Saturday, May 9, 2009

M.A.C. Rose Romance

Sinds deze week ligt de Rose Romance collectie van M.A.C. in de winkel. M.A.C. brengt een paar keer jaar een collectie uit waarvan de producten dan meestal maar tijdelijk te koop zijn. Dit is een lieve, romantische collectie waarbij zachte kleuren en de roos centraal staan.

Gisteren ben ik naar een M.A.C.-verkooppunt gegaan om de nieuwe collectie even te bekijken. Op mijn "verlanglijstje" stonden de Beauty Powder Summer Rose, de gelblush Just a Pinch, een See thru Lip Colour en de Fix+ Rose spray.

Uiteindelijk heb ik dit gekocht:

Ik heb dus inderdaad de Beauty Powder Summer Rose gekocht en de Fix+ Rose, maar niet de gelblush en de See Thru Lip Colour en wel weer de nagellak.
Ik zal maar even wat over de producten en mijn keuzes vertellen.

De gelblush Just a Pinch is zeker wel de moeite waard, maar ik bedacht me dat ik eigenlijk al veel blushes heb en het dus niet verstandig zou zijn om hem aan te schaffen. Ik heb hem wel getest op mijn hand. Hij lijkt knalrood in het potje, maar hij smeert heel gemakkelijk en fijntjes uit en dan houd je een mooie framboosrode kleur over.

De See Thru Lip Colour heb ik ook niet gekocht, al wil ik er stiekem nog steeds wel eentje aanschaffen... Maar ook hier geldt voor mij dat ik al meer lipglosses en lipsticks heb dan ik in mijn leven kan opmaken. De See Throu Lip Colour is eigenlijk een lipstain. De kleur trekt dus een beetje in je lippen en blijft daardoor langer zitten dan een normale lipgloss. Ik heb thuis al een lipstain van een ander merk, en ondanks dat ze vaak wel een beetje uitdrogend zijn, is het een fijn en handig product, waarvan iedereen er wel eentje in zijn stash zou moeten hebben!
De overige lipsticks en lipglasses zien er ook mooi uit. Niks is overdreven opvallend van kleur, maar het zijn prachtige lentekleurtjes!

De Beauty Powder moest en zou ik hebben, al is het maar om het mooie design van de poeder! Ik heb de paarsroze variant, maar er is ook een meer perzikkleurig-roze variant, Blush of Youth. Er komt niet erg veel kleur vanaf, maar volgens mij is dat ook niet echt de bedoeling, want een Beauty Powder is eigenlijk geen blush, maar een all-over face poeder die je gezicht een gezonde gloed geeft. Ik gebruik het meestal na mijn gewone poederfoundation voor net dat beetje extra.
Veel meiden zeggen trouwens dat deze poeder ook naar roosjes ruikt, maar ik ruik dat niet. Of ik heb een heel slechte neus...;-). Eerlijk gezegd ruik ik weinig verschil met mijn andere Beauty Powder (Tahitian Sand) die ik al had. Deze ruikt alleen wat frisser, maar dat kan ook komen doordat hij net nieuw is. Ik weet het niet, maar verwacht in elk geval geen sterke rozengeur, want alleen met véél fantasie ruik ik er rozen in.

Dan de Fix+ Rose. Een echte aanrader! Dit is een finishing mist voor je make-up die ook nog eens naar roosjes ruikt (en dan wel echt dus). Heerlijk subtiel! Eigenlijk is het dus een fixerende spray die je na het aanbrengen van je make-up vanaf een flinke afstand op je gezicht spuit. Er komt dan een hele fijne nevel uit die hydrateert, verfrist en fixeert.
Gisteren al even getest. Ruikt heerlijk, verfrissend en mijn gezicht kreeg er een hele mooie glow van! Dit is echt hét product uit de collectie dat ik iedereen aanraad!

Er zit 1 nagellak in deze collectie, Love & Friendship, en die heb ik gekocht omdat het een mooi zacht lavendelkleurig lakje is. Het is een creme-nagellak, dus het is een matte kleur zonder teveel glans en zonder glitters.
Wat me trouwens opvalt aan de nagellak van M.A.C. is dat hij wel naar nagellak ruikt bij het aanbrengen, logisch, maar dat je nagels nadat de nagellak gedroogd is, helemaal niet meer naar zo'n sterke nagellakgeur ruiken. Groot pluspunt dus!

Ik heb gelijk twee laagjes van de nagellak opgedaan en die ziet er zo uit (zonder basecoat en zonder topcoat):


Wie gaat er ook wat van deze collectie kopen? Ik ben erg benieuwd naar iedereens aankopen en je mening erover!

1 comment:

  1. Wat een leuke aankopen! :D
    Ik wil heel graag de nagellak en de Fix+ uit deze collectie. Maar mijn bankrekening schudt heftig nee :(.

    ReplyDelete