Sunday, July 19, 2009

MAC Colour Craft!


Ja, hier is dan het beloofde artikel waarin ik jullie mijn aankoopjes laat zien uit de MAC Colour Craft collectie.
Dit heb ik gekocht:

Van links naar rechts: Trimming Talk lipstick, Odd Bits eye shadow quad en Funky Fusion lipglass.

Ik zal de producten één voor één bespreken. Ik heb ze nu een paar dagen in gebruik, dus ik kan ze nu goed (hoop ik) reviewen.

Funky Fusion

Een mooi dieproze kleur lipglass! MAC omschrijft de kleur als Pink Coral met een cream-finish. Ik vind hem meer berry roze dan koraal, maar het is echt een kleur waar ik heel blij mee ben! De lipglass plakt een beetje, maar minder erg dan de andere lipglasses van MAC. Ik vind hem wel prettig aanvoelen. Het swirly effect in de tube is nog steeds onveranderd, nadat ik hem toch al een paar keer gebruikt heb. Ik weet dus niet of de kleuren uiteindelijk gaan mengen (maar dat doen ze op je lippen ook, dus veel maakt het niet uit). Nadeel van de verpakking, is dat er snel vingerafdrukken op de zwarte dop komen en dat de hals heel smal is, waardoor je uiteindelijk niet alle product uit de tube zal krijgen wanneer die bijna op is. Maar ik vind het er wel erg mooi en stylish uitzien!

Odd Bits

Odd = raar, en sommige meiden die hem al gereviewd hebben (Youtube-filmpjes) vinden het ook maar een rare combinatie aan kleuren, maar ik vind ze eigenlijk wel goed te combineren. Alleen alle vier tegelijk is misschien wat lastig, maar ik gebruik wel steeds drie van de vier kleuren tegelijk. Alleen de grijze en de gouden kleur zou ik niet snel samen dragen, maar dat is natuurlijk persoonlijk.
Hierbij de swatches op mijn arm:

De gouden en donkere paarsachtige kleur zien er wat korrelig uit. Op mijn oogleden heb ik daar verder geen last van, wanneer ik de kleuren wat vervaag.
Ik zou jullie graag een foto tonen waarbij ik de kleuren op mijn oog draag, maar ik kreeg het gewoon niet goed op de foto! De kleuren kwamen echt gruwelijk slecht uit de verf. Wel heb ik een foto van mijn hele gezicht waarop ik de oogschaduw en de lipglass draag, waardoor je er misschien toch nog wat van ziet (met flits, dus ik zie er wat flets uit):Ik draag de grijze oogschaduw in de binnenste ooghoek, daarnaast over het midden van mijn ooglid de zalmroze kleur en in de buitenste hoek en crease de meer donkere, paarsige kleur. Wat ook mooi is (en zomers!) is om de gouden kleur in de binnenste ooghoek te dragen. Die vind ik het mooist combineren met de roze/paarse tinten. Hier had ik echter een grijs jurkje aan, dus vandaar dat ik voor de grijze tint gekozen heb. Ja, dit is het befaamde (écht) HEMA-jurkje!


Trimming Talk

Een geweldige, fuchsiakleurige lipstick die zeker niet voor muurbloempjes is! De finish is frost. Het lijkt wel alsof er een blauwpaarsige schijn overheen zit. Ik vind het een mooie, sprankelende kleur die iedereen goed zal staan. Houd bij zo'n felle kleur op je lippen, je ogen wel rustig, anders wordt het al snel too much. Deze lipstick houdt erg goed! Beter dan andere lipsticks die ik van MAC heb. Na wat eten/drinken zit er nog steeds behoorlijk wat kleur op mijn mond. Erg fijn!

(Sneeuwwitje met haar roze lipstick ;-))


O ja, natuurlijk zijn de Mineralize Skinfinishes (MSF's) en Mineralize Blushes ook prachtig! Toch heb ik me daarmee maar ingehouden, aangezien ik al heel wat poeders en blushes heb, dus ik vind het zonde om ze te kopen. Het kost ook best wat, dus ik moest wel kiezen (al vind ik wel Daft Pink blush erg mooi). Ik ben vooral gek op lipsticks en lipglosses en die gebruik je ook meerdere keren op een dag, dus de keuze was snel gemaakt. En dat oogschaduwpaletje kon ik dus ook niet weerstaan. Vier kleuren, leuk en handig!

Wat hebben jullie gekocht of wil je nog gaan kopen van de Colour Craft collectie? Als ik een oneindig budget zou hebben zou ik nog willen kopen:
- Made with Love Lipstick
- Miss Marble Marbleized Lipglass
- Daft Pink Mineralize Blush
- Smooth Merge Mineralize Skinfinish
Helaas, het zal wel bij dromen blijven...!

2 comments:

  1. Ohhhh die lipstick wil ik ook en die lipglass had ik ook al bijna gekocht vorige week :P.
    Ik heb een super mooie felroze lipstick van NYX (kleur narcisism) maar die gaat er vrij snel vanaf, dat is dus met deze minder?

    ReplyDelete
  2. Ik vind zelf dat de lipsticks van MAC met een frost-finish (waaronder dus deze Trimming Talk) langer blijven zitten dan bijvoorbeeld de lipsticks met een lustre-finish. Ik heb zelf ook NYX-lipsticks maar die gebruik ik vrijwel nooit... Wat ik wel weet is dat daarvan vooral een soort lijn achterblijft als een soort dikke lipliner (was tenminste mijn ervaring met NYX). Dat heb ik dus met deze van MAC veel minder. Die vervaagt uiteindelijk wat egaler. Maar ik kan je natuurlijk niets garanderen he, haha ;-)!

    ReplyDelete