Monday, June 8, 2009

Review Nivea gekleurde dagcrème

Al een tijdje wilde ik een gekleurde dagcrème kopen, maar ik stelde het steeds uit. Tot afgelopen zaterdag, met de 50%-korting actie van het Kruidvat op alle Niveaproducten. Toen heb ik deze dagcrème gekocht:

(Door de flits is de tekst op het doosje een beetje weggevallen)

Wat zegt Nivea er zelf over:
"NIVEA VISAGE Gekleurde Hydraterende Dagcrème Naturel is een lichte, hydraterende formule verrijkt met lichtreflecterende en gekleurde Micro-pigmenten, Hydramine & Vitaminen die de huid intensief hydrateren
en zorgen voor een natuurlijke en stralende teint:
- De essentiële verzorgingselementen geven de huid intensieve hydratatie, 24 uur lang.
- De formule bedekt oneffenheden van de huid voor een frisse en egale teint.
- De speciale NIVEA VISAGE UVA / UVB bescherming, in combinatie met vitamine E, beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en vroegtijdige huidveroudering."

Ik vind dit een prettig product! Zo prettig, dat ik nu niet eens meer minerale poeder of een andere vorm van foundation op mijn gezicht gebruik. Na het aanbrengen van deze dagcrème gebruik ik slechts een beetje bronzing powder!

Net uit de tube op mijn hand:


Een beetje uitgewreven:


Nog meer uitgewreven. Je ziet het nog een beetje, maar door het foto's nemen, was de crème al een klein beetje opgedroogd. Wel snel uitsmeren dus!


Voordelen: Deze dagcrème matteert goed en hij dekt ook goed. Je huid lijkt een stuk egaler na het opbrengen ervan. Hij ruikt ook prettig, een heel subtiel Nivea-luchtje zit eraan.

Nadelen: Trekt zo snel in dat de crème lastig te verdelen is... En je wilt natuurlijk geen vlekken. Mijn oplossing hiervoor is dat ik de crème op een nat gezicht aanbreng, zodat ie goed verdeelt, of ik meng deze dagcrème met een beetje hydraterende crème van Weleda zodat ik hem goed kan uitsmeren. Ik heb ook een redelijk droge huid en door de dagcrème te mengen met de hydraterende crème voelt mijn huid gelijk weer lekker zacht en gevoed aan.

Natuurlijk is het erg belangrijk dat je een gekleurde dagcrème goed over je gezicht, oorlellen, kaaklijn en hals verdeelt/uitwrijft. Hierdoor zie je zo min mogelijk kleurverschillen en ziet je huid er mooi egaal uit.

Deze dagcrème krijgt in elk geval een dikke 8 van mij. Hij bespaart me tijd 's morgens (geen gedoe met losse poeders meer) en hij matteert en egaliseert mijn gezicht de hele dag. Ook is de kleur voor mij prettig. Natuurlijk kan dit voor iedereen anders werken, maar ik vind het zeker een aanrader! Jammer dat ik dit product niet eerder in mijn leven ontdekt heb!
Normale prijs is ruim 8 euro. Verkrijgbaar bij Etos, Kruidvat etc. Ook verkrijgbaar in een tint donkerder, genaamd brons. De inhoud is 50 ml.
Gebruiken jullie wel eens een gekleurde dagcrème?

1 comment:

  1. Wat fijn dat hij echt de hele dag mat blijft, bedankt voor het handige review!

    ReplyDelete