Tuesday, September 22, 2009

Lipstains

Vandaag een artikel over lipstains, een heel handig beautyproduct. Een lipstain is een langhoudend lipproduct. Het Engelse Stain betekent 'vlek', en dat is ook eigenlijk wat het product doet: het laat een vlek achter op je lippen. En aangezien de meeste vlekken moeilijk te verwijderen zijn, is dit product ook moeilijk van je lippen af te krijgen. Zo zijn ze dus erg langhoudend! Ook geven ze een wat meer vlekkerig resultaat, net alsof je in rijp fruit hebt gehapt!

Ik heb zelf drie lipstains:

Voor zover ik weet zijn lipstains altijd mat. Ze kunnen op verschillende manieren worden aangebracht. Zo heeft de Bodyshop lipstain een sponsapplicator, de 2True lipstain heeft een kwastje en de Cover Girl lipstain is net een viltstift!

Een lipstain kan heel natuurlijk worden aangebracht door één laagje op te brengen (en dan snel verdelen over je lippen) of intens door meerdere laagjes over elkaar op te brengen waarbij je de laagjes tussentijds steeds even laat drogen. De kleur wordt dan steeds feller en donkerder. Lipstain is een heel vloeibaar product. Niet te vergelijken met een gloss. Een stain is een dunne, vloeibare substantie die als het ware in je lippen trekt. Het enige nadeel is dat het je lippen wat kan uitdrogen. Je kunt daarom wel een lippenbalsem aanbrengen over je lipstain (niet eronder, want dan houdt je lipstain totaal niet, omdat het dan niet meer in je lippen kan trekken). Ook met balsem over je lipstain zal je lipstain iets korter houden, doordat een lipproduct er altijd sneller afgaat wanneer het met vet van een balsem of etenswaren in aanraking komt (dan lost het een beetje op).

Nu zal ik swatches laten zien van mijn lipstains.

Cover Girl Outlast Lipstain in kleur 415 Teasing Blush. Lekker rood! Dit is net een viltstift maar hij brengt wel goed en prettig aan. De substantie is niet te vloeibaar of te verfachtig, maar gewoon goed. Helaas wordt Cover Girl niet in Nederland verkocht, maar wel in België (o.a. Delhaize).


2True Cheek 'n Lip Tint. Hier heb ik al een keer een artikel over gemaakt, zie hier. Deze is erg verfachtig. Ook ziet de kleur er in het potje erg neon uit, maar op de lippen is de kleur gelukkig beter. Het kwastje brengt niet zo fijn aan. Ik vind deze lipstain, door het kwastje en de substantie, de minste van de drie... Wel leuk is dat de kleur ook op de wangen kan worden aangebracht en dan heb je een mooie roze blush. Te koop bij het Kruidvat.


The Body Shop Lip&Cheek Stain (kleur 01). Deze lipstain heeft een heel mooie framboosrode kleur en is daarom van heel natuurlijk tot wat opvallender aan te brengen. Hij is wat duurder, maar zeker zijn geld waard! Ook deze kun je op je wangen aanbrengen.

Ooit had ik ook nog een paarse van Revlon (Just Bitten Lip Stain), maar die was verschrikkelijk. De kleur, Plum Wicked, was echt too much voor me. Ik leek wel een gothic daarmee, dus die heb ik weggedaan. Helaas, want op zich was die prima (alleen is het een beetje lastig werken met de rollerapplicator). Wel zijn er ook meer draagbare kleuren van Revlon, waaronder Berry Juicy, een framboosrode kleur. De Revlon lip stains zijn voor € 4,50 te bestellen bij de Nederlandse webshop Fleur-de-Luce.

Heb jij al een lipstain? Zo ja, welke?

3 comments:

 1. Droogt het jouw lippen nu erg uit in de praktijk? En zou je opnieuw een stain kopen nu je het geprobeerd hebt?
  Ik gebruik nog geen stains, eigenlijk alleen maar glossjes en daar zitten ook best een paar tussen die lang blijven zitten.

  ReplyDelete
 2. Zelf heb ik 4 verschillende CoverGirl stains waar ik relatief tevreden mee ben. Goeie pigmentatie, makkelijk aan te brengen en heel langhoudend. Het enige nadeel is dat het je lippen wat durft uitdrogen maar dat is sowieso met alles die langhoudend is .

  Verder heb k ook die van 2True en daar ben ik ook relatief tevreden van ;-)

  Ik ben blij dat ik ze heb maar zal ze waarschijnlijk niet opnieuw aanschaffen aangezien ze hier heel moeilijk te verkrijgen zijn en omdat ik ze alleen wou uitproberen, en dat heb ik nu dan ook gedaan ;-)

  ReplyDelete
 3. @Deb: Ja, het droogt mijn lippen best wel uit en daarom draag ik een stain bijna altijd met wat lipbalm erover heen. Zoals Kim hier ook zegt zijn bijna alle langhoudende lipproducten wel wat uitdrogend.
  Ik zou zeker nog wel meer stains willen van Cover Girl, omdat die er in heel veel kleuren zijn, maar die zijn helaas niet in NL te koop...

  @Kim: Leuk om ook van jouw ervaringen met de lip stains te horen. Ik vind het wel jammer dat Cover Girl moeilijk verkrijgbaar is (in Nederland gewoon helemaal niet).

  ReplyDelete