Wednesday, April 29, 2009

Brush Guards

Zoals beloofd in het artikel 'Coastal Scents bestelling binnen!', zou ik een apart artikel maken over de Brush Guard. Bij deze dus!

Dit zegt Coastal Scents er zelf over:

"The Coastal Scents Brush Guard keeps your makeup brushes like new!

The Brush Guard is a stretchable, breathable tube which protects your makeup brushes in the following ways:

While drying - bristles dry in perfect shape
In use - handle stays clean and grips better
In storage - no snags or squashing
On the move - perfect packing"

De Brush Guard is dus eigenlijk niets anders dan een kwastenhouder! Het zijn plastic tubetjes die je om de kwast heen schuift. Heel handig, want wanneer je je kwasten gewoon in een make-uptasjes gooit, gaan de haren vaak uiteen staan en dat is zonde. Let wel op dat je ze nooit tegen de haren van de kwast inschuift, want dan worden de haren van je kwast natuurlijk heel lelijk. Je schuift ze dus altijd vanaf de houder om de kwast. Laat de Bruh Guard ook iets boven de haren van de kwast uitsteken (zie op mijn foto hoe ik het gedaan heb), zodat de haren echt goed beschermd zijn.

Zelf heb ik een variety pack besteld. Dit kost $ 4,95. Hierin zitten verschillende maten; een grote voor Kabuki- of grote poederkwasten, twee medium voor foundation (of grotere blush) kwasten, twee kleinere voor kleine blush- of oogschaduwkwasten en één heel kleine voor een klein oogschaduw- of eyelinerkwastje.


Maar behalven om te gebruiken als bescherming van je kwasten wanneer ze in een make-uptasje liggen, zijn ze nóg ergens heel handig voor... Namelijk om je kwasten rechtop te laten drogen wanneer je ze gewassen hebt!
Voorheen als ik kwasten gewassen had, legde ik ze altijd te drogen (nooit staand met de haren omhoog, want dan trekt het water in de houder van de kwast en kan de lijm losraken etc.). Dan moet je ze of regelmatig keren, zodat de haren niet aan een kant plat zijn, of je moet ze laten balanceren op de rand van een tafel, zodat de haren "los" hangen. Onhandig gedoe allemaal. Maar met de Brush Guard kun je ze staand te drogen zetten met de haren omlaag:

Het tubetje van de Brush Guard is eigenlijk een soort netje. De kwast droogt dus prima door de luchtgaatjes en de haren beschadigen niet (want de Bursh Guard steekt verder uit dan de kwastharen). Ook loopt het water nu omlaag, waardoor de lijm waarmee de haren in de houder vastgeplakt zitten ook niet te nat raakt. Hoe handig!?!

Ik vind het in elk geval een geweldig product, jullie?

3 comments:

  1. superhandig! ik had ze al bij xsparkage op youtube gezien :)

    ReplyDelete
  2. kan je die dingen ook ergens in den haag kopen?

    ReplyDelete