedankt voor je comment op mijn blog, ben benieuwd welke jij gaat halen als je er een haalt. Ze zijn wel erg fijn, en de verpakking is ook erg mooi.

  ReplyDelete
 2. Bedankt voor de tag! Ik zal hem morgen eens invullen ;)
  Mooi he, die kerst/wintercollectie van de Body Shop! Ik zag hem vrijdag ook staan en ik was meteen weg van die palettes :P

  xoxo

  ReplyDelete
 3. Wat leuk om hier mijn tag te zien! Echt leuk zo leer je iedereen kennen:D

  ReplyDelete