Sunday, October 25, 2009

Snake Oil Scalp Massage Bar

Nadat ik van de kapper terug kwam, jeukte mijn hoofdhuid verschrikkelijk! Erg irritant en het ziet er ook niet charmant uit om aan je hoofd te krabben (en dat maakt het waarschijnlijk alleen maar erger). Ik bedacht me later dat het ook nog kan komen, door de grote hoeveelheid mousse die ze in mijn hele haar had gekneed voordat ze het droogföhnde. Op de één of andere manier krijg ik altijd een megajeukende hoofdhuid van mousse, het maakt niet uit welk merk. Ik gebruik het zelf dan ook nooit meer. Van haarsprays en andere stylingproducten krijg ik dan weer geen last. Heel vreemd!

Maar goed, vanmorgen vond ik dan het ultieme moment om de Snake Oil Scalp Massage Bar van Lush te proberen. Deze is onder andere om roos te behandelen, maar omdat er veel voedende bestanddelen inzitten is het ook goed tegen een droge, geïrriteerde hoofdhuid etc.


Wat doet het?
"Er zijn vele dingen waar je hoofdhuid schilferig van kan worden en er zijn ook vele manieren om dit tegen te gaan. We geven de voorkeur aan een goede voedende behandeling met natuurlijke boters. Alkanett helpt irritatie voorkomen en gaat de strijd aan met bacteriën die roos veroorzaken. Pepermunt-, lavendel- en tea tree olie verzachten en stimuleren je bloedsomloop.", volgens Lush.

In gebruik
Je moet de bar een beetje smelten in je handen. Dit vind ik wat lastig gaan. Hij smelt veel minder snel dan bijvoobeeld Baby Face of een gewone massage bar (zoals Sexy Boy). De geur is ook redelijk verschrikkelijk. Een erg medicinale lucht met in de verte een beetje pepermunt er doorheen. Maar nadat ik mijn haar gewassen had, rook ik deze geur niet meer. Om het op je hoofdhuid in te masseren is best lastig, en het kost dan ook wel even tijd. Vervolgens moet je het zo'n 20 minuten in laten trekken (dus in mijn geval niet geschikt voor een doordeweekse ochtend) en daarna moet je je haar met shampoo wassen.

Resultaat
Mijn hoofdhuid jeukt niet meer! O, zo heerlijk! Ik kan niet echt goed voelen of mijn hoofdhuid nu meer gevoed is, maar dat het niet meer jeukt, vind ik al een groot pluspunt. Al zou het ook kunnen komen, doordat ik al die kappersproducten (waaronder de mousse) nu heb uitgewassen... In sommige reviews op de lush website lees ik dat meiden er vet haar van krijgen. Het is namelijk een product met natuurlijke boters dus dit zou kunnen gebeuren. Ik heb er zelf geen last van. Mijn haar voelt gewoon verzorgd. Ik heb het dan wel uitgewassen met een clarifying shampoo, namelijk de Fresh Balance shampoo van Herbal Essences:

Deze shampoo verwijdert goed resten van stylinproducten en het laat je haar toch glanzend en verzorgd achter. Soms fijn om te gebruiken!

Mijn haar lijkt trouwens echt golvender sinds de laatste knipbeurt. Misschien doordat de laagjes er weer beter inzitten? Dit is mijn haar nadat het op natuurlijke wijze aan de lucht gedroogd is en zonder stylingproducten:

(Ja ja, niet de meest flatterende foto. Let ook niet op mijn make-up, dat is een beetje simpel)

Dit Snake Oil Scalp Massage Bar van Lush zou dus kunnen werken als je last hebt van een schilferende, geïrriteerde, droge hoofdhuid. Je moet wel de geur kunnen weerstaan en er even tijd voor vrijmaken om het in te masseren. De reviews zijn in het algemeen sterk wisselend. Ik ga het in elk geval wel vaker gebruiken!

Nog een vraagje aan de Lush-addicts: Hoe bewaren jullie dit soort producten van Lush?

No comments:

Post a Comment