Saturday, October 17, 2009

Lipsticks: NYX versus Wet 'n Wild!


Het leek me leuk om twee budget lipsticks die via webshops te krijgen zijn, te testen. Het gaat om de Round lipsticks van NYX:
(Links Spellbound en rechts Tea Rose)
Deze heb ik ooit eens besteld via MsCuppyCakes.

En dit zijn de Silk Finish lipsticks van Wet 'n Wild (WnW):
(Van links naar rechts: Pink Ice, Tokyo a pink pink en Taj-Mauve Hal)
Deze lipsticks heb ik pas besteld bij Nonpareil Boutique.

Uiterlijk/verpakking:
De NYX verpakking is lekker retro. Zwart met sierlijke witte figuurtjes erop. Het is handig dat je aan de onderkant de kleur kunt zien. Nadeel is dat de kleurnaam op de dop staat. Mocht je spelen met je lipsticks, dan zou je de doppen kunnen verwisselen en hierdoor niet meer de juiste kleurnaam bij de juiste kleur hebben...
De Wet 'n Wild verpakking vind ik ook wel mooi. Zilver met een transparante dop. Dat laatste is handig, want zo zie je gelijk welke kleur lipstick je te pakken hebt. Nadeel hier is dat de lipstick al boven de huls uitkomt, dus je moet de dop heel voorzichtig terugplaatsen om de lipstick niet te beschadigen...
Dit is een moeilijke keuze. De stand is hier daarom 1-1.

Kleurintensiteit:
NYX heeft een heel sterke dekking. Met één laagt zit er veel kleur op je lippen en zie je niks meer van je eigen lipkleur. Het is bijna teveel dekking...
WnW lipsticks zijn middelmatig dekkend. Dit heeft ook te maken met de finish. De lipsticks die ik van NYX heb zijn namelijk mat, en twee van mijn WnW lipsticks (Pink Ice en Taj-Mauve Hal) zijn meer frost. NYX krijgt er een punt bij, want de kleuren zijn net wat intenser.

Natuurlijk laat ik jullie swatches on my lips zien.

NYX - Spellbound (nr. 644)


NYX - Tea Rose (nr. 628)


Wet 'n Wild - Pink Ice (nr. 528A).


Wet 'n Wild - Taj-Mauve Hal (nr. 553B)


Wet 'n Wild - Tokyo a Pink Pink (nr. 501B)

Houdbaarheid:
Doordat de NYX een beetje droogt op je lippen, houdt die langer dan de WnW lipsticks. Die van WnW blijven balsemachtiger van textuur. Puntje voor NYX dus!

Textuur:
NYX lipstsicks zijn ultra-dekkend, maar ook erg uitdrogend. Al na 3 minuten voelt het droger aan op mijn lippen, ondanks de dikke cremerige structuur. Ook voel je echt dat je lippenstift op hebt.
WnW lipstsicks voelen meer verzorgend aan. Alsof je een lippenbalsem opdoet, maar je voelt hem niet zitten! Deze vind ik qua textuur veel fijner dan die van NYX dus een punt erbij voor WnW!

Geur/smaak:
NYX smaakt nergens naar (getest door met mijn tong langs m'n lippen te gaan). Ze ruiken een beetje naar zeep.
WnW smaakt ook nergens naar, maar heeft een licht fruitig geurtje. Ook hier is de keuze welke beter/prettiger is lastig. Positief is dat ze allebei nergens naar smaken, maar ik kan geen keuze maken tussen de geur. Allebei krijgen ze daarom weer een punt!

Prijs:
De NYX lipsticks kosten $ 1,25 per stuk bij MsCuppyCakes. De WnW lipsticks kosten $ 1,00 per stuk. Ze zijn dus allebei mega-goedkoop (!), maar WnW is hier de winnaar!

Eindoordeel:
In totaal heeft zowel Wet 'n Wild als NYX vier punten gekregen! Beide merken lipsticks zijn dan ook prima. Zeker gezien de prijs-kwaliteitsverhouding. Je moet dan wel bij een webshop bestellen, maar in een gewone winkel vind je nooit zulke goedkope, goede lipsticks. Juist omdat ze zo lekker goedkoop zijn, zijn ze ook leuk om mee te experimenteren. Voor weinig geld kun je veel kleuren aanschaffen! Maar... Mijn persoonlijke voorkeur gaat toch uit naar Wet 'n Wild! Dit komt doordat deze lipsticks qua textuur voor mij prettiger zijn dan die van NYX. Die van Wet 'n Wild voelt verzorgender aan (en niet uitdrogend). Aangezien ik al droge lippen heb, is dat voor mij echt een must! Daarom is uiteindelijk Wet 'n Wild toch stiekem een beetje meer winnaar dan NYX ;-)!

Wat zijn jullie ervaringen met deze merken? Ik ben er benieuwd naar!

4 comments:

 1. ik vind die van nyx er mooier uitzien om een of andere reden :) x

  ReplyDelete
 2. Alle kleurtjes staan je mooi! Ik ga binnenkort ook mijn NYX Round Lipsticks reviewen, en ik ben het op zich wel eens met wat jij daarover zegt. Ik vind ze erg uitdrogend en dat ze veel pigment afgeven is zowel een voor als nadeel. Maar die Wet'n Wild lipsticks zien er ook prachtig uit, misschien die ook eens proberen ;)

  xoxo

  ReplyDelete
 3. @Tessa: Ja, zo op de swatches zien die van NYX er inderdaad wel mooi uit. Misschien doordat ze minder glanzend zijn dan die van Wet 'n Wild? Maar toch blijf ik die van Wet 'n Wild fijner vinden.

  @NeonRocks: Ben ook benieuwd naar jouw review. Altijd leuk om verschillende reviews te lezen. Die van Wet 'n Wild zijn zeker de moeite waard om te proberen. Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten ;-)!

  ReplyDelete
 4. Ik vind de NYX lipsticks ook mooier dan WnW. De prijzen zijn geweldig! Maar het gaat er ook om hoe het voelt op je lippen. Ik heb zelf een round lipstick van NYX (Peony) en deze heeft geen uitdrogend effect op mijn lippen. Je zou nog een balsem onder de NYX lipstick kunnen doen dat doe ik soms wel eens (Palmer's dark chocolate & cherry lip butter is heerlijk!), maar meer om nog meer glans te hebben en de lipstick blijft dan op de een of andere manier beter zitten. Maar zijn dan wel meteen verzorgd.

  ReplyDelete