Saturday, June 27, 2009

Voetspulletjes

Met dit warme weer is het leuk om in sandalen en pumps te lopen, maar de voeten verdienen dan wel wat extra aandacht en verzorging. Ik heb daarom de volgende spulletjes aangeschaft:

Een voetspray van de Etos, speciale teennagellak van Essence, heel pads van Essence en shoe pads van Essence. De Essence producten komen van het Kruidvat.

Korte review per product

De voetspray
Dit staat er op het flesje: "Etos voetspray helpt bij transpirerende voeten. De voetspray heeft antibacteriële eigenschappen waardoor de spray nare geurtjes helpt te voorkomen. In deze spray zit menthol, dit werkt verkoelend en verfrissend. De voetspray geeft je voeten een aangename geur".
De spray ruikt dus héél erg naar menthol. Als je hem opsprayt duurt het even voordat hij droogt. Vervelend als je haast hebt. In het begin van de dag lijken je voeten inderdaad wel droger en frisser. Maar ja, als je met superwarm weer met blote voeten in kunststof pumps loopt, ruikt het uiteindelijk toch echt niet fris meer... En mijn schoenen gaan stinken van deze spray! Hij werkt dus half. Ik had eerst voetdeo van Essence, die echt super was. Helaas wordt die niet meer verkocht. Ik blijf zoeken naar de perfecte voetdeo/spray. Hoe doen jullie dat eigenlijk?

De nagellak
"Whitening & brightening set for toe nails". Met antibacteriële formule! Over deze lak ben ik wel tevreden. Ik vind mijn teennagels nou net niet mooi genoeg om op de foto te zetten, dus laat ik de lak zien op mijn duimnagel. Eerst breng je de transparante lak op, dan ziet het er zo uit:

Vervolgens breng je de witte lak op. Zoals je kunt zien op de foto hieronder, geeft dat een oplichtend effect. Hierdoor zien je teennagels er dus stralender en gezonder uit. Dus als je een keer niet een felgekleurd lakje op je teennagels wilt, maar toch verzorgde tenen wilt showen in je sandaaltjes, is dit zeker een aanrader!


De heel pads
Als je pumps of ballerina's draagt, kun je wel eens last krijgen van blaren op je hielen. Wanneer je deze pads dan in de achterkant van je schoen plakt (soort stickers), heb je daar geen last van. Ook schuift je hiel er dan tijdens het lopen niet uit. Inderdaad zitten mijn pumps meer comfortabel met deze pads. Enige nadeel: Binnen 5 minuten verschoven de pads al! Die plakrand die eraan zit, houdt dus voor geen meter! Ik ga nu maar sterke lijm kopen om ze zelf vast te plakken. Hopelijk blijven ze dan wél voor eeuwig zitten.

De shoe pads
Vooral wanneer je op hooggehakte pumps/sandalen loopt kan je een branderig gevoel in de bal van je voet krijgen, omdat daar zoveel druk op staat. Deze pads zouden dan voor wat verlichting zorgen. Er zitten ook een soort massagenopjes op. Deze pads doen hun werk wel. Niet heel goed, niet heel slecht. Ik heb ook pads van Kruidvat eigen merk en eigenlijk vind ik die nét iets fijner, maar deze zijn ook niet verkeerd.

Conclusie: Ga op zoek naar een betere voetspray dan die van Etos, koop de heel pads alleen als je zelf sterke (seconde)lijm in huis hebt, de shoe pads kunnen ermee door en de nagellak is echt een aanrader!

De prijzen zijn heel schappelijk. Ik heb de bonnetjes niet bewaard, waardoor ik de exacte prijzen niet meer weet, maar elk product kost tussen de € 2 en € 4 euro.

2 comments:

  1. Je kan de voetdeo van kruidvat eigen merk of Yves rocher eens proberen :) (even reviews opzoeken!)
    En anders ... talkpoeder ....

    ReplyDelete
  2. Dank je wel voor de tip! Zal ze zeker eens gaan bekijken!

    ReplyDelete